Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport:

Før kamp: FFK – Aalesund

Dress opp til fest! Det er hjemmekamp 16. mai – og vi skal ta imot laget fra Aalesund. Dere vet ... de oransjekledte som spiller på danskebåten.
Tekst av David Aleksandersen, foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 14. May 2008 - 23:20

Fredrikstad FK

Poengmessig har det vært ”ille bra”. Men etter en veldig god åpningskamp mot Brann må det være lov å si at FFKs finspill har vært av den sporadiske sorten. Men, i motsetning til tidligere sesonger, har vi klart å vinne på selv litt halvdårlige dager.

Når vi nå tar imot Aalesund på Fredrikstad Stadion 16. mai blir det stor fest – og ingen forventer noe annet enn 3 poeng. Aalesund har en statistikk på bortebane som ville fått selv Knut Torbjørn Eggen til å gråte: 11 tellende kamper på rad med tap og 6-27 i målforskjell. Vi skal gjøre vårt for å forverre denne allerede triste statistikken.

FFK har ingen store skadeproblemer og vi stiller med våre beste spillere dagen før nasjonaldagen. Vi fikk en god gjennomkjøring mot Mysen i cupens første runde, der samtlige av spissene som spilte fikk mål i protokollen. Det er lov å forvente at cupdysten mot Mysen ikke akkurat sitter i beina – og vi regner med å se et lekent FFK som styrer kampen mot et Aalesundlag som vil satse på dødball og måk og mæl mot fyrtårnet sitt.


FFKs forventende startellever (4-4-2)


Lasse Staw

Pål André Czwartek – Patrik Gerrbrand – Raio Piiroja – Fernando Pereira Wallace

Serge Konan Kouadio – Kasey Wehrman (K) – Ardian Gashi – Abgar Aram Diego Barsom

Tarik Elyounoussi – Gardar Johannsson

Aalesund FK

Aalesund har spilt 11 tellende kamper på bortebane med tap, og har elendige 6-27 i målforskjell. Aalesund har hatt litt rare resultater i år, med solide 4-2 hjemme mot Brann og 5-0 hjemme mot Ham-Kam, for deretter å ryke 0-4 mot Lyn. Uten å ta i for meget er en slik variasjon nok til å gi litt ekstra gråstenk i håret til Sören Åkeby.

Aalesund må klare seg uten Kibebe etter det røde kortet mot Lyn, og stiller som vanlig med fyrtårnet Aarøy på topp. Aarøy og Silva er et spennende angrepspar og Aalesund har også en ganske spennende midbane – på papiret ikke like sterk som FFKs, men det er mye som kan fikses med innsats, vilje og tæl.

Aalesunds største sjanse for suksess i kampen mot FFK vil ligge i om de klarer å utnytte sine kantspillere på de, sannsynligvis mange, oppspilla som vil komme mot Aarøy og farten til Silva i midten.

Aalesund har fått med seg ett godt resultat fra Fredrikstad – de vant hele 4-1 i 2005. I 2006 vant vi 2-1 og vi tror selvsagt Aalesund aldri noen gang mer vil ta med seg poeng fra Fredrikstad Stadion.

Aalesunds forventede startellever (4-4-2):


Lie

Jääger, Halli, Skiri, Holm

Mathisen, Fjørtoft, Arneng, Parr

Silva (Orry Larsen) og Aarøy.

Tidligere oppgjør på Fredrikstad Stadion


2007-08-05 Fredrikstad - Aalesund 2 – 1
2005-09-25 Fredrikstad - Aalesund 1 – 4

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:


47 % for hjemmeseier, 28% for uavgjort, 26% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling


54% for hjemmeseier, 26% for uavgjort og 19% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror…


Optimisten: 4-0

Nå er det på tide å vinne en hjemmekamp etter godt spill og ikke bare på en ”passe god dag”. I dag løsner det skikkelig, og vi sender danskebåtturistene hjem med sekken full!

Realisten: 2-1

Dette er en kamp vi skal vinne. Aalesund på bortebane skal være en grei seier, men det blir kanskje ikke noe målkalas. FFK sliter med lag som forsvarer seg, og vi tror ikke Aalesund kommer hit for å angripe.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340