Innsatsen da gutter?

Tross det varme været, en tidlig ledelse, og storseier; Dette er for dårlig! Vi har sett det før og nå ser vi det igjen. Uten innsats og hardt arbeid kan man glemme fabelhistorier om gull og grønne skoger, eller rettere sagt; opprykk. Denne gangen endte det heldigvis med seier, men hvor mange av dere der ute har ikke Alta-kampen friskt i minnet?
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 07. July 2003 - 00:34
Det hele startet jo så flott. Plankehaugen hadde laget hjemmearena ut av Lambertseter stadion, solen skinte som aldri før, og vi skulle møte et Oslo Øst-lag i oppløsning. Kan man egentlig ha et bedre utgangspunkt på en bortbane?

Allerede etter 4 minutter var måltjuven Markus Ringberg frempå og banket inn en 1-0-ledelse med et godt plassert skudd i vinkelen.

Bare 6 minutter senere legger Roger Risholt en god pasning til Olof Watson. Vi vet alle at den karen ikke er redd for å skyte, og Espen Isaksen må gi retur. Bjørnar Johannessen er våkent frempå og setter ballen i det åpne målet. Bare 10 minutter av kampen har passert, Fredrikstad leder 2-0, og alt er duket for et skikkelig målkalas.

Men hva skjer? Fredrikstad gjør den samme generaltabben som Haugesund gjorde sist; De blir baktunge og tror at alt skal gå greit. Innsatsen har de for lengst lagt på hylla og nå er det feriefotball som gjelder. Oslo Øst er fullt på høyde med Fredrikstad spillemessig, men ekstremt svake i forsvar og ineffektive fremover på banen.

Etter 36 minutter får Espen Grina (spilleren som takket nei til spill i Moss) gå hele veien igjennom forsvaret til FFK. De blir stående som statister og ser ut som kjegler av den typen Grina sikkert bruker for å lære seg finter på fotballtreningen. Skuddet er godt plassert ved den venstre stolpen, og Sørlie må innse at han har sluppet inn dagens første baklengsmål.

I 2. omgang gjør Eggen noen taktiske forandringer på midtbanen. Olof Watson tar plass på venstrekanten, Söderstjerna og Risholt blir plassert sentralt, mens Johannessen overtar ansvaret for høyrekanten. Riktignok fortsetter 2. omgang i samme spor som den første, hvor Oslo Øst er på høyden med Fredrikstad spillemessig, men sistnevnte lag har dyktige og effektive personer fremover på banen.

Nettopp i slike oppgjør er det viktig å ha en eminent toppscorer som Markus Ringberg – en spiss som scorer på bestilling. 66 minutter har passert, og Markus Ringberg er frempå igjen. På pasning fra spissmakker Lars Petter Hansen, skyter han et lavt og velplassert skudd nede ved den venstre stolpen. 3-1 til Fredrikstad.

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/osloost3.jpg74 minutter nå og Oslo Øst har corner. Daniel Kanstad vinner duellen i feltet og stusser ballen videre til en umarkert Espen Grina, og han kan heade ballen nydelig i mål. Bare 3-2 til Fredrikstad nå, men heldigvis har vi gode innbyttere på benken og.

Michael Røn har allerede kommet innpå, men også Welton Melo vil vise seg frem og i det 83de minuttet setter han for første gang ballen i mål for Fredrikstad. All ære til unggutten Røn for et nydelig forarbeide og et godt skudd fra skrå vinkel.

Men når Welton Melo først er i gang, så gir han seg ikke med det første. Han ordner like greit en straffe som kaptein Tor Trondsen setter i mål. La oss håpe at det nå har løsnet for Welton Melo!

Det hele ender med en grei 5-2 seier til Fredrikstad, men nok en gang ser vi hvor mye resultater kan lyve. Fredrikstad var over hodet ikke gode i dag, og bør takke fotballgudene for at de ikke måtte et bedre lag. Det hele minnet litt om Alta-kampen (eventuelt bortekampen mot Hønefoss), hvor Fredrikstad omtrent gjør motstanderne gode, men forskjellen er dog stor: 3 poeng i dag er viktig.

Skal man i det hele tatt lufte tanken om å være en av de store ”gutta” i Tippeligaen, så må innsatsen være bedre enn i dag. Uansett tar Fredrikstad fullt fortjent 3 poeng, og er for alvor med i opprykksstriden. Da kan vi vel nesten ikke klage…

PS! Plankehaugen arrangerte loddtrekning på vei innover mot Oslo, og overskuddet på 1500 kroner ble donert som en symbolsk sum til Oslo Øst. Det er godt å se at vi har ordentlige supportere fra Fredrikstad, selv om flaskekastingen ut på banen mot slutten av kampen var noe alle kunne spart seg for, men guttungen fikk i alle fall mange flasker…

Oslo Øst – Fredrikstad 2-5 (1-2)