Sandefjord - FFK 2-2 (1-0)

Gardar ordnet nytt bortepoeng - nesten tre

Gardar Johannsson er i scoringshumor om dagen og stanget inn 2-2 på Storstadion i Sandefjord slik at FFK i hvert fall kan reise hjem med ett poeng i bagasjen. FFK spilte en god bortekamp offensivt og skapte mange sjanser, og på overtid var Gardar Johannsson farlig nær å bli matchvinner.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 20. June 2007 - 21:23

Det ble en begivenhetsrik kamp mellom formsvake Sandefjord og FFK på arenaen med det ironiske navnet, Storstadion. Sandefjord gikk opp i ledelsen to ganger, men hver gang svarte FFK. Og det endte til slutt 2-2 i en fartsfylt fotballkamp som kunne vippet begge veier.

FFK åpnet kampen lovende, men Sandefjord er effektive og scorer på sin første målsjanse i kampen etter 20 minutter. Adriano Munoz er sist på ballen etter at FFK først lar Samuel Isaksen få fritt spillerom på sin høyreside og servere brasilianeren foran mål som pirker ballen til side for en sjanseløs Rami Shaaban.

Etter en frisk åpning på kampen faller kvaliteten på spillet etter Sandefjords scoring. Feilpasningene florerer tidvis på midtbanen og ingen av lagene klarer å etablere noe trykk.

Tarik Elyounoussi og Brian West har noen spede forsøk. I tillegg skapes det halvsjanser etter cornere. Men det holder ikke til mål og hjemmelaget går til pause med ledelse 1-0.

I pausen gjør Anders Grönhagen to bytter. En veldig svak Anders Prytz erstattes av Miikka Multaharju, mens Ismael Beko Fofana kommer inn for Brian West.

2. omgang åpner med et pang sett med FFK-øyne. Gardar Johannsson setter opp Raymond Kvisvik som kommer på et løp (!) bakfra, og Greåker-gutten plasserer ballen nede i det lengste hjørnet til 1-1. En drømmestart på omgangen.

Etter utligningen tilriver FFK seg et initiativ og spiller god offensiv fotball med en kreativ Hans Erik Ramberg på midtbanen.

Men i en god FFK-periode slår hjemmelaget tilbake. Det er spilt 63 minuter og igjen er det Adriano Munoz som er sist på ballen. Denne gang etter forarbeid av Andreas Tegström.

FFK nekter imidlertid å gi opp. Og ti minutter senere er rollene byttet om. Denne gang er det Raymond Kvisvik som er servitør og Gardar Johannsson som avslutter i mål ved å heade inn ballen etter corner. Fullt fortjent.

Det bølger frem resten av kampen med små og mellomstore sjanser til begge lag. Både Tarik Elyounoussi og Gardar Johannson har store muligheter nærmest alene med keeper, men det blir ikke flere mål.

Lagene deler dermed poengene, og ut fra spill og sjanser må det sies å være helt greit, selv om det føles litt bittert å ikke reise hjem med alle poengene etter å ha skapt så mye i en bortekamp...

PS! Raymond Kvisvik pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen og må stå over kampen mot Strømsgodset førstkommende søndag.