Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK - Tromsø 2-1 (1-0)

Tre poeng og Tarik tilbake!

Med 2-1 over Tromsø klatrer FFK til 6. plass på tabellen, og selv de mest innbitte pessimistene er nå i ferd med å vinke farvel til nedrykksspøkelset som i tre år på rad har hjemsøkt Fredrikstad. FFK spiller ingen stor fotballkamp mot Tromsø, men vinner likevel fullt fortjent etter to flotte scoringer signert henholdsvis Ardian Gashi og Tarik Elyounoussi!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 27. August 2007 - 01:24
Les også:
- Spillerbørs

FFK har vunnet tre av tre hjemmekamper mot Tromsø siden opprykket til Tippeligaen. Men bør spillerne av den grunn tro at det skal gå av seg selv å vinne for fjerde gang også?

Det kunne virke sånn i den første halvtimen på Fredrikstad Stadion. Lavt tempo, lite bevegelse og bedrøvelige balltap satte ikke akkurat fyr på hjemmepublikum.

Men etter 25 minutter viser kaptein John Anders Bjørkøy hvorfor han er en attraktiv spiller. Fra sin posisjon på høyre midtbane finter Bjørkøy seg rundt backen og inn i 16-meteren der han avslutter med venstrebeinet i stolpen. Returen havner i beina på Hans Erik Ramberg, men på nærmest åpent mål så feier Kråkerøy-gutten ballen opp på tribunen!

Raio Piiroja og Tarik Elyounoussi har også gode muligheter til å tegne seg på scoringslisten før pause, men FFK får ikke uttelling før et Ardian Gashi-skudd sniker seg inn bak Knut Borch tre minutter før pause, for øvrig etter et feiende flott forspill. Gardar Johannsson vinner ballen etter en takling helt nede ved eget cornerflagg slik at Hans Erik Ramberg kan sette i gang en kontring. Ramberg sender ballen videre til Tarik Elyounoussi som spiller over til Kasey Wehrman som i sin tur legger ballen til rette for en alltid måljagende og skuddvillig Ardian Gashi. Resten er historie: 1-0.

Etter scoringen forvandles også seige FFK-bein til plutselig å bli kvikke.

Tromsø skaper på sin side veldig lite. Nærmest er Sigurd Rushfeldt etter et overlegg fra høyre, men spissen stanger selv i stolpen med hodet og må forlate banen med antatt hjernerystelse få minutter etter.

Ti minutter inn i 2. omgang er Douglas Sequeira farlig nær utligning når han header like utenfor. Men kort tid etter slår FFK tilbake med kveldens flotteste angrep. Tarik Elyounoussi finner Gardar Johansson med en smart pasning. Islendingen hever blikket og sender ballen i en bue over til Hans Erik Ramberg som direkte på volley legger ballen ned på sølvfat til Elyounoussi som nå har kommet i fin posisjon foran mål. Alene med keeper gjør unggutten denne gang ingen feil og setter ballen nydelig inn bak Knut Borch til 2-0!

I den neste halvtimen virker FFK å ha relativt god kontroll på Tromsø - inntil innbyter Bowar Karim setter ballen inn bak Rami Shaaban i kampens siste ordinære minutt. De tre tilleggsminuttene blir derfor unødvendig spennende, men heldigvis klarer FFK å dra i land en velfortjent seier på en veldig middels dag.

Ingen kamp for historiebøkene, men vakre scoringer og tre poeng setter vi alltid stor pris på.

Nå venter returkampen mot Hammarby i UEFA-cupkvalifiseringen førstkommende torsdag, før FFK reiser til Nadderud for å revansjere vårens bitre hjemmetap mot Stabæk på mandag. Det ligger an til å bli en spennende FFK-uke...

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340