Voldtatt på Voldsløkka

Forrige helg dro Skeid til Melløs og tok tre poeng fra vår Østfold-rival. I dag var det FFK som ble fratatt samtlige poeng etter at Skeid-laget imponerte, mens FFK hadde lagt igjen det meste av både ferdigheter og innsats i garderoben. Nå skal det bli godt med ferie.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 14. July 2003 - 00:28
Alt lå til rette for en fin fotballkveld; flott vær og mange FFKSupportere på plass. Men i ettertid er det dessverre bare supporterne som kan si seg fornøyde med egen innsats, for det som ble prestert av rødbuksene på banen var rett og slett for dårlig i kveld. Og når FFK leverer en av de svakeste kampene noensinne under Knut Torbjørn Eggen, som han selv uttalte etter kampslutt, og Skeid samtidig leverer årsbeste så ble vi sjanseløse denne gang.

Skeid startet kampen best og presset FFK langt tilbake på banen. Etter omlag 20 minutter kommer kampens første store sjanse; Skeids lynraske spiss Daniel Braaten løper fra og finter enkelt ut en passiv Jørgen Pettersen før Sørlie mesterlig redder avslutningen fra skrått hold. Skeid fortsetter å dominere, og FFK får lite til av eget spill. Spillet blir stort sett ødelagt av mange feilpasninger og mangel på bevegelser på midtbanen samtidig med at våre to spisser blir godt pakket inn av Skeids stopperpar Anders Jacobsen og Erik Noppi.

Etter en drøy halvtime så skjer også det som hadde ligget i lufta; Skeid går opp i 1-0 ledelse. Igjen er det Daniel Braaten som gjør som han vil med Jørgen Pettersen, og denne gang spiller han ballen til Tom Erik Breive som kan sette ballen i det nærmest åpne målet helt upresset. Fullt fortjent ledelse etter spill og sjanser. Etter scoringen trekker også hjemmelaget seg lenger tilbake på banen og FFK får lov å trille mer ball, og et par minutter etterpå så får Risholt stjernetreff - men på en dag som denne treffer selvsagt ballen stolpen. Håkan Söderstjerna, Tor Trondsen, Lars Petter Hansen og Bjørnar Johannessen hadde alle også muligheten til å utligne før pause, men det ebbet ut med 1-0 etter de første 45 minuttene. En omgang med varierende kvalitet fra begge lag.

Etter sidebytte blir det klart at Tor Trondsen ikke kan fortsette etter en smell han fikk i hode på tampen av første omgang. Det betyr omrokkeringer i laget; Michael Røn kommer inn på sentral midtbane, Bjørnar Johannessen går ned på høyrebacken og Pål A. Cwartek tar plass i midtforsvaret. Men greit nok - for nå skulle vi jo bare angripe? Dessverre ble det ikke så lett. Riktignok åpner vi best og spiller rimelig bra fotball, men det blir mye nesten-sjanser. Etter at Plankehaugen hadde ropt på Welton Melo i noen minutter, så setter endelig Eggen også inn brasilianeren når det gjenstår omtrent halvtimen. Ut må Bjørnar Johannessen - som i likhet med mange andre FFK\'ere - ikke hadde noen stor i dag. Dessverre får ikke FFK noen umiddelbar effekt av byttet, isteden er det hjemmelaget som øker til 2-0 ved Sturla Mentzoni Eilertsen. Målet kom etter en flott kontring hvor FFK-spillerne ikke hang sammen overhodet defensivt. Etter denne smellen får FFK det vanskelig, og det virker i grunn som man har gitt opp. Et par gode raid og herlige taklinger av midtbanegeneral Risholt til tross, man så hvor dette ville ende...

Når Pål A. Cwartek i tillegg måtte kaste inn håndkleet etter 70. minutter så måtte vi IGJEN gjøre store endringer i forsvaret. Inn kom da unggutten Miran Mahmutcehajic som måtte gå inn i en uvant forsvarsposisjon etter omtrent det som kryper og går av forsvarsspillere i klubben sliter med skader og sykdom. Speaker klarer for øvrig ikke å uttale noen av navnene rett, og like etter at vi får oss en latter pga det så forsvinner gliset fort når Skeid punkterer noen minutter senere. Og det er banens desidert beste spiller, Daniel Braaten, som denne gangen scorer etter en generaltabbe av Jørgen Pettersen. Når Daniel Fredheim Holm setter prikken over den berømmelige i\'en et par minutter senere så er ydmykelsen total. Vi taper 4-0 og blir latterliggjort. Flaut.

Det skal sies at Skeid ikke var fire mål bedre enn FFK i dag, men vi må likevel være store nok til å berømme Torshov-laget med fortjent seier og til tider glitrende spill. Dessverre kan vi ikke berømme guttane fra Fredrikstad i dag - hvertfall ikke de som var ute på den nydelige gressmatta - for dette var langt fra godt nok. Så og si samtlige spillere presterte under pari, og det holder selvsagt ikke mot et såpass godt lag som Skeid. For når vi lar de to Daniel'ene herje på topp, lar Yngvar Ånensen og Stian Theting tildels dominere midtbanen og kjempene i forsvaret få gjøre hva de vil med våre spisser - ja, da er vi sjanseløse. Faktum er trolig at vi ikke er bedre med den stallen vi besitter pr. dags dato når nøkkelspillere må ut. At Tor Trondsen måtte ut med skade før 2. omgang satte dessverre tydelige spor denne gang. I tillegg må vi klare oss uten nevnte Trondsen og Håkan Söderstjerna i neste seriekamp (som er mot Raufoss 3. august) etter at de pådro seg hvert sitt tredje gule kort i dagens kamp. Forhåpentligvis er Tore Pedersen tilbake til høstsesongen starter, og kanskje også et par solide forsterkninger?

Uansett; i dag ble vi voldtatt av et revansjesugent Skeid-lag på deres hjemmebane med over 1000 tilreisende FFKSupportere som vitner. Det var ikke noe fint syn, men forhåpentligvis er det lenge til neste gang nå!

PS! Øystein Holt forsov seg (ja, faktisk) til kampen i dag, og dermed måtte jeg dekke den.

Skeid – Fredrikstad 4-0 (1-0)