FFK - Odd 2-1 (0-1)

Brenne matchvinner i viktig hjemmeseier

Simen Brenne (bilde) stod bak begge målene og sørget dermed for at FFK dro i land en uhyre viktig seier mot Odd Grenland på Stadion. Kampen åpnet imidlertid som et mareritt: Odd tok ledelsen etter bare noen minutter, og like etter satte Simen Brenne et straffespark i stolpen. Men Brenne fikk sin revansje i 2. omgang og til slutt vant FFK fullt fortjent 2-1.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 23. October 2006 - 00:57
På en regntung gressmatte på Fredrikstad Stadion utspilte det seg søndag kveld en thriller mellom aristoraktene FFK og Odd Grenland. I hovedrollen: Simen Brenne.

Det var imidlertid en tidligere FFK-spiller, nå ikledd Odd-drakt, som var sterkt delaktig i kampens første store begivenhet. Olof Watson er sterk i kroppen og viser god teknikk når han runder Tamas Szekeres og kommer fri nede ved dødlinjen. Ute i feltet finner han danske Jacob Sørensen med en presis pasning langs bakken, og Sørensen plasserer ballen nede ved stolperoten. En skikkelig kalddusj for publikum, mens Odd har fått en drømmestart ved å score på sin første mulighet før kampen i det hele tatt har "satt seg".

Men FFK slår raskt tilbake. Bare minuttet etter Odd sin tidlige scoring etter drøye 4 minutter, stormer John Anders Bjørkøy i angrep. Han river seg fri inne i 16-meteren, kommer ut av balanse og går i bakken. På sidelinjen står en assistentdommer og vifter febrilsk med flagget før han løper inn på banen for å forklare hoveddommer Kjell Alseth at det skal være straffespark. Litt overraskende er det Simen Brenne som plukker opp ballen, legger den på krittmerket..... og skyter i stolpen!

Resten av omgangen er preget av et Odd-lag som ligger disiplinert med mange mann i forsvar og satser på kontringer. De får også to veldig store målsjanser. Begge ved Espen Ruud. Først får han muligheten når han får stå merkelig alene på vel 20 meter ved en corner og kliner ballen i tverrligeren på volley. Like etterpå kommer han alene med Rami Shaaban, men avslutningen reddes mesterlig av den svenske landslagskeeperen. FFK har også sine sjanser før hvilen, men får ikke uttelling.

På tross av en brukbar spillemessig gjennomført 1. omgang, går lagene til pause med antydning til pipekonsert på tribunene.

Men stemningen på tribunene endres fort etter pause. Det har bare gått to minutter når FFK får et frispark et stykke inne på Odd sin banehalvdel. Raymond Kvisvik finner Tarik Elyounoussi som skyter ballen hardt inn foran mål. Der står Simen Brenne og nærmest styrer ballen i mål under Jarstein i Odd-målet.

Regnet fortsetter å pøse ned mens FFK jager en ny scoring. Alle vet at dette er en kamp som antagelig må vinnes for å berge plassen i Tippeligaen. Spesielt ettersom man får høre at Sandefjord er på vei mot å ta tre uventede poeng mot Start i Kristiansand.

Og etter 67 minutter eksploderer det på Stadion. FFK får corner og for første gang på evigheter ender det med SCORING. Simen Brenne kaster seg frem og stupheader ballen i mål forbi Jarstein. Akkurat som mot Sandefjord i forrige hjemmekamp, har FFK snudd 0-1 til 2-1!

Etter dette skaper FFK flere gode sjanser og bør punktere kampen (inkludert et stolpeskudd fra Kvisvik). Men igjen, akkurat som mot Sandefjord, så klarer ikke FFK å slå spikeren i kista. Og ved et par anledninger er faktisk Odd nær en utligning. Farligst er det når Patrik Gerrbrand redder på streken!

Likevel ebber kampen ut med 2-1 til FFK. Og ettersom Viking presterte å tape hjemme for Lyn, klatret FFK opp på foreløpig trygg grunn. Men om en uke er det ny bortekamp...

... og det betyr vel årets første borteseier i Tippeligaen for FFKs del? Lyn er motstander på Ullevaal Stadion og her bør alle FFK-supportere bosatt på østlandet kjenne sin besøkelsestid. Med seier mot Lyn kan vi kanskje unngå å sitte med hjertet i halsen i avskjedskampen på Stadion i siste serierunde mot seriemesteren fra Trondheim.