FFK junior møtte i går fjorårets Interkretsvinnere, Hamkam, til dyst i Østfoldhallen.

Tekst av Jan Rafn, Foto av: Jan Rafn
Lagt ut: 26. March 2010 - 09:37

1. omgang

Allerede etter tre minutter fikk vi et lite forvarsel om hva denne kampen skulle. gi oss. Hamkam fikk frispark et stykke inn på vår venstre halvdel. Udekket fikk en Hamkam-spiller styre innlegget med hodet nydelig i nærmeste kryss. Igjen blir vi passive i vår egen boks. Verst mulig start med 0-1 i baken.

7 min: Daniel kommer rundt på venstresiden og spiller Laabak på blank kasse. Eirik gjør ingen feil, bortsett fra å bli avblåst for offside. 1-1 er fortsatt 0-1.

24 min: Odilon stikker fra Hamkams bakre firer og kommer i duell med en utrusende keeper. Odi vinner ballen og kommer i litt dårlig vinkel i forhold til mål. Men Odi setter ballen i en elegant bue over både keeper og stopper. Ballen daler pent ned i lengste hjørne. En stor prestasjon av Odi og FFK utligner til 1-1.

36 min: Sabah mottar ballen midt på Hamkams halvdel. Han forserer noen meter før han setter ballen utagbart nede i keepers venstre hjørne. Skuddet er fra ca. 25 meter og ledelsen 2-1 er fullt fortjent.

40 min: Alban spiller Odilon pent gjennom på venstre flanke. Odi setter turboen på og parkerer Hamkams høyreback. Han legger 45 grader ut og Sabah setter ballen i stolpen. Et mønsterangrep som dessverre ikke gir uttelling.

44 min: Dødball fra Hamkam og det står 2-2.

1 omgang ender 2-2 og gir ikke et rettferdig bilde av spillet. FFK burde ledet 4-0 , men Hamkam er sterke på dødball, samtidig som vi ikke er helt på allerten i vår egen boks. Men vi spiller en fin fotball i første og er det klart beste laget. Bortsett fra de to dødballene skaper Ham Kam lite.

2.omgang

Hvis 1.omgang var velspilt, så var 2.omgang ikke det. Finspillet er borte og Hamkam kriger seg inn i kampen. De skaper en del halvsjanser, men heldigvis blir det ikke noe mål i mot.

60 min: Klabb og babb innenfor Hamkams sekstenmeter havner til slutt hos Johnny som brasser ballen i mål. 3-2 er fortjent selv om det ikke er festfotball som presteres.

62 min: På innlegg fra Odi får Johnny stå helt alene og styre ballen inn på hodet. Det er 4-2 og vi kan puste fornøyde ut.

70 min: Sanpreet må ut med en liten flenge over høyre øyenbryn. Inn kommer Bjørn Hæreid.

73 min: Vår nemesis dødball rammer oss igjen. 4-3 og nervene er igjen på plass. Heldigvis blir det ikke flere mål i dag, og kampen ender med en hyggelig og viktig trepoenger. FIre poeng på to kamper kan vi være godt fornøyd med.

Helt på tampen får Håvard Åsheim noen minutter for Alban.

I dag var Odilon igjen vår beste spiller. Han er et mareritt for enhver forsvarsspiller med sin fart. Sabah presterer også sammen med Sanpreet på et høyt nivå i dag.

Vår akilles er igjen dødball, men hvem tenker på det så lenge poengene rettferdig blir igjen i Fredrikstad.

Allerede søndag skal disse spillerne ut i årets første 3.divisjonskamp. Dette mot Moss.

Kampen starter kl 14 i Moss og er et fint vorspiel til kampen senere på kvelden hvor FFK skal begrave Mossespøkelset en gang for alltid.