Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport

Før kamp: FFK - Molde

Etter en flott forestilling på Brann stadion måtte FFK vende slukøret hjem. Nå er tiden inne for å reise kjerringa i egen lekegrind, og det går utover uheldige moldensere denne gang.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 03. April 2008 - 23:57
Relaterte saker:
- Matta koser seg fælt

Selv den mest objektive FFK-tilhenger har i år et reelt håp om at FFK skal klare å forbedre fjorårets plassering. Mange håper at laget skal klare å skape litt uro blant de ”seks forhåndstippede storfavorittene”. For at det skal bli en virkelighet, må et nyopprykket lag som Molde tilsvare tre poeng på Fredrikstad stadion.

Fredrikstad FK


Av diverse årsaker mønstret FFK et forsvar mot Brann med enkeltindivider som trolig ikke spilte helt opp mot sitt beste. Venstreback Fernando Pereira Wallace debuterte som tippeligaspiller, og viste at han vil trenge litt tid til å tilpasse seg nivået og den defensive orienteringen. Patrik Gerrbrand var så vidt tilbake etter en lengre tid med skade, Raio Piiroja stod grunnet sykdom over en landskamp fire dager tidligere, og den nyinnkjøpte Jan Tore Ophaug hadde knapt rukket å hilse på alle lagkameratene.

Denne runden er det Patrik Gerrbrand som sliter med sykdom. Trolig er svensken uaktuell til oppgjøret mot Molde, og det gjør at Jan Tore Ophaug kommer til å danne et duellsterk midtstopperpar med den gale estlenderen vi alle er så glade i. På høyreback stepper trolig rutinerte Pål André Czwartek inn.

Resten av laget gir seg stort sett selv, men på høyre kant kan det være duket for forandringer. Hans Erik Ramberg gjorde en solid innsats mot Brann, men på hjemmebane er det FFK som skal styre spillet, og da kan det være duket for spillere som først og fremst har sine styrker offensivt. Raymond Kvisvik er nok mest aktuell, men i bakhånd lurer talentene Kouadio og Thomassen.

FFKs forventende startellever (4-4-2)


Lasse Staw

Pål André Czwartek – Jan Tore Ophaug – Raio Piiroja – Fernando Pereira Wallace

Raymond Kvisvik – Kasey Wehrman (K) – Ardian Gashi – Abgar Barsom

Tarik Elyounoussi – Gardar Johannsson

Molde FK


Molde reiser til Fredrikstad med store skadeproblemer sentralt i forsvaret. Faktisk har hele fire av fem stoppere på det verste vært skadet. Det faste og solide stopperparet, Christian Steen og Marcus Andreasson, skal sammen med Valter Tomaz jr fortsatt være uaktuelle. I stedet må Molde sette sin lit til den 31 år gamle Øyvind Gjerde, som ser ut til å bli klar til kamp. Han danner en duo sammen med det pre season-hypede stoppertalentet Vegard Forren, som spilte en god kamp mot Stabæk i første serierunde og nå har blitt U21-landslagsspiller. De to har tidligere bare spilt 90 minutter sammen i en kamp mot Hødd i februar. På hver sin side får de med seg Knut Olav Rindarøy og Kristoffer Vatshaug.

Moldensere elsker å hevde at de har Norges beste midtbane, og vi skal gi dem gleden av å innrømme at det ser solid ut. Likevel hadde Molde også ”Norges beste midtbane” i 2006, da fasitsvaret endte med spill i Adeccoligaen. To av tre spillere, Magne Hoset og Daniel Berg Hestad, er de samme som i 2006, men inn for Petter Rudi har den solide Thomas Holm kommet. Spørsmålet er om ikke 2008-varianten av Hestad holder omtrent det samme nivå som det Petter Rudi gjorde i 2006?

På topp har Molde hurtige, bevegelige og ballsikre angrepsspillere som fort kan skape hodebry for Ophaug og Piiroja. Molde så lenge ut til å sette sin lit til de to senegalelske ungguttene Pape Pate Diouf og Mame Biram Diouf, men i tolvte time ble José Mota hentet inn. Han kan være et aldri så lite utropstegn på topp. Mota scoret 13 mål på 28 kamper i SAS-ligaen i 2005/2006, noe som må sies å ikke være verst, og er nok hentet inn for å spille kamper.  Oppgjøret mot Fredrikstad kan kanskje likevel komme for tidlig. Høyrevingen tar Mattias Mostrøm.

Men selv om Molde har en solid midtbane og talentfulle angripere på topp, skal laget etter alle kriterier være en overkommelig motstander for Fredrikstad på hjemmebane. Når Molde at på til sliter med store skadeproblemer i forsvaret, så klarer vi ikke å argumentere for noe annet; dette bør og skal bli tre poeng.


Moldes forventede startellever (4-3-3):


Jan Kjell Larsen

Kristoffer P. Vatshaug – Øyvind Gjerde – Vegard Forren – Knut Olav Rindarøy

Daniel Berg Hestad (K) – Thomas Holm – Magne Hoset

Mattias Moström – Mame Biram Diouf – Pape Pate Diouf

Tidligere oppgjør på Fredrikstad stadion


2006-09-17    Fredrikstad    -    Molde    1    -    1
2005-10-16    Fredrikstad    -    Molde    1    -    1
2004-08-01    Fredrikstad    -    Molde    2    -    1
 

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:


42 % for hjemmeseier, 42 % for uavgjort, 17 % for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling


53 % for hjemmeseier, 26 % for uavgjort og 20 % for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror…


Optimisten: 4-0

FFK storspilte mot Brann og tar med seg en god porsjon selvtillit til oppgjøret mot Molde. Fredrikstad stadion var et fort i fjor. Får FFK først en scoring, kan det fort bli stygge siffer for Molde.

Realisten: 2-1

FFK scorer alltid mål, men slipper også ofte inn mål. FFK spiller best mot de beste lagene, som tør og ønsker å angripe selv. Molde kan fort finne på å legge seg dypt for å satse på kontringer. Det kan skape problemer, men seier skal det være uansett.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340