Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Aalesund FK - FFK 3-3 (3-2)

Hawaii-fotball i tangoland

Det som skulle være spikeren i kista for Fredrikstads bortebanekompleks, ble i stedet et virvar blant havets bønder. Vi har valgt å trekke frem de største situasjonene for å beskrive dem. Til slutt vil vi komme med noen tanker etter dagens kamp.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 23. April 2007 - 07:18
Les også:
- Spillerbørs: Aalesund - FFK

Før kampen:
- Skråblikk: Duft av klippfisk og tre poeng
- Forhåndsrapport: Kampen vi skal og bør vinne
- ffksupporter.net tipper tabellen

Erlend Holms tofotstakling bakfra med knottene først i åpningsminuttene, er et overfall i samme kategori som Joakim Persons drapsforsøk på Eirik Bakke. Det er helt ubegripelig at Holm slapp unna situasjonen uten så mye som et ynkelig gult kort. Vi mener det skulle ha vært rødt, og takker fotballgudene for at Holm ikke traff standbeinet til Tarik. Da ville det ha brukket tvert.

8 min: Hands eller ikke hands?
Anders Prytz forsøker å takle, men bommer på sin mann. I stedet faller han, og den ene armen plantes rett ned i bakken. Resultatet er en ball som tilfeldigvis treffer en arm. Vi mener det ville ha vært veldig strengt å dømme straffe. Prytz gjør ingen bevegelser som tilsier at han forsøker å treffe ballen, og ett eller annet sted må han få lov til å ha armene. Likevel ville nok ikke dette ha skapt de største overskriftene dersom det hadde blitt dømt straffe.

17 min 1-0: Bjørkøy-kanon
En corner fra Raymond Kvisvik blir i første omgang klarert. Tarik Elyounoussi snapper og gir ballen tilbake til nevnte cornertager. Kvisvik sender ballen 45 grader ut, og der står John Anders Bjørkøy klar for å kline ballen i det lengste hjørnet. Flott scoring, og utagbart for Adin Brown.
 
22 min 1-1: Klønete
Hans Erik Ramberg kløner det til for seg selv ved å sette foten ut, slik at Dag Roar Ørsal går overende. En urutinert juniorfeil av Ramberg, men samtidig en veldig billig straffe. Ørsal setter ballen til høyre for Rami Shaaban, som nesten rekker frem til ballen, men den gang ei.

25 min 2-1: Klabb og babb
En for dagen meget god Joakim Austnes rundlurer Czwartek og sender et innlegg i retning av Tor Hogne Aarøy. Den høye staken header via Magnus Kihlberg og i mål.
 
26 min 2-2: Ivoriansk straffemagi
Denne gangen er det Joakim Alexandersson som kløner det til. Inne i seksten sparker han ned Ismaël Béko Fofana. Billig straffe vil noen si, kanskje var han minimalt på ballen, men den endrer ikke retning i det hele tatt, og det er ofte indikatoren dommerne ser etter. Dermed blir det straffe, og John Anders Bjørkøy klinker den i netttaket. TV-bildene gir ikke noe klart svar på situasjonen.

37 min: Korrekt annullering
Nei, kjære sunnmøringer, det er ikke offside når ballen kommer fra en motspiller, og heller ikke her har noen tenkt til å hevde det. Derimot er det offside i situasjonen før, da headingen går i retning av Austnes og Patrik Gerrrbrand sleivsparker ballen rett i fanget på nevnte Austnes. Det er hevet over enhver tvil at venstrekanten er med i spillet, og drar en fordel av sin posisjon.

39 min 3-2: Nok ett langskudd, Shaaban
Vi har flere ganger nevnt Shaabans svakheter, og en av de er langskudd (!) av alle ting. Dagens kamp var intet unntak. Fra 30 meter sender Dag Roar Ørsal av gårde et velplassert, men ikke spesielt hardt skudd. Ballen får en fin bue og dupper ned i det lengste krysset. Rami Shaaban tar hoftefeste og legger knapt merke til at ballen går i mål. Nå må du slutte å spare på kaloriene og tro at ballen går utenfor, Rami! Flytt på kroppen og kontroller at ballen faktisk går utenfor, denne kunne du ha tatt!

Pause
Like før pause får Rami Shaaban et kne i hodet, og resultatet blir en liten hjernerystelse og svekket syn. Erik Mellevold Bråthen får dermed sin FFK- og tippligadebut.

46 min 3-3: Deilig utligning
Nesten umiddelbart etter pausen utligner Fredrikstad. Øyvind Hoås vinner en duell, og Patrik Gerrbrand header ballen ned på strek. En Aalesundspiller sliter med å klarere, og i stedet snapper og pirker Tarik Elyounoussi ballen i mål.

53 min: Kanonredning!
Aalesund får frispark ca. 20-22 meter fra mål. Dag Roar Ørsal forsøker å legge ballen over muren og i det nærmeste hjørnet. Dagens første ballberøring for Erik Bråthen, blir en fantastisk redning. Unggutten må kaste seg så lang han er og helt ute ved stolpen får han slått ballen til corner. Fantastisk!

