Viking - FFK 2-2 (1-1)

Ett poeng og dommer i fokus

Det var dessverre dommeren som stjal overskriftene på Viking Stadion. Ardian Gashi sendte FFK i ledelsen med en fantastisk scoring, men med god hjelp av dommeren snudde Viking kampen før Raymond Kvisvik fastsatte sluttresultatet til 2-2.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 12. August 2007 - 22:05
Med 2-2 mot Viking har FFK spilt uavgjort hele 8 ganger hittil i sesongen.

Men det kunne fort ha endt med seier i det som Anders Grönhagen karakteriserer som årets beste bortekamp. Det var nemlig FFK som skapte de fleste og største målsjansene, selv om Viking var nær med å sikre seieren på overtid.

Etter en stillingskrig de første minuttene, er det duket for kampens angrep og prestasjon etter 13 minutter. Ardian Gashi gjør en kvikk vending inne på Vikings banehalvdel, før han forserer forbi Ragnvald Soma og spiller fri Gardar Johannsson i god posisjon. Alle venter at Johannsson skal avslutte selv, men islendingen spiller istedet ballen tilbake til Gashi. Det skulle vise seg å være et klokt valg. Gashi tar i mot ballen og skyter elegant til side for Iven Austbø nede ved nærmeste stolpe. Gashi sin andre scoring i sin tredje kamp for FFK!

Et kvarter senere spiller Viking en lang ball opp i bakrommet, hvor Alexander Ødegaard løper fra Pål André Czwartek og skaper en farlig situasjon. Det ser imidlertid ut som FFK klarer å få kontroll på situasjonen, men ballen spretter Ødeegards vei og via beinet til Gerrbrand havner den plutselig foran mål der Peter Ijeh får ballen over dødlinjen i duell med Raio Piiroja.

Gardar Johannsson er nær 2-1 idet han lobber ballen over Iven Autsbø. Raymond Kvisvik har også en gylden mulighet, men skyter svakt til side for mål istedet for å bruke Tarik Elyounoussi i bedre posisjon. Om ikke det er nok så presterer Raio Piiroja å heade ballen like over mål fra tre meter etter et flott slått frispark av Kasey Wehrman.

FFK var uheldige som ikke gikk til pause med ledelse. Ellers var omgangen preget av mange tøffe dueller, en del småstygt spill og en usikker dommer som viste seg lite konsekvent i bedømmelse av frispark og gule kort.

Men dommeren skulle komme enda mer i fokus etter sidebytte. Det er spilt ti minutter av omgangen da Alexander Ødegaard faller i bakken etter en duell med Patrik Gerrbrand. Dommer peker på straffemerket til store protester fra flere FFK-spillere. Gerrbrand og Wehrman ble belønnet med hvert sitt gule kort.

Jubelen er derfor stor når Rami Shaaban redder Nicolai Stokholms straffespark. Gleden drepes imidlertid raskt av en oppmerksomhetssyk assistentdommer som mener at Shaaban har opptrådd ureglementert på streken. TV-bildene viser at Shaaban ikke gjør noe annet enn en hvilken som helst keeper gjør på straffespark, men dommeren bestemmer likevel at Viking skal få en ny sjanse. Stokholm takker for gavepakken og scorer denne gang sikkert.

Kanskje blir FFK oppildnet av den urettferdige behandlingen, for bare noen minutter senere er Raymond Kvisvik iskald foran mål og utligner til 2-2 med høyrefoten!

Resten av kampen preges av en dommer som for lenge siden har mistet kontrollen, samtidig som begge lag har sjanser til å avgjøre kampen. Tarik Elyounoussi utfører kampens finte på Ragnvald Soma før han sprinter mot mål, men avslutter for dårlig. Like etterpå blir han erstattet av Ismael Beko Fofana. Det ivorianske stortalentet kommer umiddelbart til stor målsjanse, men Austbø er med på notene.

Fem minutter før full tid stanger Allan Gaarde ballen i mål etter frispark, men dommer blåser tidlig frispark for FFK. Denne gang er det Viking sin tur til å protestere. TV-bildene viser at Peter Ijeh er i overkant opptatt av å sette Piiroja ut av spill, uten å bry seg om ballen, og det er antakelig dette dommeren blåser for.

Kampen vipper frem og tilbake mellom to lag som ønsker å vinne kampen, og på overtid får hjemmelagets innbytter Hannes Sigurdsson en eventyrlig mulighet til å bli matchvinner. Men heldigvis for oss bommer islendingen alene med Shaaban.

Fem minutter på overtid blåser kampens hovedaktør, dommer Tom Harald Hagen, av kampen slik at det ender 2-2 i Stavanger.