FFK - Rosenborg 1-1 (0-1)

Verdig slutt på en æra

FFK spilte søndag kveld en historisk fotballkamp. For siste gang løp byens stolte aristokrater ut på ærverdige Fredrikstad Stadion på Holmen for aller siste gang. Rosenborg stod på motsatt banehalvdel, og FFK leverte godt spill i møte med seriemesterne og hadde fortjent seier. Det endte imidlertid 1-1 og Øyvind Hoås var mannen bak tidenes siste stadion-scoring.
Tekst av Trond Johansen, Foto: Thomas Andersen / thomasfoto.com
Lagt ut: 06. November 2006 - 01:47
PS! Har du bilder fra kampen eller rammen rundt? Send de til oss, så legger vi de ut her på nettsidene. Send e-post. Se bilder fra den historiske kampen her.

FFK - ROSENBORG 1-1
10 500 tilskuere. Fredrikstad Stadion.

Rosenborg hadde knapt vært innenfor FFKs 16-meter før Steffen Iversen etter fem minutter satte ballen inn bak Rami Shaaban og sjokkerte et fullsatt Fredrikstad Stadion.

Men FFK-spillerne hadde tydeligvis ikke til hensikt å spille annenfiolin denne helt spesielle kvelden. Christian Berg, Hans Erik Ramberg og Simen Brenne tok styringen på midtbanen og rullet opp flere flotte angrep. Etter 10 minutter er Ramberg arkitekten bak et av disse angrepene. Han finner Tarik Elyounoussi inne foran mål, hvor unggutten på imponerende vis vinner en hodeduell og header ballen ned mot mål. Men der redder Lars Hirschfeld mesterlig. Både Tarik sin heading - og Simen Brenne sitt forsøk på returen.

Lars Hirschfeld stod til tider som en levende vegg bakerst for Rosenborg. Og når han ikke stod i veien, så spilte stolpene på trøndernes lag. Etter nærmere halvtimen drar Simen Brenne seg elegant forbi et par RBK-spillere før han avslutter med et skudd på innsiden av stolpen. Ti minutter senere kommer Raymond Kvisvik alene gjennom mot Hirschfeld, men Kvisvik treffer dårlig med høyrebeinet og Hirschfelt redder - igjen.

Det står utrolig nok 1-0 til Rosenborg når lagene rusler i garderoben etter de første 45 minuttene. I pausen bytter for øvrig Eggen ut en skadet Raymond Kvisvik til fordel for Øyvind Hoås.

FFK fortsetter i samme spor etter hvilen. RBK viser i perioder at de er et veldig godt fotballag med høyt tempo og presisjon i pasningsspillet, men det er FFK som hele tiden er farligst når de kommer i angrep. Spesielt er Simen Brenne i kanonform og burde alene scoret et par mål. Hans akrobatiske brassespark som gikk like til side for mål, kunne enkelt vært med i konkurransen om årets flotteste scoring om den... ja, hadde gått i mål.

Ikke før kampuret forteller oss at det er 12 minutter igjen av kampen, så får FFK belønning for sitt gode og offensive spill. Etter en corner blir det litt "klabb og babb" foran målet til Hirschfeld, og Øyvind Hoås er sistemann på ballen før den såvidt triller over streken.... eller gjør den det? RBK mener at de redder på streken, og kanskje gjør de også det, men assistentdommeren signaliserer for scoring og hoveddommer Espen Berntsen gjør det samme!

De siste ti minuttene på Fredrikstad Stadion er jevnspilte og ikke spesielt innholdsrike. Men publikum storkoser seg, tar bølgen og støtter FFK det de kan i de historiske sluttminuttene. Og når dommeren blåser i fløyta på Fredrikstad Stadion for siste gang, viser den legendariske måltavla at FFK og Rosenborg har spilt 1-1.

Dermed ender FFK på 8. plass i årets Tippeliga.

Men viktigst i dag: Fredrikstad Stadion fikk en verdig avskjed, og mens rakettene gikk i lufta bak klokkesvingen etter kampslutt, var det nok mange på tribunene som tenkte tilbake på alle de fantastiske minnene Stadion har gitt oss. En æra er over. Neste sesong starter en ny...