FFK - Rosenborg 4-3 (3-1)

Men så reiste FFK seg!

FFK storspilte mot Champions League-deltaker Rosenborg og vant 4-3 etter forrykende angrepsspill og vakre scoringer. RBK var lenge statister, men et par sene (og heldige) scoringer skapte en viss spenning i sluttminuttene. Likevel: FFK vant fullt fortjent, og det burde blitt mer!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 30. September 2007 - 23:58
FFK åpner aggressivt og stormer i angrep fra første spark på ballen. Spesielt ser vi at Tarik Elyounoussi har en innstilling det er lenge siden vi har sett. Unggutten jager hver eneste ball og viser frem sine ferdigheter med ballen. Ardian Gashi og Gardar Johannsson er også meget gode, og åpner sammen opp et vaklende Rosenborg-forsvar med den største selvfølgelighet.

FFK skaper sjanser i hopetall, og det første målet kommer etter 20 minutter. Gardar Johannsson fører ballen, finter og skyter. Lars Hirschfeld gir retur, og der dukker målmaskinen Ardian Gashi opp og scorer sikkert til 1-0.

Ti minutter senere er det duket for 2-0. Raymond Kvisvik finner Gardar Johannsson. Islendingen er virkelig i form og sender av gårde et perfekt innlegg i retning Tarik Elyounoussi som stupheader inn 2-0.

RBK er rystet og gir fra seg store rom på egen banehalvdel. Men etter 40 minutter mister Tarik Elyounoussi ballen til Steffen Iversen som kliner ballen opp i krysset fra 25 meter. RBKs første skudd på mål - og Lasse Staw er sjanseløs.

Rett før pause viser imidlertid Ardian Gashi hvem som er sjef på banen. Fra egen banehalvdel tar han med seg ballen, løper fra en trøyerivende Vidar Riseth over halve banen før han avslutter i steget nede i Hirschfelds venstre hjørne. En fantastisk scoring, og FFK går fullt fortjent til pause med ledelse 3-1.

Når Gardar Johannsson legger på til 4-1 rett etter sidebytte (etter forspill av Tarik Elyounoussi) virker kampen å være avgjort.

Men etter 66 minutter faller Traoré inne i 16-meteren, og dommer Moen gir Steffen Iversen sjansen til å redusere fra straffemerket. Og det gjør han.

Med 4-2 er det en viss spenning i kampen igjen, men FFK virker likevel å ha grei kontroll. RBK skaper fint lite.

Men så skjer det: I kampens siste minutt går Ardian Gashi i bakken og bæres av banen. FFK må spille med én mann mindre i sluttminuttene (alle byttene gjort). Kort tid etter brassesparker Koné ballen i tverrliggeren samtidig som han treffer hodet på innbytter Agim Shabani. Moen reagerer ikke, og Iversen header returen i mål.

Shabani må forlate banen, og i noen hektiske sluttsekunder spiller FFK med 9 mot 11 mens RBK jakter en utligning.

Heldigvis kommer RBK aldri nærmere, og FFK vinner til slutt 4-3 i en svært innholdsrik og morsom fotballkamp.