Odd Grenland - FFK 2-0 (2-0)

Pinlig sesongavslutning

Odd-keeper Rune Almenning Jarstein kunne slippe jubelen løs etter å ha beseiret et skremmende blekt FFK-lag med 2-0. Vi sender våre gratulasjoner til Skien, samtidig som vi skammer oss på vegne av et uprofesjonelt FFK-lag blottet for innsats og motivasjon i en pinlig sesongavslutning.
Tekst av Trond Johansen, Arkivfoto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 03. November 2007 - 20:46
Med slett innsats og fraværende motivasjon var FFK aldri i nærheten av å tukte et aggressivt Odd-lag foran 9000 tilskuere på Skagerak Arena. Dermed ender rødbuksene på 8. plass i årets Tippeliga.

Etter 10 minutter tar Tommy Svindal Larsen et raskt frispark, og i et sovende FFK-forsvar er Espen Ruud absolutt våken og ordner en drømmeåpning for Odd.

2-0 kommer bare sju minutter senere. Etter at Odd ruller opp et fint angrep og vinner alt som er av dueller, er det sommerkjøpet fra nedrykksklare Start, Stefan Bärlin, som er sist på ballen.

Frem til pause er Odd nærmere 3-0 enn FFK er redusering.

Og til tross for at Tuomo Könönen blir utvist tidlig i 2. omgang etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort i duell med Tarik Elyounoussi, så greier aldri FFK å sette press på Skienslaget. Odd har full kontroll i samtlige 90 minutter og vinner fullt fortjent 2-0. Og siden Lyn vant komfortabelt mot Start på Ullevaal Stadion, så er det Odd som blir Bodø/Glimts motstander i kvaliken.

FFK beviser på sin side atter en gang slett innsats og mentalitet på bortebane, og det holder ganske enkelt ikke hvis målsettingen er å bli et stabilt lag på øvre halvdel av tabellen. Anders Grönhagen har mye å jobbe med frem mot 2008-sesongen.