Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK - Vålerenga 2-1 (1-1)

Viser seg toppen verdig

Mye har vært sagt om det vanskelige kampprogrammet FFK har i vente etter ferien, men første hindring på veien endte tre poeng – selv uten to faste spillere fra i startelleveren.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Morten Hauge
Lagt ut: 30. June 2008 - 21:49
Les også:
- Spillerbørs


Både Ardian Gashi og Abgar Barsom sonet karantener på tribunen i dag, men på banen var de ikke savnet. Ramberg steg inn sentralt, Kvisvik fikk en sjelden sjanse på høyre, og en annen sarpegutt – Joachim Thomassen – debuterte fra start på venstre kant.

FFK hadde åpningsminuttene, men det var Vålerenga som scoret på sitt første angrep i kampen. Stjerneskuddet Mohammed ”Moa” Abdellaoue kommer seg rundt på kanten og får lagt et hardt innlegg bak FFK-forsvaret. En passiv Lasse Staw blir stående å vente på ballen, men en fremadstormende Bengt Sæternes får en halv knott på ballen, slik at den ender i nettmaskene. En aldri så liten tabbe av Staw, men han må dele skylden med Raio Piiroja, som burde ha fulgt løpet til Sæternes.

Gardar Johannsson sørger for balanse i regnskapet etter femten minutter. Tarik Elyounoussi sender en nydelig stikker i bakrommet, og islendingen setter ballen sikkert fordi en utrusende Troy Perkins. Nydelig forarbeid av Tarik, og nydelig avsluttet av Johannsson.

Kampen fortsatte å bølge litt frem og tilbake. Hvert av lagene hadde omtrent like mye av omgangen.
Like etter pause var det FFK sin tur til å ta ledelsen. Joachim Thomassen jobber godt på venstre kant, og sender ballen til en bevegelig og god Tarik Elyounoussi. Norskmarokkaneren tiltrekker seg all oppmerksomhet, mens på lengste har en spillesugen Raymond Kvisvik sneket seg frem. Overblikk og presisjon fra Elyounoussi sørgee for at Kvisvik får all verdens tid til å kontrollert sette ballen i mål. Klassepasning fra Tarik, og trygt og rolig avsluttet av Kvisvik.

Resten av omgangen blir en sjansefattig affære, men sett med FFK-øyne er omgangen en fryd for øyet. De rødhvite har tatt syvmilssteg under Anders Grönhagen. Hele laget jobber og kjemper knallhardt. Kollektivt tar samtlige defensivt ansvar, noe vi ikke har vært bortskjemt med i Fredrikstad tidligere. Fremover på banen er det også FFK som til tider imponerer. Fiks småspill, godt pasningsspill og stor vilje til å komme på de riktige løpene.

En solid seier av FFK uten det største, gnistrende spillet.

Nå ligger vi på 2. plass etter elleve serierunder – bare to poeng etter serieleder Stabæk.

Vår bønn går derfor til investorene som snører igjen pengesekken der ute: Ikke la den gylne muligheten FFK har til å gjøre en kanonsesong uten sidestykke gå til spille. Det er nå FFK og byen trenger dere - nok engang...

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f