Tromsø - FFK 0-1 (0-1)

Ufortjente poeng i nord

Etter å ha slitt i samtlige 90 minutter pluss tilleggstid mot et hjemmesterkt Tromsø-lag var det Ardian Gashis mål som ga seier og tre poeng i en tøff bortekamp.
Tekst av Jan-Helge Hansen, Arkivfoto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 08. June 2008 - 18:09

Som nok de fleste hadde ventet, ble det en tøff og vanskelig kamp på kunstgresset i Tromsø. Fredrikstad-spillerne slet med å komme inn i kampen, og det var hjemmelaget som kjørte kampen nesten fra start til slutt.

Først når Raio Piiroja ble skadet, og Pål Andrè Czwartek kom inn på høyreback, skapte FFK sin første store mulighet. En god overlapp fra veteranen og et meget godt innlegg på første stolpe ga Ardian Gashi muligheten til å gi bortelaget en ufortjent ledelse. Og den muligheten tok han godt vare på, 0-1 etter 41 minutters spill.

Under press

Lasse Staw holdt buret rent hele kampen, tross et massivt Tromsø-press. Og overtaket til hjemmelaget ble ikke mindre etter at en urutinert takling av Abgar Barsom førte til at svensken pådro seg sitt andre gule kort for kvelden etter 72 minutters spill. Både ’Abbe’ og Ardian Gashi (3 gule) må stå over den tøffe hjemmekampen mot Vålerenga etter ferien.

La oss håpe at sommerpausen gir spillerne tilbake energien som kreves for å vinne kampene som kommer til høsten. For de siste kampers prestasjoner holder ikke mål skal man beholde medaljeplass i Tippeligaen. Hyggelig er det uansett at Fredrikstad Fotballklubb går til ferie på 2. plass i serien. Og det etter sin første seier på Alfheim etter returen til Tippeligaen, og første seier på kunstgress i ligasammenheng.

Tromsø - Fredrikstad FK 0-1 (0-1)