LSK – FFK 3-0 (0-0)

Sjanseløse mot rå duellkraft

Et svekket Fredrikstad-lag ble minst et nummer for små mot et lite fintspillende Lillestrøm-lag. I 55 minutter så det greit ut. Så kom veggen. Bilder fra kampen kan du se her.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 09. April 2007 - 20:29
Relaterte saker:
- Spillersbørs: Lillestrøm - Fredrikstad
- Bildegalleri: Lillestrøm - Fredrikstad

Før kampen:
- Forhåndsrapport: Hva tenker du nå, Grønis?
- Skråblikk: Lillestrøm satser tungt med Nordlie
- ffksupporter.net tipper tabellen

Fredrikstad gjennomfører en grei første omgang uten å skape de helt store farlighetene. Det er ikke til å legge skjul på at destruktive, duellsterke lag ikke passer fintspillende lag som Fredrikstad.

Lillestrøm slår mye langt mot etablert forsvar, og den resepten fungerer dårlig. Verre blir det når fuglene kommer rundt på kant og legger inn mot store Olivier Occean i midten. Canadieren har ved to anledninger muligheten til å sende Lillestrøm opp i ledelsen.

Brage Sandmoen gjør mildt sagt ikke en av sine bedre kamper. Det er latterlig at Bjørkøy får kampens første gule kort, mens Lillestrøm-spillere som kun er ute etter å destruere overganger får passere. Mouelhi tar beinet til Tarik lengst vekk fra ballen, Stefanutto med sine strake armer i ansiktet på Fofana, og ikke minst Wehrman.

Stressede spillere

– Vi kan spille bedre. Spillerne virker litt småstresset og slurver bort ballen i midtbaneleddet. Fremover på banen er vi for omstendige når vi først er i angrepssposisjon, forteller Anders Grönhagen til TV2 i pausen.

Stort bedre kan det ikke sies. Midtbanen til Fredrikstad blir overkjørt av Lillestrøm, og er usynlige store deler av kampen. Hans Erik Ramberg spiller sin dårligste kamp noensinne, og skapte gang på gang LSK-overganger ved å miste ballen.

Mål uunngåelig

Etter pausen hever Fredrikstad seg noe, og er fint frempå ved et par anledninger, men dessverre går Lillestrøm opp i ledelsen. FFK er uoppmerksomme på Lillestrøms innkast, og Bjørn Helge Riise får lagt et godt innlegg inn i boksen. Rami Shaaban velger å stå på strek. Oliver Occean knuser Pål Andre Czwartek i lufta og stanger inn 1-0.

Umiddelbart etter Lillestrøms ledelse velger Grönhagen å satse offensivt. Inn kommer Konan Serge Kouadio for Stadheim, som spiller sin svakeste FFK-kamp. Alle håper på ivoriansk magi, og unggutten markerer seg umiddelbart med overstegsfinter og godt overblikk.

Men det hjelper så lite. Fredrikstad blir presset bakover på banen. Bjørn Helge Riise – rutinert vil noen si – faller som en potetsekk etter en ørliten dytt. Frisparket slås inn i feltet, og vi stiller et spørsmålstegn ved hvorfor FFK ikke har noen til å rydde på første stolpe. Czwartek taper hodeduellen så det suser mot Arild Sundgodt, som stanger inn 2-0.

Resignasjon

Etter kampens andre mål virker det som Fredrikstad resignerer. Kanarifuglene styrer kampen og Fredrikstad kommer ikke til sjanser. Ved 3-0 er forsvaret i total oppløsning. Kippe header ned til Riise som hamrer inn 3-0 til venstre for Shaaban.

Fredrikstad taper kampen på ren duellstyrke. Midtbanen var knapt med i spillet, og på topp mangler Fredrikstad rett og slett både duellstyrke og hodespillere. Ungguttene imponerer tidvis. Det samme gjør forsvarsfireren foruten Czwartek, men dessverre skaper laget som helhet altfor lite offensivt.

På toppen av det hele blir det stortap mot Lillestrøm, som ikke overimponerer, og trolig bare vil bli bedre og bedre utover i sesongen etter som spillesystemet setter seg. Vi får håpe det samme gjelder Fredrikstad, som hadde mange spillere ute med skade til dagens kamp, for dagens kamp var svak.

Ramberg, Stadheim og Czwartek bør legge inn noen ekstratreninger i løpet av uka. Vi har sjeldent sett de dårligere.