FFK - Lillestrøm 0-0 (0-0)

Er det umulig å slå LSK?

FFK har nå spilt mot Lillestrøm åtte ganger etter opprykket til Tippeligaen, men har fortsatt til gode å beseire gultrøyene. Denne gangen ble det 0-0 i en kamp FFK helt klart burde ha vunnet. Er det umulig å slå dette laget?
Tekst av Trond Johansen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 23. July 2007 - 01:20
Relaterte saker:
- Bilder fra kampen

FFK hadde god kontroll defensivt i 90 minutter mot Tom Nordlies hardtarbeidende mannskap, men utnyttet ikke sjansene fremover på banen. Dermed ble det 0-0 i en seriekamp på Fredrikstad Stadion for første gang siden 27. juni 2004 (mot Viking).

Den første sjansen fikk Tarik Elyounoussi etter en fin stuss av Fofana etter 25 minutter, men LSKs vikarierende keeper Otto Fredrikson reddet mesterlig. Et par minutter etter er det John Anders Bjørkøy som får avslutte fra skrått hold, men igjen er Fredrikson nede og redder.

FFK er i det hele tatt klart best før pause. Både Johan Sjöberg og ikke minst Kasey Wehrman viser seg som klare forsterkninger og gir laget trygghet.

Gode spisser som Arild Sundgot, Olivier Occean og Magnus Myklebust ble alle nøytralisert av et sjeldent godt defensivt organisert FFK-lag. Raio Piiroja stod igjen frem som en bauta i midtforsvaret.

Kampbildet endres ikke radikalt etter sidebytte. LSK er tannløse fremover på banen og FFK spiller seg frem til et par sjanser, men er lite effektive. Etter hvert bytter Grönhagen inn både Brian West og Gardar Johannsson som begge virker friske, men de får ikke nok tid på seg. Nærmest scoring er kanskje Pål André Czwartek med et oppsiktsvekkende godt langskudd.

Den siste sjansen i kampen får Olivier Occean, men skuddforsøket går til side for mål. Bortelaget hadde for øvrig ballen i mål ved en anledning, men scoringen ble korrekt annulert.

PS! Vi kommer tilbake med spillerbørs mandag.