Fredrikstad- maskineriet startet aldri

Det var liten eller ingen vilje å se på Sør Arena under dagens kamp. Eller, det blir feil, for Fredrikstad møtte overmakten i innsatsvillige og duellsterke Startspillere.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 06. October 2007 - 23:25
Fra første spark på ballen var det noe tamt over Fredrikstad. Ja, tamt er ordet. Du skal nemmelig ha en god hukommelse for å i det hele tatt erindre en FFK-sjanse. Med snillisme i blikket nevner vi en offsideavblåst, keeperreddet avslutning fra Tarik i god posisjon, samt en heading over mål fra Piiroja. Det var det hele. Dagens rødhvite høydepunkter.

Start på sin side ville mer - de kjempet, de kriget, ja, de ville vinne! Sørlendingene har sett nedrykksspøkelse i hvitøyet og innsett at blod, svette og tårer er det eneste som kan redde dem fra nedrykk – ikke ulikt Fredrikstad de foregående sesongene. Vi burde ha lært av tidligere erfaringer.

For innsatsvilje og guts må til for å vinne fotballkamper.

Etter 34 minutter scoret hjemmelaget dagens første. Fredrik Strømstad fyrer av et skudd, er heldig, og via Piiroja endrer ballen retning, slik at Lasse Staw er sjanseløs. 1-0 og deja vu! Det samme skjedde i hjemmekampen mot Brann da Hassan El Fakiri scoret 1-0 via John Anders Bjørkøy.

Tre minutter senere er det duket for dagens største prestasjon. Oscar og kaktus overrekkes herved til Martin Borre – mannen bak årets verste skuespill. Men prisen for dagens største prestasjon går til Kjell Alseth, som faktisk maktet å dømme straffe til Start for det teatralske fallet. Heldigvis reddet Lasse Staw straffen fra Ole Martin Årst med et tigersprang.

Etter pause håpet alle på en bedre forestilling. Rykter om Startspillere som kun varer i 60 minutter skaper optimisme, men den gang ei. Start fortsetter i samme spor som i første, og snart får de nok en utelling.

50 minutter er spilt i det Bernt Hulsker stormer inn i feltet, men selv om Piiroja blokkerer det første skuddforsøket, klarer verken estlenderen eller Johan Sjöberg å klarere ballen. Med rå viljestyrke vinner Hulsker returen og klinker ballen i mål fra kort hold. 2-0.

Senere i omgangen legger Start på til 3-0. Bernt Hulsker vinner en skulder mot skulder duell med Kasey Wehrman før han sender en flott pasning til Martin Borre. Dansken gjør ingen feil, og eksekuterer et flott Start-angrep i mål.

Et par minutter før fulltid spilles Gardar Johansson igjennom med keeper av Ardian Gashi. Forsøk nummer ett reddes greit, men returen havner i kassa, slik at Fredrikstad får et ufortjent trøstmål på tampen av kampen. Sluttresultatet spikres til 3-1.

– Man må ønske å krige for å vinne slike kamper. De løper mye mer enn oss og alle dueller. Jeg er veldig skuffet etter denne kampen, men vil man ikke, så får man det vanskelig. Det er for dårlig, kommenterte en tydelig frustrert Anders Grönhagen til TV 2 Sport etter kampen før han fortsatte:

– Spillerne kan ikke bli så mye dårligere.

I dag tapte vi for et bedre lag.

Til slutt må vi nevne dagens mest kaotiske situasjon, hvor tendenser til slåsskamp var til stedet. I det en FFK-corner blir slått inn i feltet, blir Steinar Pedersen liggende nede. Corneren ender i ingenting, men flere spillere tenner på alle pluggene.

TV-bildene viser at Steinar Pedersen "ypper" seg mot Raio Piiroja. Høyrebacken oppsøker estlenderen og skubber til ham med brystkassa et par ganger. Piiroja svarer med å gi en en liten albue tilbake som treffer Pedersen i magen. Etter litt om og men, legger Steinar Pedersen seg ned. Rett etter kampen sier Steinar Pedersen følgende om situasjonen:

– Jeg ypper litt med Piiroja som Olsen sier (red. anm TV 2s fotballekspert Frode Olsen), men det gir ham ingen grunn til å albue til meg, men det gjorde ikke så vondt at det gjør noe.

Med andre ord, selve "albuen" var bare et lite knuff, men Pedersen legger seg likevel ned med overlegg.

Vi overlater til dere lesere å selv si hva dere synes om situasjonen. Delta gjerne i diskusjonsforumet med dine meninger om dagens kamp: