FFK - Odd 1-1 (0-1)

Czwartek viste vei

Pål André Czwartek stod frem som FFKs beste spiller mot Odd, men fremover på banen slet lagkameratene med å finne veien til nettmaskene. Den eneste scoringen kom etter at John Anders Bjørkøy prikket inn ballen fra straffemerket etter en tvilsom dommeravgjørelse. Det ble 1-1 hjemme mot Odd i en skuffende forestilling.

"Vær stolt av drakta - krig for laget"

... med klar adresse til cupfadesen mot Nybergsund.

Men paradoksalt nok var kampbildet i 1. omgang mot Odd til forveksling lik Nybergsund-kampen. FFK møter en gjerrig motstander som arbeider disiplinert defensivt med mange mann bak ball og er beslutsomme i kontringsspillet. FFK har ballen mest, men blir altfor smale og forutsigbare i angrep og sliter med å komme til de virkelig store målsjansene.

Vi har tidligere applaudert Anders Grönhagen for gode taktiske grep i forkant og underveis i kampene. Mot Odd mener vi imidlertid han gjorde en stor feil med å plassere Raymond Kvisvik på benk fra start. Vi er enig med Grönhagen i at Kvisvik mangler noen kilo fra å være i "matchvekt", men på hjemmebane mot et baktungt lag og hvor FFK skal styre kampen, er laget smertelig avhengig av Kvisviks kreativitet og blikk for spillet.

Det er også litt underlig at det er Gardar Johannsson, lagets eneste oppspillspunkt som også er i scoringsform, som tas av banen når Kvisvik settes inn tidlig i 2. omgang.

Men tilbake til det som skjedde før pause:

Etter å ha stanget mot Odd sin forsvarsmur i en halvtime, er det gjestene fra Skien som scorer kampens første mål. Rami Shaaban varter først opp med en fantastisk reaksjonsredning, men på returen er Espen Ruud frempå og setter ballen i mål. En kalddusj for hjemmepublikum som møtte opp i et imponerende antall av 11 896 i sommerferien.

Etter 10 minutter er Tarik Elyounoussi og Gardar Johannsson arkitektene bak et angrep som kom til å være veldig symptomatisk for FFK denne kvelden, og spesielt før pause. Etter fine tekniske kombinasjoner spilles John Anders Bjørkøy fri, men kapteinen sender av gårde et tafatt skudd og ballen triller ufarlig inn i hanskene til Jarstein i Odd-målet (som for øvrig spilte en glitrende kamp).

FFK trillet mye ball, viste en del publikumsvennlige detaljer, men fremstod som fryktelig lite besluttsomme og effektive foran mål. Og det er som kjent der kamper avgjøres.

Når Roy Helge Olsen blåser av 1. omgang står det 1-0 til Odd, og de mest utålmodige sjelene på Stadion piper eget lag av banen for tredje hjemmekamp på rad.

Grönhagen gjør denne gang ingen bytter i pausen, men det tar bare fem minutter før han setter inn Raymond Kvisvik. Publikum begeistres.

Og det er nettopp Raymond Kvisvik som bare noen minutter etter det etterlengtede innhoppet spiller fri Ismael Beko Fofana, som i duell med Pelle Nilsson går i bakken og får straffespark. Olsen er aldri i tvil, selv om vi må erkjenne at straffesparket var av den billige sorten. På den andre siden ble FFK snytt for et klart straffespark før pause da Gardar Johannsson ble holdt kraftig inne i feltet.

John Anders Bjørkøy er sikkerheten selv fra krittmerket og ordner 1-1.

Men FFK vil ha mer enn uavgjort hjemme mot Odd, og jakter intenst på ny scoring i minuttene etter utligningen. Raio Piiroja er kanskje nærmest når han header like over på en cornersituasjon.

Utover i omgangen forsvinner imidlertid FFKs press og Odd kommer inn i kampen. I de siste 20 minuttene vipper kampen frem og tilbake, men det er FFK som skaper de fleste og største sjansene. John Anders Bjørkøy lader kanonen fra distanse, men Jarstein viser at han holder landslagsklasse og redder mesterlig. På overtid har Tarik Elyounoussi en gigantisk mulighet til å bli matchvinner, men får ikke ordentlig dreis på avslutningen alene med keeper.

Det blir 1-1 mot Odd på Fredrikstad Stadion.

Det betyr at FFK nå tar sommerferie på 8. plass og bokført med 17 poeng. En prestasjon på det jevne, men som likevel må sies å være skuffende tatt de tre siste kampene i betraktning. Kampene mot Sandefjord, Strømsgodset og Odd Grenland har til sammen ikke gitt mer enn to fattige poeng.

Til høsten venter nye utfordringer, men også nye spillere.

I mellomtiden gjør vi oss klare for tre lange uker...