FFK - Aalesund 2-1 (1-1)

Gashis jubileumskanon

I sin Tippeliga-kamp nummer 100 (og første hjemmekamp for FFK) viste Ardian Gashi at det ikke er noe i veien med skuddfoten. Etter en tidlig kalddusj, var Gashi sin praktscoring både en estetisk nytelse i seg selv og en vekkelse som gav oss troen på tre poeng. Alt falt på plass da John Anders Bjørkøy ble matchvinner etter pause med en scoring som faktisk var enda vakrere!
Tekst av Trond Johansen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 06. August 2007 - 02:04

Det var kvelden for estetiske fotballøyeblikk på Fredrikstad Stadion søndag kveld. Ardian Gashi sitt drømmetreff i første omgang, og Raymond Kvisviks silkefotpasning etterfulgt av Bjørkøys perfeksjonsutførende avslutning på volley i mål, er slike øyeblikk man gjerne ser for seg når man lukker øynene et par sekunder. Ytterst sjeldent skjer det i virkeligheten.

Mot Aalesund ble imidlertid drøm til virkelighet i noen få sekunder. Og det var akkurat nok til å vinne kampen.

I de tre siste seriekampene har Anders Grönhagens gutter vært bedre enn sine motstandere, men det har likevel bare blitt tre ganger uavgjort og en poenfangst som har føltes urettferdig fattig. Mot Aalesund måtte man vinne.

Det var derfor et guffent antiklimaks da de oransjekledde gjestene tok ledelsen allerede etter tre minutter. En sovende høyreside lar Jeffrey Aubynn motta ballen med et hav av rom foran seg før han skyter ballen inn mot mål. Etter litt frem og tilbake ender ballen i beina til den nyinnkjøpte brasilianeren Diego Silva som enkelt finner veien til nettmaskene.

Var det flere enn undertegnede som fikk déjá-vu og tenkte tilbake på den famøse forestillingen hjemme mot Aalesund for to år siden?

Etter den tidlige scoringen beordrer Per-Joar Hansen alle sine menn så langt tilbake på banen som det er mulig å komme. Og på enhver corner, innkast, utspark og frispark skal det brukes tid. Mye tid.

Aalesund får med andre ord kampen inn i sitt traurige spor, og det tar 20 seige minutter før FFK skaper sin første virkelig store målsjanse. Raymond Kvisvik, for anledningen med bleket hår, tester skuddfoten inne i 16-meteren. Ballen stryker til side for mål.

FFK har koblet et grep om kampen, og seks minutter senere føler Ardian Gashi det er på tide å presentere seg foran et forventningsfullt hjemmepublikum. Ballen havner i returrommet like utenfor 16-meteren, hvor Gashi står strategisk godt plassert og fyrer av et skudd som sender ballen knallhardt i mål -- farlig nær krysset.

Et publikum i ekstase øyner muligheten for en scoring til før pause, og spillerne følger opp med gode forsøk. En ivrig og god Ardian Gashi tester skuddfoten et par ganger til, men en god Andreas Lie i AaFK-målet er med på notene. Like før pause vipper Gardar Johannsson ballen elegant forbi en oransjekledd forsvarsspiller og får til en avslutning, men ballen stryker stolpen og treffer Andreas Lies vannflaske istedet for mål.

2. omgang åpner med at Gashi sender av gårde et nytt skudd. Denne gang går ballen via en AaFK-spiller før Andreas Lie kaster seg og avverger til corner. Den påfølgende corneren ender med en klassisk "rive-seg-i-håret"-sjanse der ballen danser et par ganger på streken, før en forsvarsspiller måker den ut.

Aalesund har fint lite å by på fremover på banen og virker godt fornøyd med det ene poenget de etter hvert har stappet urettfedig langt ned i buksa. Men etter 60 minutter viser Raymond Kvisvik det han kan best, og John Anders Bjørkøy følger opp med å gjøre det han gjør oftere enn noen annen FFK-spiller denne sesongen: Score mål.

Aalesund klarer aldri å omstille seg fra sitt defensive spill etter at de kommer under. Dermed får ikke FFK veldig store problemer med å dra i land seieren og vinner til slutt meget fortjent 2-1.