temp

FFK - Strømsgodset 1-1 (0-1)

FFK ikke i vinden

På stillingen 1-1 fikk John Anders Bjørkøy en gylden mulighet til å bli matchvinner mot Strømsgodset, men kapteinen sviktet for en gangs skyld fra straffemerket. Andreas Tegström ble eneste målscorer i rødt og hvitt, og til slutt måtte vi skuffende konstatere at det ikke holdt til mer enn ett poeng.
Tekst av Trond Johansen, Arkivfoto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 29. October 2007 - 00:22
Sterk vind og mye regn satte sitt preg på en fotballkamp som aldri ble den helt store forestillingen, til tross for at det ble skapt en god del store målsjanser.

FFK åpnet kampen friskt med flere gode angrep og sjaner i åpningsminuttene, men det var Godset som var mest effektive. I sterk medvind fikk en innoverskrudd corner uvanlig høy hastighet, og foran mål vant midtstopper Glenn Andersen en duell med Kasey Wehrman og headet ballen hardt inn bak Rami Shaaban.

Foruten scoringen så markerte Strømsgodset seg med et frispark i stolpen før pause, men skapte også flere farlige overganger. FFK hadde til dels store problemer med å tette igjen rommet mellom forsvar og midtbane.

Fremover på banen fungerte imidlertid spillet bedre. Anført av en offensiv og kreativ Serge Konan Kouadio på venstre midtbane, og spissduoen Andreas Tegström og Ismael Beko Fofana, fikk vi se mye fin angrepsfotball - men dessverre også mange svake avslutninger. Nærmest scoring var kanskje Ismael Beko Fofana, men ivorianeren klarte ikke å holde hodet kaldt alene med en god Espen Johnsen. Andreas Tegström fikk også merke at Godset-keeperen har sterk reaksjonsevne, mens John Anders Bjørkøy traff feil på ballen i god scoringsposisjon etter omgangens vakreste angrep.

Men bare noen minutter inn i andre omgang får FFK endelig betalt for sitt offensive spill. John Anders Bjørkøy gjør et solid stykke forarbeid og spiller frem Andreas Tegström som gjør kort prosess foran mål. Med et raskt mottak og enda raskere avslutning er Espen Johnsen denne gang for sent ute. Utligningen er et faktum.

FFK forsøker å drepe kampen i de kommende minuttene, men Strømsgodset er flinke til å ligge kompakt i forsvar og nekte rom for midtbanen. Det må et stykke afrikansk kunst til for å spille seg gjennom forsvarsmuren: Fofana bruker hælen og finner Kouadio som forsøker seg på et skudd, men Espen Johnsen er nede og redder. På nærmest åpent mål bommer John Anders Bjørkøy på returen.

Og dette skulle vise seg å være dagen da avslutningene ikke stemte for FFK-kapteinen.

Etter 68 minutter kjører Kouadio karusell med Godset-forsvaren som til slutt legger den 18 år gamle ivorianeren i bakken på en måte som får dommer Brage Sandmoen til å peke på straffemerket. John Anders Bjørkøy er vanligvis sikkerheten selv fra krittmerket, men denne gang sender han slurvete og ukonsentrert ballen én meter til side for mål.

FFK skaper også noen sjanser i de siste 20 minuttene, men Strømsgodset verner godt om det ene poenget som til slutt skulle vise seg å være nok for å unngå kvalik. Det ender 1-1 på Fredrikstad Stadion.

26/04/2024 22:15 | c8124340