FFK - Start 4-0

Kvisvik-magi i storseier

Raymond Kvisvik (bilde) var i sitt ess da FFK påførte Start sitt første Tippeliga-nederlag under ledelse av Stig Inge Bjørnebye. Det ble til slutt hele 4-0 etter to mål i hver omgang. FFK spilte disiplinert defensivt med stor innsats, og Kvisvik viste sambatakter i det offensive spillet. De andre resultatene denne runden gikk også FFKs vei! Oppdatering: Bilder fra kampen.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 28. August 2006 - 00:00
FFK var ikke så overlegne som resultatet skulle tilsi. Men det er smart å være effektive i fotball, og det var FFK i møtet med Start. Dessuten kom scoringene på psykologisk viktige tidspunkter. Dermed ble det til slutt 4-0.

Men la oss begynne med begynnelsen...

Start-fansen hadde bestemt seg for å farge den ene 16-meteren med svarte og gule papirbiter før avspark, slik at kampen ble utsatt i omtrent fem minutter.

Men endelig kunne kampen blåses igang. Og det tok ikke lang tid før det sa pang:

Hans Erik Ramberg og John Anders Bjørkøy i flott samspill før sistnevnte finner Tarik Elyounoussi foran mål. Unggutten header ballen inn bak Rune Nilssen og scorer dermed sitt fjerde mål på kort tid. Det stod 1-0 allerede etter  7 minutter.

Det er forholdsvis jevnspilt på Stadion, men FFK virker klart farligere på sine visitter. Dessuten briljerer Raymond Kvisvik stort der han vandrer frem og tilbake fra høyre til venstre. Både Paulsen og landslagsaktuelle Johnsen får kjørt seg på backene når Kvisvik gjør ting i verdensklasse med ballen.

Det er imidlertid tvilsomt om dommer Svein-Erik Edvardsen (også kjent fra hockey-arenaen) er i verdensklasse når han peker på straffemerket etter 40 minutter. Han er ikke i tvil om at Atle Roar Håland holder og dunker borti Mihaly Tóth slik at ungareren faller i bakken. Straffesparket setter kaptein John Anders Bjørkøy sikkert i mål. Bjørkøy var for øvrig strålende i dag, akkurat som mot Vålerenga, i sin nye og mer offensive indreløper-posisjon på midtbanen. Etter hvert gjorde han også manns jobb på venstre back!

FFK kunne gå til pause med 2-0 etter 45 gode minutter med én scoring i hver ende av omgangen.

2. omgang blir ganske lik den første. Start har en del ball, men skaper veldig lite. FFK er stort sett solide defensivt. Spillerne ofrer seg og vil virkelig holde nullen på hjemmebane for første gang på evigheter. Forsvaret er solid, mens Christian Berg gjør en uvurderlig jobb som ryddegutt foran forsvarsfireren. Og fremover på banen byr FFK tidvis på stor underholdning. Med en sprudlende opplagt Raymond Kvisvik i hovedrollen.

Og akkurat som i 1. omgang, så scorer FFK også et tidlig mål etter sidebytte. I 1. omgang var det Elyounoussi som scoret med hodet etter innlegg fra Bjørkøy. Denne gang var det motsatt. Bjørkøy header ballen elegant opp i krysset etter Tariks presise innlegg.

Med 3-0 følte de fleste at kampen var punktert. FFK falt lenger tilbake på banen og trygget den komfortable ledelsen. Start fikk trille mye ball, men hadde ganske enkelt ikke dagen. De få avslutningene som de gulkledde produserte, tok Rami Shaaban seg greit av.

Isteden blir det 4-0 like før slutt. En Start-spiller berører ballen med hånda og FFK får straffespark. Denne gang er det banens store profil, Raymond Kvisvik, som tar ansvar og setter ballen i mål. Like etter byttes han ut - til stående applaus. Publikum på Fredrikstad Stadion vet nemlig å sette pris på stor ballkunst - og det fikk de litt over 8000 fremmøtte til de grader oppleve av kong Raymond Kvisvik denne herlige sensommerkvelden.