temp

Lyn - FFK 0-0 (0-0)

«Tror jag kasta en flaske i marken»

Anders Grönhagen var i likhet med de fleste andre oppgitt over sjansesløseriet i bortemøtet med Lyn. FFK var det beste laget, men klarte aldri å overliste en god Johan Dahlin i Lyn-målet. Det ble dermed 0-0 for andre kamp på rad, og FFK står fortsatt uten borteseier i årets Tippeliga.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 31. July 2007 - 00:28

Et statistisk korrekt resultat

Det var statistikken som seiret da Lyn og FFK delte poengene seg i mellom på Ullevaal Stadion mandag kveld:

Siden opprykket i Tippeligaen har FFK aldri tapt for Lyn på Ullevaal. FFK har ikke vunnet en eneste bortekamp denne sesongen. Lyn har ikke tapt en eneste hjemmekamp. Ardian Gashi har aldri tapt når han har debutert for en klubb fra start. Og Ardian Gashi har aldri vunnet over Lyn på Ullevaal som Brann- eller Vålerenga-spiller.

Med andre ord var det ingen overraskelse at denne kampen endte med poengdeling, og all statistikk holder fremdeles stand.

Og det skal Lyn være mest glad for. Det var nemlig liten tvil om at FFK spilte best og skapte de fleste sjansene (særlig etter pause). Men for andre kamp på rad møter FFK en spillesugen reservekeeper som endelig har fått sjansen til å vise seg frem. Denne gang var det Johan Dahlin som reddet alt av FFK-sjanser – foruten de som gikk utenfor eller traff stolpen.

I tillegg hadde ikke FFK dommeravgjørelsene på sin side. I 2. omgang header Tarik Elyounoussi ballen i mål, men dommer Svein-Erik Edvartsen har allerede blåst for offside. Repetisjonene på TV gir ikke noe entydig svar, men viser en klassisk 50/50-situasjon som dessverre gikk i vår disfavør denne kvelden. Like før slutt inntreffer nok en diskutabel situasjon idet Erling Knudtzon tydelig handser før Tarik Elyounoussi avslutter mot tilsynelatende åpent mål fra én meter, bare for å se ballen treffe Dahlin og gå til corner.

Det var den dagen.

Grönhagen fikk svar

Anders Grönhagen gjorde flere endringer fra den målløse kampen mot Lillestrøm i forrige serierunde. Johan Sjöberg fikk prøve seg på høyreback og gjorde sakene bra. Miikka Multaharju var kanskje enda mer imponerende på venstreback. I det hele tatt spilte FFK en solid kamp defensivt. Med unntak av en tellefeil som endte med en avslutning i tverrligger av Erling Knudtzon i første omgang og en Espen Hoff-lobb like over mål i annen omgang, var det ikke mye Henning Bergs gutter skapte fremover på eget gress.

Kasey Wehrman gjør også en ny solid kamp som et defensiv anker på midten. Samspillet med debutant Ardian Gashi startet litt rufsete, men duoen ble tydelig tryggere på hverandre utover i kampen med en klar arbeidsfordeling. Innsatsen var fra begge upåklagelig. Hans Erik Ramberg gjør også en god jobb i en uvant posisjon på venstre midtbane, spesielt defensivt. Fremover på banen blir det en smule forutsigbart, og han klarer aldri å utfordre Lars Kristian Eriksen for alvor, men Ramberg viser at han også kan være et alternativ på venstre midtbane. Raymond Kvisvik sliter med en skade i rygg/bakside av lår og kunne ikke starte kampen.

Grönhagen stilte også med et nytt spisspar fra start i Gardar Johansson og Brian West. Mot slutten av første omgang så vi tendenser til fint samspill og det ble skapt noen sjanser. Johannsson var ved flere anledninger nær scoring både før og etter sidebytte, og viser igjen frem en herlig og smittende innsatsvilje i alt han foretar seg. Brian West viser også fremgang den timen han spiller, men virker for tiden mer som en tilrettelegger enn avslutter.

Det viktigste svaret Grönhagen sitter igjen med er at den defensive strukturen er bedre enn på lenge. FFK holder burent rent for andre kamp på rad og slipper motstanderen til veldig få sjanser. Det er viktig å ta med seg videre. På den andre siden er laget for tiden inne i en blindgate foran motstanderens mål. Det skapes mer enn mot LSK, men en kombinasjon av svake avslutninger og godt keeperspill gjør poengfangsten mager.

Neste kamp spilles hjemme mot Aalesund. Da må avslutningene sitte bedre. Defensivt må vi bare fortsette i samme spor. Da kan vi gå mot en virkelig god høst.

Vi må ikke glemme at FFK spiller en meget god bortekamp mot Lyn. Her er det mye å bygge videre på.