57 min: Der skulle du ha scoret, Fofana!
Enorm sjanse til FFK i det Elyounoussi klinker til. Brown redder, men må gi retur. Fofana kan legge ballen hvor som helst i kassa, men i stedet gir han ballen en merkelig sprett, slik at den ender rett i fanget til keeper.

Resten av kampen er preget av to lag som er redde for å tape det ene poenget.

Noen tanker etter kampen

Dommeren
Det skjer alltid noe når Svein-Erik Edvartsen  dømmer. Det virker som han mangler evnen til å føre en dialog med spillere og trenere. Helt av seg selv blir det alltid ampert og aggressivt. I dag var han en vandrende katastrofe, men det var like ille begge veier. Vi tror ingen verken i Aalesund eller Fredrikstad er fornøyd med hans innsats i dag.

Ubalansert midtbane

Forsvaret var under pari i dag, men midtbanen er med på å gi de fire bak helt håpløse arbeidsforhold. Det regelrett irriterende å se hvor lett og hvor ofte Aalesund får komme forbi midtbaneleddet og inn i mellomrommet. Enten FFK er sentralt i banen, eller lenger ute på sidene, får Aalesundspillerne stå rettvendt med ball, og slå pasninger (eller skutt) helt upresset. For eksempel ved Aalseunds 3-2 mål.

a) Defensiv murbrekker

Fredrikstad mangler en som renser foran stopperne. En defensiv arbeidsmaur som ikke er redd for klinke til i taklingene. Det blir rett og slett håpløst  med en sentral midtbane bestående av Hans Erik Ramberg og John Anders Bjørkøy. Sistnevnte er helt klart best fremover på banen, mens Ramberg er verken spesielt god offensivt eller defensivt. Han virker rett og slett utilpass i 4-4-2. Ramberg er kanskje den FFK-spilleren som har skuffet mest i år. Han har altfor mange balltap eller pasningsfeil i situasjoner hvor man ikke skal miste ballen. Det er faktisk litt farligere når Ramberg mister ballen enn hvis Tarik gjør det helt oppe ved cornerflagget.

b) Offensive vinger
Når Fredrikstad benytter to offensive kanter i Tarik og Kvisvik, kombinert med to sentrale midtbanespillere uten de helt store defensive genene, blir det som nevnt vanskelig for forsvarsfireren. Backene får lite, eller ingen, hjelp av kantene. Det blir altfor mange 1-1 situasjoner uten sikring. Dette var svært tydelig mot Lillestrøm, hvor de doblet på kant hele tiden og kom til mange gode innlegg. Det samme gjentok seg mot Aalesund. Enten må vingene ta større defensivt ansvar, eller så må man gjøre noe med den sentrale midtbanen, slik at forsvaret får mer hjelp.

Ingen vits i å grave seg ned

Slik kampen utviklet seg, med hårfine dommeravgjørelser i øst og vest, må vi stikke fingeren i jorda og si oss fornøyde med ett poeng. Alt i alt har vi rent poengmessig fått en grei start på sesongen, selv om spillet fortsatt er under pari. Det er også positivt at Fredrikstad evner å gjøre visse grep i pausen. Defensivt så man tydelig forbedringer, og Aalesund skapte ikke på langt nær like mye etter hvilen.

Nå ser vi frem imot en ny kamp på hjemmebane med ett ordentlig underlag.

Lese flere vurderinger i vår spillersbørs fra kampen.

Aalesund – Fredrikstad FK 3-3 (3-2)

Color Line stadion, 10.415 tilskuere
Dommer: Svein-Erik Edvartsen

1-0 John Anders Bjørkøy (’17), Målgivende Raymond Kvisvik
1-1 Dag Roar Ørsal (’22), str
2-1 Magnus Kihlberg (’25)
2-2 John Anders Bjørkøy (’27), str
3-2 Dag Roar Ørsal (’39)
3-3 Tarik Elyounoussi (’46)

Gult kort: Magnus Kihlberg, Aalesund, Raymond Kvisvik, Tarik Elyounoussi Fredrikstad.

Aalesund (4-3-3):
Adin Brown - Benjamin Kibebe, Amund Skiri, Joakim Alexandersson, Erlend Holm - Dag Roar Ørsal, Magnus Kihlberg (Trond Fredriksen fra 73.), Karl Oskar Fjørtoft - Tor Hogne Aarøy, Lasse Olsen (Jonathan Parr fra 84.), Joakim Austnes.

Fredrikstad (4-3-3):
Rami Shaaban (Erik M. Bråthen fra 46.) - Pål André Czwartek, Patrick Gerrbrand, Vidar Marrtinsen, Anders Prytz - Raymond Kvisvik (Anders Stadheim fra 84.), Hans Erik Ramberg, John Anders Bjørkøy - Tarik Elyounoussi, Ismael Beko Fofana, Øyvind Hoås (Ciaran Martyn fra 65.).

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340