Viking - FFK 1-1 (0-0)

Kamp for tøffe gutter

I en sjansefattig kamp på Viking Stadion fikk vi femten eksplosive og nervepirrende minutter som avslutning på kampen. Først tok FFK noe ufortjent ledelsen før Viking utliknet og FFK fikk en spiller utvist. FFK holdt unna for Viking-presset de siste minuttene og tok med et poeng hjem til Plankebyen.
Tekst av David Aleksandersen
Lagt ut: 07. July 2008 - 21:36

Fredrikstad stilte med et lag uten overraskelser i dagens kamp mot Viking. Gerrbrand og Staw ute med skader og Tommy Runar fikk sin første fulle kamp for Fredrikstad. Det var tydelig at defensiv organisering har vært tema forut for kampen hos begge lag, og vi fikk servert en sjansefattig kamp, preget av mye duellspill og midtbanekriging. En god dommer Kjetil Sælen aksepterte knallharde taklinger i en kamp som aldri endte med grisespill, og, som TV2s kommentatorer sa etter kampen: Dette var en match for tøffe gutter.

Tommy Runar til godkjent
FFKs reservekeeper Tommy Runar ble hentet inn for å være reservekeeper, men med både Lasse Staw og Erik Bråten skadet har han spilt mer enn noen forventet. Runar leverte godkjent i tippeligedebuten og idag voktet han målet hele kampen uten å måtte involvere seg for mye. Målet Viking scorer er vanskelig å vurdere for en keeper og ingen keepertabbe.

God defensiv kontroll
Fredrikstad hadde god kontroll defensivt i første omgang, men offensivt ble det skapt lite. De to største høydepunktene i første omgang var Gardars store sjanser som ikke gav uttelling. I det 42 minutt forsøker Vikings Ragnvald Soma å leke Maradona og får fortjent gult kort etter en hands. Uwe Rösler så ut til å mislike hendelsen og var forbannet på sidelinjen. La oss håpe han fortalte Soma at den type usportslig spill ikke hører hjemme noe sted.

Fornøyd uten baklengs
Tom Freddy Aune var fornøyd med å ikke ha sluppet inn mål i første omgang. Til TV2 sa Aune at laget må jobbe tettere sammen og forsøke å holde ballen i mer enn 3 sekunder av gangen. -Vi vil gjerne hindre kontringer, men vi blir for lave i banen slik at det blir Gardar og Tarik alene når vi får ballen opp.

Eksplosiv start og avslutning
Etter bare tre minutter av andre omgang får Ramberg fyrt av et skudd fra 25-30 meter som dupper ned bak Thomas Myhre, men som ender i tverrliggeren - en kjempesjanse for FFK! Etter dette skuddet er det igjen midtbanekriging som preger kampbildet, men Viking er hele tiden hakket vassere enn Fredrikstad, uten å skape de store sjansene.

Kortvarig besøk i lykkeland
I det 80 minutt eksploderte kampen – og FFK-fansen. Etter en lang periode med Viking-overtak var det Vikings ellers solide Ragnvald Soma som nærmest på egenhånd gav FFK ledelsen: Som bakerste mann skled Soma på det glatte underlaget og mistet ballen til Tarik. Tarik gjorde ingen feil og la en lissepasning til Gardar som avsluttet så hardt at Thomas Myhre ikke klarte å slå ballen unna.

Viking svarte umiddelbart
Tre minutter etter at FFK tok ledelsen var det Viking-fansen som fikk noe å juble for. Ødegaard slo et innlegg fra kant som Velicka ikke fikk hodet på, men han forstyrret Tommy Runar nok til at ballen spretter i bakken og direkte i mål. En lei sprett og vanskelig innlegg, men det så ikke ut til å være noen keepertabbe.

Røde-Wallace
I det 89 minutt feilberegner Wallace en takling og får sitt andre gule kort for dagen. To gule blir som kjent rødt og det blir en tidlig dusj på vår venstreback etter to velfortjente og unødvendige gule kort.

De siste minuttene blir en nervepirrende opplevelse for FFK, mot et Vikinglag som trykker på for fullt. Men selv med 4 minutters tilleggstid blir det ingen flere mål på Viking Stadion og FFK tar med seg ett poeng hjem til Plankebyen.