Juniorlaget seiret i tøft lokalderby

FFK jr. - Moss jr. 3-1 (0-0) Det ble et knalltøft oppgjør mellom to aggressive lag på Kongstenbanen i kveld. FFK våknet heldigvis først av de to, etter en tordentale av Tom Freddy Aune i pausen.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 09. June 2005 - 20:40
FFK's lag (4-4-2):
Jonas Beck - Thomas Jørgensen, Agim Shabani, Daniel Nygren, Christian Halvorsen - Martin Kinn, Mergim Darvishi, Jørgen Magnussen (c), Fredrik Lundblad - Shakoor Egeh, Tarik El Younoussi

Benyttede reserver:
Hans Martin Wehler (45 min. for Martin Kinn)
Kristoffer Lågeide (20 min. for Shakoor Egeh)
Martin Elvestad (5 min.)

Første omgang endte målløs, men var på ingen måte kjedelig. Det ble taklet så busta føyk, fra begge lag, og dommeren fikk aldri helt taket på kampen. Han gjorde da også sine feil både titt og ofte, noe som ikke akkurat bidro til å senke temperaturen, hverken på banen eller på sidelinja.

Moss' trener skrek og klaget i bortimot en time, før han ble vist bort fra sin plass ved benken og helt opp på gressvollen blant tilskuerne. FFK's Aune tok derimot ting helt med ro, og sa pent og rolig til dommeren hva han mente om ting. Ingen av dem fikk noen som helst forståelse av mannen i sort, så hvordan skal man egentlig da oppføre seg på sidelinja?

Andre omgang var bare fem minutter gammel da FFK får et frispark på 20 meter, skrått ute til venstre for Moss' mål. Kaptein Jørgen Magnussen gjør seg klar, og banker ballen over muren og inn. Ballen stryker nærmeste stolpe, helt utagbar for Moss' burvokter. 1-0

Mål nummer to for FFK kommer etter at venstreback Christian Halvorsen har blitt med opp på en overgang og slått hardt inn foran mål. En svak klarering ender hos Fredrik Lundblad, som elegant bruker yttersiden av venstrefoten og plasserer ballen ved lengste stolpe. 2-0

Kampen virker kjørt da klokka nærmer seg overtid, og Moss får et hjørnespark. Dette krangler de til slutt i mål, etter kaos i feltet foran keeper Jonas Beck. 2-1

Moss presser alt de har frem på banen for utligning, og legger om til tre bak. Innbytter Kristoffer Lågeide utnytter at den bakre treeren til MFK står høyt, og tar med seg ballen fra egen halvdel. Alene med keeper gjør han ingen feil, triller ballen enkelt forbi og setter den berømte spikeren i kista. 3-1

Verdt å nevne at Tarik absolutt burde fått sitt andre gule kort etter en hands, og var heldig som fikk fullføre kampen. Når det er sagt så var innsatsen upåklagelig, han løp og jobba på det som var av baller. Midtstoppere Daniel Nygren og Agim Shabani er også verdt å trekke frem som to av sitt lags beste i denne kampen. Jørgen Magnussen tar seg sammen etter pause og leverer absolutt godkjent til slutt, ellers spiller de fleste på det jevne.

Fredrikstadlaget klatrer med denne seieren opp i ryggen på Moss, ett poeng bak.

Neste kamp: Follo (H) 16. juni

26/04/2024 21:35 | 06d4061f