Brann - FFK 4-2 (1-1)

Ufortjent tap i Bergen

I en spennende, fartsfyllt og intens serieåpning var det ufortjent Brann som vant 4-2 etter hattrick av Thorstein Helstad. FFK viste i store perioder flott spill i en kamp somfort  kunne gått i FFKs favør. Men det endte til slutt med et klart tap mot fjorårets seriemester.
Tekst av David Aleksandersen, Arkivfoto: Ståle Tvete
Lagt ut: 30. March 2008 - 22:36

Allerede etter ett minutts spill får Brann sin første sjanse i det som ble en fartsfyllt og spennende førsteomgang på Brann Stadion: FFK mister ballen midt inne på egen halvdel, og et skudd fra Winters blokkeres før Hanstveit slår avgårde et volleyskudd som Staw må slå til corner. Kort tid etterpå er det FFK som bryter, ved Barsom, som via Gashi spiller opp Gardar – uten at det blir noe. En fartsfyllt åpning på kampen!

Barsom viser gode takter både offensivt og defensivt på sin side og Ramberg holder høyrekanten bra. I det syvende minutt får FFK en corner. Corneren ender til slutt opp hos Tarik som fyrer av fra skrått hold – ballen stryker utenfor mål.

De første femten minuttene er jevnspilte, men med et lite overtak til FFK. Mest imponerende er det å se at FFK presser høyt på bortebane. Men... Etter en god start begynner Brann å få et lite overtak og etter 18 minutter gjør fjorårets toppscorer Torstein Helstad en flott soloprestasjon etter et raskt utkast fra Opdal og det står 1-0 på Brann Stadion.

Etter 25 minutters spill og ti minutter Brann-dominans spiller Fredrikstad flott opp på venstre kant. Etter fine kombinasjoner havner ballen til slutt hos Wehrman som fyrer av fra 25 meter – i tverrligger. Returen setter Tarik iskaldt i mål! 1-1 på Brann Stadion og FFK scorer helt fortjent!

De neste 10 minuttene er forholdsvis rolige og høydepunktet i perioden er Tariks frekke vipp som fikk Branns midtforsvar til å se ut som guttespillere. Etter 40 minutter avslutter Gashi hardt, men til side for mål. I det 44 minutt feilbedømmer Staw spretten på en ball og mister den innenfor egen femmeter. Det var umulig å se hvem som avsluttet, men ballen spretter opp i tverrliggeren og Staw unngår så vidt å bli rikskjendis som tabbekeeper.

I en spennende og fartsfyllt førsteomgang viser helt klart FFK at vi ikke blir noen kasteball på bortebane i år. Barsom viser gode offensive og defensive takter og var kanskje omgangens beste spiller.

Andre omgang begynner rolig og rotete. De første femten minuttene ble preget av feilpasninger, dårlige bevegelser og lite inititativ fra begge lag. I det 60. minutt bytter Brann. Inn kommer Azar Karadas for en usynlig og svak Robbie Winters. Desverre er ikke Karadas like usynlig og sitt første treff på ballen gir Brann 2-1 ledelse etter en corner i det 63. minutt.

Dette målet er gnisten som tenner kampen og resten av kampen er et fyrverkeri, en krig, en intens og ikke minst – en spennende fotballkamp.

Etter 70 minutter blir Eirik Bakke byttet ut til store protester mot egen trenerbenk. Inn kommer Gylfi Einarsson. Dette byttet så ut til å løfte FFK ekstra og to minutter etter byttet er det Hans-Erik Ramberg som sender avgårde en fantastisk pasning til Tarik. Tarik utfordret Branns bakre firer, demper ballen flott, før han legger en lissepasning til Gardar, som ikke gjør noen feil og det er 2-2 og ny spenning i kampen!

De neste ti minuttene bølger spillet frem og tilbake uten at noen av lagene får uttelling. Det er raske overganger og tydelig av ingen av lagene er fornøyd med poengdeling.

FFK begynner å få et overtak og i det 83. minutt kommer Tarik alene med Opdal. Det harde og lave skuddet går hårfint utenfor og det er desverre tydelig at vi ikke har marginene helt med oss i kveld. Dessverre får vi bekreftet det bare minuttet etterpå, da Thorstein Helstad, på en corner, scorer sitt andre mål og Branns tredje for kvelden. Bare minuttet etter det forsmedelige 3-2-målet spiller Ramberg seg flott igjennom, men alene med Opdal setter han ballen i stanga. Nok en kjempesjanse uten uttelling for FFK!

I det 88. minutt bytter FFK ut Ramberg og inn kommer Kvisvik. FFK fortsetter å presse og jakter utlikningen, men en lang klarering fra Branns forsvar stusses videre til Helstad av Karadas.Helstad, som ikke har scoret på 12 kamper, punkterer kampen med sitt tredje mål for kvelden...

Så bittert. Så ufortjent. Dette fortjente ikke Guttæne, som leverte en solid innsats mot Brann – vi fortjente minst ett poeng i dag og dette burde blitt en klassisk 3-4 seier til FFK i Bergen – marginene var ikke på FFKs side i dag og vi taper ufortjent 4-2.

Brann - Fredrikstad FK 4-2 (1-1)