Nedtur i Drammen

Årets sureste tap, årets dårligste innsats og jeg må innrømme det: Jeg er sjeleglad jeg ikke kastet bort 4 timer på bilturen til Drammen i dag. For dette var langt under pari mot et ganske dårlig Strømsgodset.
Tekst av David Aleksandersen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 25. May 2008 - 20:09

Med en lang rekke talentspeidere og representater fra storklubber var presset på Tarik stort – kanskje for stort – før kamp. Eteterhvert skulle vi få se en Tarik i skuffende dårlig form. Til hans forsvar; han var ikke alene.

Flott innledning
FFK tok fart fra start og de første 25  minuttene mot Strømsgodset viste de feiende flott fotball. Mot et stillestående og tafatt Godset gjorde FFKs kanter livet surt, men uttellinga uteble, noe som ble symptomatisk for hele omgangen.

I det 11. minutt kombinerer Barsom og Tarik fint på venstre kant, før Wehrman fyrer løs fra 20 minutter – tverrliggeren rister fortsatt. Minuttet etterpå viser Wehrman at han også kan skyte frispark – desverre går ballen meteren utenfor.

Godset bruker tid
Strømsgodset spilte i store deler av førsteomgang like dårlig og kjedelig fotball som Ham-Kam. Måk og mæl og uendelig mange langballer. I tillegg bruker de usannsynlig lang tid på alle dødballer – innkast, cornere, frispark, utspark fra mål. Alt for å senke tempoet i kampen og for å få tiden til å gå.

Etter 25 minutter begynte FFKs tempo å dale og Strømsgodset kom mer inn i kampen. Strømsgodset får i det 31 minutt bryte etter at Tarik roter bort ballen og David Nielsen får avsluttet. Bortsett fra noen cornere er dette Strømsgodset eneste avslutning den første halvtimen.

Er det virkelig mulig å ikke score
I det 37 minutt er det nærmest et under at FFK ikke tar ledelsen. En corner heades av Gerrbrand i tverrliggeren. Returen får Ophaug en fot på og avslutter i stanga. Dermed har FFK hatt tre avslutninger i treverket, men ingen i mål.

Lasse Staw ble ikke satt på de helt store utfordringene i første omgang, men leverte en god omgang – desverre måtte han gi en retur på skuddet til David Nielsen i det 44 minutt, som Stian Orh klarte å få skutt i mål. Veldig uretteferdig går Strømsgodset til pause med 1-0 ledelse på kunstkresset på Marienlyst.

Til TV2 i pausa sier Grönhagen at han ikke er fornøyd med uttellingen, men konstaterer at FFK skaper sjanser og at FFK skal fortsette kjøret mot Godset i andre omgang. På spørsmål om Tarik sier han at Tarik må spille enklere for å lykkes.

Elendigheta fortsetter
Hvis FFK leverte 25 minutter med fyrverkeri i første omgang var det knapt fyr på lunta i andre omgang. Og det vi forsøkte å tenne på var en vasstrukken kinaputt – og vi snakker ikke om en 0.8 ’putt, men en microputt.

Vi måtte vente til det 64 minutt før FFK kom til en avslutning i andre omgang. Wehrman gjør en flott jobb på midten og leverer en pasning til Ramberg på høyre kant av sekstenmeteren. Ramberg burde kanskje skutt fremfor å forsøke å spille frem Tarik, som ikke rakk ballen.

Gjeeeeesp.

I det 80 minutt får FFK ved Elyounoussi  en stor sjanse. Kvisvik spiller igjennom Tarik, som avslutter direkte, men han er desverre ikke kald og heldig nok i avslutningen og ballen ruller en halvmeter til side for mål.

Gashi og Tarik leverer kanskje årets dårligste kamp på en dag ingen av FFKs spillere virket å orke mer enn en halv time fotball.

Stian Ohr – banens beste

Selv om Strømsgodset ikke var spesielt gode de heller var Stian Ohr en konstant trussel og det er merkelig at han ikke har spilt fast på Strømsgodset tidligere... I det 86 minutt rundlurte Stian Ohr Wallace med en nydelig dragning – Wallace er sannsynligvis fortsatt svimmel. Fra det 89’ende minutt sender Grönhagen alle mann i angrep. Desverre medførte det bare at FFK ble åpne som ei låvedør bakover og Godset fikk flere farlige kontringer.

Kampen ebber ut og FFK har tapt en ny bortekamp – mot et lag vi definitivt burde slått ettersom vi burde punktert kampen i førsteomgang. Kampen i dag viste også at det er helt forståelig at FFK er på leting etter en ny spiss.

Strømsgodset - Fredrikstad FK 1-0 (1-0)