- Han er kriminell!

skriker Per Egil Ahlsen fra sidelinjen. Markus Ringberg har akkurat snudd kampen på under 10 minutter og alle de 4110 tilskuerne på Fredrikstad stadion reiser seg i vill gledesrus.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 03. July 2003 - 00:05
http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/haugesund1.jpgEller kanskje ikke alle; De syv tilreisende supporterne fra Haugesund kan ikke tro det de ser. For andre gang på en uke har laget i deres hjerter gått beseiret av banen, men for Fredrikstad var dette en meget viktig seier.

Før kamp ble spillerne gjort oppmerksomme på Haugesunds farlige kontringer og hurtige angrepsspillere, men ironisk nok skulle målene komme etter dødballer.

Bare 8 minutter har gått og Fredrikstad har allerede hatt et stolpeskudd, men ut av ingenting havner ballen hos Simon Koch som stanger ballen i mål. Dette er faktisk Haugesund første visitt i 16-meteren til Fredrikstad!

- Det er en juniorfeil vi gjør på det første målet! Vi er altfor sløve i markeringene, kommenterte Jørgen Pettersen.

12 minutter nå og nok en gang skal Haugesund score på dødball. Innlegget kommer fra 35 meter og Ronny Espedal stusser ballen i mål. Steinar Sørlie er sjanseløs og har ingen mulighet til å plukke ned innlegget, og dermed scorer Haugesund også på lagets andre sjanse i denne kampen.

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/haugesund2.jpgHaugesund er gode i luften og vinner så å si alle hodeduellene de første 20 minuttene, men etter hvert begynner Fredrikstad med det de alltid har vært best til; Spill langs bakken.

Håkan Söderstjerna er på vei igjennom og får plantet en albue i ansiktet av Milan Kojic. Dommeren signaliserer umiddelbart straffe, og denne gangen er straffeeksekutøren Lars Petter Hansen med i startoppstillingen. Jan Kjell Larsen i Haugesundmålet slenger seg til feil hjørne og Hansen setter ballen sikkert i mål.

- Straffen var klar. Det ser man jo når ingen protesterer, men jeg skjønner ikke hvorfor han gjorde det. Jeg hadde ikke kommet alene med keeper, men utover mot cornerflagget, så det var ikke spesielt farlig. Tåpelig gjort av forsvareren, sa Söderstjerna om straffesituasjonen.

Til tross for mange mål er det lite som skjer ute på banen. Fredrikstad har spillet, men ellers er det lite å skrive hjem om. Faktisk er det artigste som skjer etter reduseringen et feilkast av Tor Arne Andreassen, som skaper latter hos hjemmepublikumet.

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/haugesund3.jpg- Vi sa til oss selv i pausen at det var fullt mulig å komme tilbake i denne kampen. Etter pause løfter vi oss mange hakk, og vi vet at vi er gode nok til å snu dette. Haugesund er langt fra det beste laget vi har spilt mot, kommenterte Jørgen Pettersen i FFK-forsvaret.

Etter pause har tydeligvis Fredrikstad troen på at dette skal de klare å snu. 7 minutter ut i omgangen er Håkan Söderstjerna førstemann ute med et godt forsøk. Han klinker til etter corner, men Jan Kjell Larsen gjør en kjemperedning med en hånd!

68 minutter har passert og Bjørnar Johannessen er nær ved å skru ballen direkte i mål fra cornerflagget. Ballen treffer krysstverrleggeren, og Larsen har ikke kontroll på denne sjansen.

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/haugesund4.jpgMen Haugesund står nok for dagens største og mest omdiskuterte sjanse. I det 69nde minutt får Haugesund corner og to ganger på rad redder FFK på streken! Ballen blir sparket i tverrleggeren, for så å treffe en ny FFK-spiller som til slutt får avklarert. Var ballen inne? Noen mener i alle fall det.

Men når det gjenstår 10 minutter av kampen føler Markus Ringberg for å vise at han er den toppscoreren han går for å være. Håkan Söderstjerna spiller ballen til sin landsmann, som vender opp og avslutter kjapt. Ballen får en perfekt bue og Larsen er sjanseløs på skuddet.

På overtid får innbytter Welton Melo lagt ballen inn i feltet og der dukker toppscoreren opp igjen. Markus Ringberg strekker ut foten og får akkurat tåen på ballen som forlenger innlegget rett i mål, og dermed må de syv tilreisende suppporterne fra Haugesund reise slukøret tilbake til vestlandet.

- Jeg har aldri vært i tvil om at han er det. Jeg får si om han Ahlsen; Han er kriminell, avslutter Knut Torbjørn Eggen.

Forrige helg vant Fredrikstad 3-1 over Moss i årets første lokalderby, og i dag var Mossetreneren Rune Tangen på plass for å lære litt av Eggen. Det var for øvrig også Hønefoss-treneren, Lars Tjærnås.

Fredrikstad – Haugesund 3-2 (1-2)