En luring og ett øyeblikks magi var alt som skulle for å sikre årets tredje hjemmeseier på rad. Æren tilfaller Ardian Gashi, som egenhendig senket Hamarkameratene med Markus Ringberg i spissen.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Jørgen Grytøyr
- Bilder fra kampen
- Spillerbørs
- Før kamp: Grønnhvit skit kommer hit

Dagens kamp var neppe noen estetisk nytelse for den nøytrale seer, men det bryr vi oss fint lite om. Poengene fortsetter å rulle inn, og når vi vet at FFK har mye å gå på rent spillemessig, så håper vi at dette kan bli en riktig så artig sesong.

Flere rynket nok på nesen da det ble klart at Andreas Tegström var å se i startelleveren. Svensken hadde ingen heldig oppvisning mot Lyn forrige helg, men viste prov på revansjelyst i dagens kamp. Tegström var involvert i flere av FFKs angrep i første omgang – for øvrig en omgang der FFK både kunne og burde ha avgjort kampen til sin fordel.

Serge Konan Kouadio fikk også prøve seg fra start på bekostning av en aldrende Raymond Kvisvik. Den ivorianske nittenåringen viste tegn på briljant teknikk, og trioen Elyounoussi, Tegström og nevnte Kouadio var ved flere anledninger marginer fra å sende FFK i ledelsen.

Personlige feil

Scorer man ikke, så går det som så mange ganger før. Mot kampens gang var det HamKam som gikk opp i ledelsen, og det er av sine egne mann skal ha det. Fra kloss hold, nydelig tilrettelagt med armen, satte Markus Ringberg ballen hardt i nettaket. Dermed lyste det 0-1 fra storskjermene på Fredrikstad stadion. Verdt å nevne er at samme mann klinte ballen midt i mål fra kloss holdt tidligere i kampen, men med hodet og på strek avverget Raio Piiroja til corner. En utrolig prestasjon av midtstopperen.

Mindre imponerende er det at målet til HamKam kommer som et resultat av en rekke personlige feil. Kasey Wehrman fant ut at det å drible tre mann på egen halvdel kan være en artig greie, det endte selvsagt med frispark til HamKam. Den dødballen resulterte i nok en dribleserie utenfor egen sekstenmeter; denne gang av Tarik Elyounoussi. Spissen klarte å sende en "gjennomspillspasning" mot eget mål, men avverget den selv til corner - en corner som HamKam scoret på.

Gashi fortsetter formstigningen

Heldigvis kvitterte FFK med en innøvd cornervariant bare minutter etter HamKams scoring. På hjørnet av sekstenmeteren tok Ardian Gashi sats, og med et flott treff skrudde han ballen utenfor rekkevidden til Ivar Rønningen. Et velplassert skudd, som trolig kom litt uventet på Rønningen.

Den andre omgangen var neppe noen praktoppvisning for den nøytrale tilskuer. Det ble mye stillingskrig, mange dueller, lange baller og lite finspill. En sjanse kan vi knapt huske å ha registret. Likevel maktet FFK å hale seieren i land ved hjelp av et nytt øyeblikks magi fra Ardian Gashi.

Gardar Johannsson forlenger et langt utspill fra Lasse Staw, og Ardian Gashi bryster ballen til rette for sin egen halvvolley. Et haukeblikk og noen sekunder senere dupper ballen i mål bak en sjanseløs Ivar Rønningen, og alle kan puste lettet ut. For andre gang i år har FFK taklet det å være storfavoritter på hjemmebane, og det tilsvarer tre nye poeng.

Spisser uten selvtillit

Vi skal absolutt ikke kimse av nok en seier på ”en dårlig dag”. FFK har fortsatt mye å gå på rent spillemessig, men så lenge poengene ruller inn, så må vi si oss fornøyde. Likevel er det ikke til å legge skjul på at angrepsspillerne mangler litt selvtillit i avgjørende situasjoner. I første omgang hadde ørlite grann mer presisjon på den siste, avgjørende pasningenen sørget for flere alene-med-keeper-situasjoner, men i stedet ble pasningene litt for lange. Når sjansene først kom, ble de ikke omsatt i mål.

Tarik Elyounoussi hadde tre store sjanser i første omgang, og spesielt den ene er veldig stor. Ballen kan enkelt bredsides i mål, men i stedet smyger den seg symptomatisk utenfor. Synd, da både Tarik, Gardar og Tegström virker noe stresset i skuddøyeblikkene, og et mål eller tre kan være nok for å få de til å senke skuldrene, slik at vi kan oppleve den berømte ketchup-effekten.