Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK – Molde 2-1 (0-0)

Tarik var forskjellen

Vi kan nok slå det fast først som sist: Tarik Elyounoussi (20) får sin landslagsdebut mot Uruguay.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 06. April 2008 - 22:51
Relaterte saker:
- Spillerbørs
- Bilder fra kampen
- Før kamp: FFK - Molde

Det er neppe tilfeldig at landslagssjefen fant veien til Fredrikstad stadion denne søndagskvelden. Storspill i Bergen var viktig, men la oss ikke undervurdere Akergatas påvirkningskraft. Etter dagens kamp er det neppe noe dristig tips å anslå at Tarik Elyounoussi får sin landslagsdebut mot Uruguay. Stortalentet viste frem en sårt ønsket landslagsegenskap; nemlig evnen til å score mål.

Målløs første omgang

Molde åpnet best de første 12-13 minuttene på Fredrikstad stadion, og Hestads volleyforsøk kunne fort ha blitt et perlemål. Heldigvis viste Lasse Staw frem sitt keepertalent og fikk avverget det hele til corner. Resten av omgangen var jevnspilt, men det var FFK som skapte de to største sjansene. Hans Erik Ramberg, som fikk fornyet tillitt etter en solid innsats i Bergen, klinket et innlegg fra Barsom like utenfor på hel volley.  Sistnevnte hadde selv et skudd som gikk i tverrlegger, og skuddet var så hardt at Jan Kjell Larsen ikke rakk å reagere.

– Vi begynner dårlig og Molde er best de første 20 minuttene. Det blir for mye tilfeldigheter. Nå må vi jobbe med hele laget i pausen, og vi kommer til å gjøre bytter etter ti minutter om det ikke skjer noe, kommenterte Grönhagen til TV 2 i pausen.

Kvisvik med målgivende

Byttet kom etter seksti spilte minutter, da Raymond Kvisvik erstattet Hans Erik Ramberg. Bare ni minutter senere sendte Raymond Kvisvik en nydelig pasning i retning av Tarik Elyounoussi. Medtaket – med helen (!) – var intet mindre enn genialt, og lett som bare det rundet Elyounoussi moldekeeperen før ballen ble hamret i mål. Utsøkt

– Det er selvfølgelig gøy å slå pasninger det blir mål av, men det er også artig å ha en som løper riktig foran der. Hadde ikke Tarik scoret, så ville ingen ha snakket om den pasningen. Tarik viste i dag at han er en goalgetter og er vanvittig god, sa Kvisvik etter kampslutt.

Tvilsom straffesituasjon

I det 76. spilleminutt ble Magne Hoset spilt alene igjennom, og Abgar Barsom valgte å felle ham. Svensken ble belønnet med både rødt kort og straffe, og selve straffesituasjonen virker grei nok. Men i det pasningen blir slått mot Hoset oppfatter i hvert fall undertegnede en klar offside. En gjennomgang av TV 2s TV-bilder, som irriterende nok bare hadde skråkameraer plassert på stadion, viser at magefølelsen trolig hadde rett. Det gjør det ekstra bittert å miste Barsom, én av våre viktigste og beste spillere, til oppgjøret på Lerkendal til neste uke.

Vant fortjent

Heldigvis maktet FFK likevel å hale seieren i havn, og dagens blomstekvast går til Jan Kjell Larsen i moldeburet. Andreas Tegström, som kom inn for en lettere skadet Gardar Johannsson, fikk slått et lavt innlegg inn i boksen. Kjell Larsen bommet regelrett på ballen, som gikk mellom beina på en moldeforsvarer, før den havnet rett foran Tarik Elyounoussi. Trosvikgutten bredsidet ballen enkelt i mål.

På et irriterende spørsmål fra TV 2s Ida Marie Vatn om Raymond Kvisvik, som la den viktige pasningen før 1-0-målet, burde ha kommet inn tidligere, repliserte Anders Grönhagen perfekt: – Vi vant jo 2-1, så da var det jo nøyaktig riktig tidspunkt for Kvisvik å komme inn.

Ble sparket liggende

På overtid stod tidligere Start-spiller Kristoffer Paulsen Vatshaug for dagens styggeste hendelse. Høyrebacken felte Tarik, noe som i og for så vidt ikke er noe å klage over, men i det Tarik ligger på bakken, planter Vatshaug bevisst det beinet som er lengst vekk i mageregionen til Tarik. Stygt.

– Jeg blir sparket ned med vilje. Det er veldig dårlig gjort av stopperen deres. Slikt skal ikke skje, sier Tarik Elyounoussi til TV 2 og rister på hodet.

Vi håper NFF tar seg tid til å se på situasjonen. Du kan selv se den hos tv2sporten.no.

Fredrikstad FK - Molde FK 2-1 (0-0)

Fredrikstad stadion, 10.347 tilskuere
Dommer: Tom Harald Hagen

1-0 Tarik Elyounoussi ('70)
1-1 Magne Hoset ('76 str.)
2-1 Tarik Elyounoussi ('84)

Gult kort: Øyvind Gjerde, Magne Hoset, Kristoffer P. Vatshaug (Molde)

Rødt kort: Abgar Barsom (FFK)

Fredrikstad (4-4-2):
Lasse Staw – Pål André Czwartek, Jan Tore Ophaug, Raio Piiroja, Fernando Perreira Wallace - Hans Erik Ramberg (Raymond Kvisvik fra '60), Kasey Wehrman, Ardian Gashi - Tarik Elyounoussi, Gardar Johannsson (Andreas Tegström '67).

Molde (4-3-3):

Jan Kjell Larsen - Kristoffer P. Vatshaug, Øyvind Gjerde (Mame Biram Diouf fra '85), Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy - Magne Hoset, Thomas Holm, Daniel Berg Hestad - Mattias Moström (Brian Waltrip fra '75), José Mota, Pape Pate Diouf (Toni Koskela fra '68).

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340