Lillestrøm - FFK 1-1

Uavgjort på Åråsen

Simen Brenne (bildet) sørget for at FFK fikk med seg et viktig poeng hjem fra Åråsen. Kampen begynte verst tenkelig da Tarik Elyounoussi måtte forlate banen med skade etter bare få minutter. Og litt etter førte Kasey Wehrman LSK opp i ledelsen. Det så lenge mørkt ut, men et kvarter før slutt avsluttet Simen Brenne et flott angrep slik at kampen endte 1-1.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 12. August 2006 - 21:10
For første gang siden FFK rykket opp til Tippeligaen for to sesonger siden, kan laget reise hjem fra Åråsen med poeng i bagasjen. For da Simen Brenne satte ballen opp i nettaket etter drøye 75 minutter, og det ikke ble flere mål i kampen, sørget han for at FFK karret til seg et poeng som kan vise seg å bli svært viktig. Det endte nemlig uavgjort 1-1 på Åråsen Stadion.

Kampen begynte lovende sett med FFK-øyne. I en uvant 4-4-1-1-formasjon med Raymond Kvisvik hengende like bak Tarik Elyounoussi på topp, stod ikke FFK spillemessig noe tilbake for Lillestrøm. Det til tross for at Tarik Elyounoussi måtte forlate banen allerede etter fem minutter etter en skulderskade.

Knut Torbjørn Eggen gamblet med å sette inn Dag Frode Hornseth som dagen i forveien hadde spilt rekruttkamp og ikke vært på banen et eneste minutt i årets Tippeliga. Mange ble forundret da Eggen valgte Hornseth fremfor Øyvind Hoås eller Mihaly Tóth, men treneren ønsket åpenbart ikke å endre sitt offensivt planlagte opplegg hvor en hurtig bakromsspiss var viktig.

Hvis vi skal være etterpåkloke, er det lett å si at Eggen gjorde en tabbe. Hornseth utrettet nærmest ingenting i duellene med sterke Frode Kippe og Anders Rambekk. Til hans forsvar skal det sies at han sjeldent fikk gode pasninger langs bakken å jobbe med.

Den første halvtimen på Åråsen var jevnspilt, men uten de store sjansene. Men så får Lillestrøm frispark like utenfor 16-meteren etter at Christian Berg handser. Kasey Wehrman tar frisparket og skrur ballen like over en stillestående mur og videre inn i mål. Effektive LSK hadde gått opp i 1-0. På dødball.

Etter scoringen tar LSK over noe av banespillet og FFK sliter med å skape sjanser. De gule beholder ledelsen til pause.

Fem minutter ut i 2. omgang får hurtige Michael Mifsud en eventyrlig mulighet til å øke hjemmelagets ledelse. Han løper gjennom FFKs forsvar, finter bort en utrustende Rami Shaaban og skal bare skyte ballen inn i åpent mål. Men der kommer Pål André Czwartek stormende mot målstreken og sklir ballen ut til hjørnespark i det avgjørende øyeblikket. En heroisk innsats av høyrebacken!

Det er LSK som er det beste laget i første halvdel av 2. omgang, men laget får ikke uttelling. Gradvis kjemper FFK seg inn i kampen igjen, godt hjulpet av Øyvind Hoås som gjorde en god innsats da han kom inn for Dag Frode Hornseth. FFK fikk flyttet spillet høyere opp på banen og etablerte i perioder press mot LSKs forsvar.

Etter 75 minutter kommer scoringen. Raymond Kvisvik finner Hans Erik Ramberg som igjen finner Simen Brenne med en elegant pasning. Brenne avslutter knallhardt opp i det venstre hjørnet med Plankehaugen jublende bak målet. Der og da føltes faktisk ikke 1-1 veldig urettferdig heller.

Spillet vipper frem og tilbake etter utligningen og begge lag har muligheter til å avgjøre. Den største får LSKs Olivier Occean på overtid da han får stå upresset på fem meter ved et innlegg. Heldigvis får oss er Occean totalt blottet for selvtillit om dagen og misser totalt med headingen. FFK avverger og redder det ene poenget.