temp

FFK - Start 3-0 (1-0)

Geniet Grönhagen

Det måtte gå 30 minutter med Start-dominans, før Anders Grönhagen vekket Fredrikstad til live. Rødbuksene viste gjestene fra den bløde kyststribe hvordan en ivorianer, en Trosvikgutt, en islending og en gullfot fra Greåker kan være dødelig effektive. FFK vant til slutt 3-0.
Tekst av Jørgen Grytøyr, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 18. June 2007 - 11:45
Relaterte saker:
- Spillerbørs
- Bilder fra kampen

Fredrikstad fikk en tung start på kampen. Start dominerte de første 25 minuttene, men ineffektivitet og til tider godt forsvarspill gjorde at Fredrikstad unngikk et baklengsmål. Etter en halvspilt førsteomgang, viste geniet Grönhagen nok en gang hvor flink han er på taktiske endringer. Ismael Beko Fofana ble satt opp som ren spiss og takket for tilliten ved å score bare minutter senere. En anonym og svak Kvisvik blir plutselig veldig synlig da han sender en nydelig langpasning til Fofana på løp som sender den kaldt forbi Rune Nilssen. Målet var for øvrig ivorianerens første mål i Tippeligaen.

Anders Grönhagen hadde tydeligvis en inspirerende tale med spillerne i pausen. Fredrikstad gikk ut på banen og tok kontroll fra første spark på ballen. Rødbuksene produserte ikke et busslass med sjanser, men var allikevel bedre enn motstanderen. Etter at Raymond Kvisvik hadde et par farlige dødballer, fikk han ballen på rundt 25 meter og sendte kula videre til Tarik Elyounoussi som kom på løp fra sin høyreside. Unggutten trengte bare to berøringer for å få 11 456 tilskuere i ekstase. De resterende 100 dro seg i håret og ropte ut bløde banneord. Dette var Tariks 5. mål for sesongen, men han mente at det burde ha vært det 6. Han hadde nemlig en enorm sjanse rett før pause, som han aldri fikk en ordentlig avslutning på.

- Jeg var veldig forbanna. Det var godt å kunne revansjere seg. Hadde jeg ikke scora i dag, hadde jeg vært forbanna, sier Tarik til Dag Solheim.

Gardar Johannson fortsatte sin fine form og scoret 3-0 målet i det 62. minutt. Islendingen gjorde en god kamp som spiss og viser stor vilje. En flott gjennombruddspasning fra Kvisvik gjorde at Brian West kunne legge ballen inn til Johannson. Han satt den pent og enkelt inn i Start-målet. Dette ble hans andre hjemmekamp og hans andre mål.

Raymond Kvisvik var i sitt ess både under og etter kampen. Han storkoste seg foran pressen i over en time.

- Første 25 var vel ikke noe for historiebøkene, men når vi får et mål blir vi roligere og tar over i 2. omgang, forteller Raymond Kvisvik til FFK-TV.

Greåkers store sønn viste frem gode gamle kunstner og var regissør bak alle scoringene. Likevel virket han mer interessert i å snakke om de to tunellene han gjorde når det enorme pressekorpset samlet seg rundt han.

Alt i alt leverer Fredrikstad en bra kamp og klatrer opp på en foreløpelig 5. plass. Anders Grönhagen gjør igjen gode taktiske endringer som gir resultater. FFK vant komfortabelt 3-0, selv om begge lag hadde fortjent flere mål.

26/04/2024 22:15 | c8124340