Brann - FFK 2-2 (1-1)

Piiiiiirojaaaa, Piiroja!

Raio Piiroja gjentok bedriften fra cupfinalen og scoret to ganger mot Brann. Men hjemmelaget hentet opp FFKs ledelse to ganger og det endte til slutt med poengdeling. Med heroisk innsats fra hele laget var imidlertid dette stor fremgang fra tidligere bortekamper.
Tekst av Raymond Bråthen og Trond Johansen
Lagt ut: 16. May 2007 - 23:05
FFK-spillerne har all mulig grunn til å gå stolte gjennom sentrumsgatene i morgen. Selv om Brann muligens styrte det meste av spillet og skapte flest sjanser, la FFK-mannskapet ned prisverdig innsats og aggressivitet i spillet som var fraværende mot Stabæk og Tromsø.

Brann åpner riktignok best og presser FFK i lange perioder i første omgang, men kommer aldri til de helt store sjansene til tross for at de vinner cornerstatistikken med 7-1 i første omgang. Et oppofrende FFK forsvar rydder godt foran egen keeper og når forsvaret misser, så misser heldigvis også Brannspillerne.

Fredrikstad derimot scorer på sin første ordentlige sjanse, etter at Tarik Elyounoussi blir felt på venstresiden. Tarik slår et frisparket perfekt og treffer pannebrasken til Raio Piiroja. En god Håkon Opdal redder estlenderens heading som treffer stolpen, før Piiroja selv pirker returen over mållinjen. Et feststemt Bergenspublikum tystner og det er godt å se at stolpene kan hjelpe FFK litt også.

Men akkurat som i bortekampen mot Tromsø for en drøy uke siden, mister FFK konsentrasjonen etter scoring. Da slår Brann tilbake. Ciaran Martyn leverer en håpløs tversoverpasning på midtbanen som snappes opp av hjemmelaget, og noen sekunder etter avslutter venstreback Ramiro Corrales Brann-kontringen ved å sette ballen i mål bak Rami Shaaban.

Omgangen ender 1-1 til tross for at Brann i lange perioder har presset Fredrikstad tilbake på banen.

I pausen gjør FFK en endring. En for dagen svak Ciaran Martyn blir byttet ut til fordel for Hans-Erik Ramberg. Dessverre forlater Ramberg banen igjen 13 minutter senere med skade og Bergenspublikumet gir deres gamle helt Raymond Kvisvik applaus når han entrer banen.

FFK åpner omgangen vesentlig bedre enn første omgang og kommer til flere store sjanser. I det 61. minutt får de uttelling. Raymond Kvisvik har ikke vært på banen mer enn tre minutter i det han tar et frispark fra høyre nede ved dødlinjen. Inne i feltet får Raio Piiroja uforstyrret heade inn sitt andre mål for dagen. FFK fortsetter det fine spillet og kommer til flere fine sjanser, dessverre uten å få uttelling.

15 minutter før slutt utligner Brann etter et flott angrep. Vaagan Moen med presis langpasning til innbytter Sæternes som river seg løs fra Piiroja og spiller fri Helstad med én touch. Helstad rykker i fra Gerrbrand og alene med Shaaban setter han ballen kontrollert opp i nettaket og hjemmepublikumet ser nå muligheten for å få tre poeng.

Heldigvis for FFK blir det ikke flere mål. Resten av kampen blir en ren forsvarskamp. hvor FFKs forsvar rydder flott unna og Brann aldri kommer til de store mulighetene. Kampen ender 2-2 og FFK kan være stolte over jobben de gjør mot et godt hjemmelag. Forhåpentligvis har de også lært hvor hardt de må jobbe for å vinne bortekamper i Tippeligaen

Brann - Fredrikstad FK 2-2 (1-1)