Det er en ny tid i Østfold – en ny Fredrikstadtid! Endelig var det duket for et ekte lokalderby på Fredrikstad stadion, og denne gangen klarte den gamle aristokraten å bevise hvem som egentlig innehar tittelen ”Østfolds stolthet”. Lenge har den vært på utlån i Moss, men nå er det endelig slutt.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 30. June 2003 - 00:26
- Dette er en spesiell kamp og det legger vi heller ikke skjul på. Vi har lyst til å vise hvem som er best i Østfold, sa den populære Fredrikstadtreneren med fem års fartstid i Moss før kamp.

Moss hadde det meste av spillet den første halvtimen, men skapte ingen sjanser og det var Fredrikstad som gikk seirende ut av Moss sin beste periode.

Etter bare 5 minutter blir Markus Ringberg revet ned i feltet, og dommeren er aldri i tvil og dømmer straffespark til hjemmelaget. Den faste straffeksekutøren, Lars Petter Hansen, sitter på benken, men Roger Risholt tar ansvar og setter ballen hardt til høyre for Clas Andre Guttulsrød i MFK-målet. 1-0 til FFK.
- Straffen var soleklar - han river jo nesten av meg drakta, kommenterte målmaskinen Markus Ringberg.

Stort mer skjer det ikke når Moss har overtaket, men etter 29 minutter hagler sjansene inn:

29 min – FFK: Venstrebeinte Vebjørn Hagen legger et frispark fra 20 meter like utenfor den venstre stolpen til Guttulsrød – en Guttulsrød som ikke reagerte engang. Svært nære 2-0 til hjemmelaget.

30 min – MFK: Anders Juliussen legger inn fra høyrekanten, men innlegget blir farligere enn man skulle tro. Ballen dupper og treffer tverrleggeren før den ramler ned i beina til Jon Eirik Ødegaard. Han fyrer løs, men Jørgen Pettersen blokkerer til corner. Corneren er slettes ikke ufarlig og heades på oversiden av tverrleggeren og ut.

- Jeg var helt sikker på at den skulle gå over. Jeg skjønner ikke hvordan den kunne duppe så mye - godt det ikke ble mål, fortalte Steinar Sørlie om situasjonen.

33 min – FFK: Markus Ringberg fyrer av fra skrått hold og treffer en beinet til en MFK-forsvarer. Det hele ender med en corner, og da dukker Ringberg opp nok engang, men avslutningen går like utenfor.

37 min – FFK: Roger Risholt legger inn i feltet og hvem andre enn Markus Ringberg står klar. Headingen er god, men går rett i stolpen og ut. Bjørnar Johannessen fyrer av, men MFK-keeperen redder.

39 min – MFK: Håvard Sakariassen header like utenfor den høyre stolpen til Steinar Sørlie.

43 min – MFK: Fortjent sitter ballen i nettet for bortelaget. Etter en dårlig klarering av Roger Helland prikker Gard Kristiansen krysset og utligner til 1-1.

Selv om det ikke var mange sjanser i den første omgangen, så var alle sjansene unormalt store. Sjeldent blir det så mye stolpetreff i en og samme kamp, men etter noen bytter i pausen tok Fredrikstad tak i kampen og fikk god kontroll på bortelaget.

Allerede etter 2 minutter viser innbytter Lars Petter Hansen seg frem og løper et godt buet løp. Håkan Söderstjerna viser frem sitt gode overblikk og timer pasningen perfekt. Hansen er helt alene med Guttulsrød og setter ballen sikkert til høyre for MFK-keeperen. En kald scoring av Fredrikstadspissen som har slitt med effektiviteten hittil i år. 2-1 til hjemmelaget og en real kalddusj for MFK.

- Det er en jevn kamp og helt klart en kamp hvor vi kunne scoret mer i. I dag vinner det laget med best flyt. Vi trodde vi skulle klare å heve oss etter 1-1 scoringen, men i stedet får vi en i fleisen like etter pause og vi må jage slik vi har gjort hele vårsesongen, kommenterte assistenttreneren til Moss, Inge Nygård.

- Jeg må bare legge til at det ikke kun bare er flyt. Vi har dyktige folk til å score mål, og Markus Ringberg er jo toppscorer i 1. divisjon, fortsatte Knut Torbjørn Eggen.

Store sjanser var det mer enn nok av i 1. omgang, og 2. omgangen ville ikke være stort dårligere:

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/moss6.jpg50 min – FFK: Fredrikstad med frispark på 23 meter og Olof Watson legger den i stolpen helt oppe ved krysset.

55 min – MFK: Corner til Moss, og ballen heades rett mot mål, men der står Håkan Söderstjerna og redder ballen på streken med hodet.

78 min – FFK: Stian Johnsen legger inn og Markus Ringberg vinner i lufta. Bjørnar Johannessen kan bare sette ballen i mål, men skyter like over.

85 min – FFK: Markus Ringberg lobber ballen over Guttulsrød etter et godt forarbeid av spissmakker, Lars Petter Hansen, og dermed ender lokalderbyet med en fortjent 3-1 seier til hjemmelaget.

http://www.ffksupporter.net/bilder/nyheter/moss7.jpg- Vi har skapt 7-10 målsjanser hver eneste kamp vi har spilt unntatt mot HamKam. Vi sliter på den offensive biten, og håper vi kan få hentet 1 eller 2 offensive spillere når overgangsmarkedet åpner igjen. Uansett er dette laget godt nok til å ta seire mot 60-70% av lagene i 1. divisjon, fortalte en noe skuffet Inge Nygård etter kamp.

- Det er viktig å glede seg over en slik seier. ”Guttane” kan ta seg en tur ned til brygga og ta seg en øl eller to, men ikke mer. I morgen blir det en restitusjonsøkt eller to, men i kveld kan de få lov til å ta sykkelen ned til brygga, lød det fra en tilfreds Knut Torbjørn Eggen.

- Da foreslår jeg at de leier sykkelen hjem igjen hvis de tar en øl, skyter Inge Nygård raskt inn.

- Trygg Trafikk representant vet du, avslutter en leende Nygård.

Fredrikstad – Moss 3-1 (1-1)