Vålerenga - FFK 2-0 (2-0)

Klarte ikke å reise seg

To sjanser. To mål. Ti minutter. FFK klarte aldri å reise seg etter den katastrofale starten, og Vålerenga fikk kampen inn i sitt spor. Hjemmelaget spilte solid defensivt, mens FFK viste frem et fantasiløst og upresist angrepsspill som det egentlig aldri luktet mål av. Dermed kryper også Vålerenga forbi FFK på tabellen.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 24. September 2007 - 21:42
Raio Piiroja lager et klønete frispark i duell med VIFs nye spiss Gunnar Heidar Thorvaldsson midt på egen banehalvdel etter få sekunder. Allan Jepsen legger inn til landsmann Dan Thomassen som stusser ballen i det lengste hjørnet og gir 1-0 til hjemmelaget før minuttet er passert.

Etter 10 minutter står flere rød-hvite spillere og ser på at Daniel Fredheim Holm kan spille ballen til Bojan Zajic, som igjen kan spille frem Allan Jepsen inne i 16-meteren. Jepsen finner Thorvaldsson umarkert foran mål, og islendingen setter ballen sikkert opp i nettaket til 2-0.

På to målsjanser og etter bare 10 minutter har Vålerenga fått en stimulerende ledelse med to mål, og Aabrekk har fått kampen inn i det sporet han ønsker. Vålerenga er tradisjonelt gode til å forsvare seg, og med den tidlige ledelsen trakk de seg enda dypere i banen og lagde en mur som FFK aldri klarte å presse seg gjennom for alvor.

Den eneste store målsjansen før pause får Raio Piiroja etter corner, men estlenderen header ballen en halvmeter til side for mål.

Om ikke det er nok: Rami Shaaban måtte forlate banen etter drøye halvtimen med en strekk i låret og ble erstattet av Lasse Staw

FFK åpner bedre etter pause (det skulle ikke mye til), men kommer til for få målsjanser. Den første store sjansen kommer like etter at Raymond Kvisvik kom inn for Brian West. Kvisvik viser umiddelbart frem sin følsomme venstrefot, og kun en uheldig andretouch av John Anders Bjørkøy spolerer en stor sjanse. FFK kom til flere muligheter utover i omgangen, men man sett likevel med følelsen av at Vålerenga hadde rimelig god kontroll.

Kampen ble i realiteten avgjort de første ti minuttene av et uhyre effektivt Vålerenga-lag. De resterende 80 minuttene fortonet seg mer som en stillingskrig med lav underholdningsverdi. Vålerenga hadde ingen andre intensjoner enn å forsvare ledelsen, mens FFK ikke maktet å spille seg forbi et godt organisert og defensivt Vålerenga-lag.

Anders Grönhagen oppsummerte kampen enkelt og greit overfor Radio Fredrikstad:

- Vi ødelegger kampen selv de første 10 minuttene. Det er en katastrofe, og det får vi lide for i de neste 80 minuttene.

FFK ligger nå på 8. plass og ble forbipassert av både Vålerenga og Tromsø denne runden. På søndag venter Rosenborg, og da snur forhåpentligvis den leie trenden.