Strømsgodset - FFK 2-1 (1-1)

Borteseieren lar vente på seg

FFK hang godt med i den siste bortekampen før sommerferien, og kunne fort fått med seg både ett og tre poeng hjem. Dessverre ble gode og elendige enkeltprestasjoner avgjørende, til hjemmelagets fordel.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 24. June 2007 - 21:07

Det er Godset som får kampens første store mulighet, da et innlegg fra Fazlagics strålende venstrefot finner Stian Ohr, som henger i lufta og styrer ballen såvidt utenfor Lasse Staws venstre stolpe. Staw gjorde en godkjent kamp i kveld som erstatter for syke Rami Shaaban.

FFKs sjanser i starten sto Fofana for, men enten var han i offside som så ofte før, eller så var ikke avslutningene bra nok. Fofana ble også i et tilfelle feilaktig vinket av, og bortelaget mistet en god sjanse i den situasjonen.

En av sjansene til Fofana kom halvveis i omgangen. Når han misser, setter hjemmelaget fart på med en gang og tar FFK-spillerne på senga. Ballen ender hos Stian Ohr, som finner Sørum på bakerste stolpe. Sistnevnte kan enkelt sette inn 1-0, etter å ha løpt seg fri fra Czwartek flere sekunder tidligere. Forferdelig forsvarsspill av FFK-veteranen.

Heldigvis slår Raio Piiroja nådeløst tilbake på hjørnespark rett etterpå. FFKs beste spiller for dagen river seg løs rett foran Espen Johnsen og header inn en meget bra slått corner fra en ellers varierende god Anders Stadheim.

Før pause har både Fofana og Gardar Johansson hver sin mulighet til å sende bortelaget i føringen. Sistnevnte må se sin svært gode heading slått til hjørnespark helt oppe i vinkelen, en av årets absolutt beste redninger i Tippeligaen til nå.

Patrik Gerrbrand må gi seg i pausen, inn kommer Agim Shabani og spiller en veldig bra andre omgang. Unggutten imponerer med å slå Kovacs i lufta, og spiller solid ellers.

Dessverre går det ikke ti minutter engang før hjemmelaget tar ledelsen igjen. På et hjørnespark løper kaptein Alexander Aas seg fri fra Bjørkøy, og header kontant i nettet bak Staw. FFK er nær å svare direkte igjen, men headingen fra Tarik reddes ved stolperota av Espen Johnsen.

Resten av kampen skaper ikke FFK allverden, Anders Stadheim har et par halvsjanser som reddes greit nok av Espen Johnsen. Brian West spilte 35 minutter for Fofana, uten å skape noe som helst med farten sin. Mot slutten får først Ramberg et svært så billig gult kort på en takling som knapt er frispark, og kampen ender med at Shabani blir utvist etter å ha taklet Stian Ohr som bakerste mann. Problemet er at regelen sier ingenting om bakerste mann, bare at det skal være en klar målsjanse... og Ohr er på vei bort fra mål, ville aldri tatt igjen ballen og i tillegg var han nesten løpt opp av en annen forsvarsspiller. Med andre ord en svært tvilsom avgjørelse.

6937 tilskuere fikk altså ikke sett årets første borteseier for FFK, for den må vi vente til etter sommerferien. Nå venter Odd, som er proppfulle av selvtillit og vil selge seg dyrt på Stadion til søndag. Men først skal vi møtes til målfest på onsdag! Nybergsund skal skytes i filler, såpass må vi kreve!