Uheldige juniorer ute av JET-cup

Etter å ha beseiret både Odd Grenland og Lillestrøm, ble det i dag tap mot svenske Hammarby for FFK-juniorene. Lenge så det ut til at FFK skulle bryte en barriere og gå videre fra puljespillet, men de røk ut på målforskjell!

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 15. July 2009 - 23:50

Før årets JET-cup var juniorlagets mål å for første gang gå videre fra gruppespillet. I år var man veldig nære, men det skulle altså nok en gang bli Hammarby som slo FFK ut av en cup.

God start

Men det startet så bra. I første kamp på mandag ble Odd slått 1-0. FFKs nye landslagsspiller Sanpreet Singh scoret "ungguttane"s mål etter kun 12 minutter. Ifølge trener Even Juliussen var laget ikke helt på topp spillmessig, men en god start var det uansett.

Og de gode resultatene fortsatte mot Lillestrøm dagen etter. 2-1 ble resultatet, etter scoringer av Jonas Becken og Lalawele Atakora. Nå var imidlertid spillet på plass også, noe som gledet Juliussen stort.

-Lillestrøm var i boksen vår tre ganger i løpet av de første 45 minuttene. Det var divisjonsforskjell på lagene, rett og slett noe av det beste jeg har sett av oss. Det må ha vært årsbeste, uttalte treneren til Fredrikstad sine hjemmesider etter kampslutt.

Videre la Juliussen til at man på ingen måte måtte ta noe avansement på forskudd, og at han kun ønsket seg seier i onsdagens kamp mot Hammarby.
De fleste regnet med at FFK kom til å gå videre, men trenerens klisjè skulle vise seg å være kloke ord.

Dommeravgjørelser og Hammarby-forbannelse

Onsdag var det klart for siste kampen i gruppespillet mot Hammarby. FFK åpnet friskt, men Hammarby tok ledelsen til pause. Etter å ha hengt godt med i 1.omgang, så fortsettelsen lys ut for FFKs talenter. Det kunne fort vært uavgjort til pause, for rett før hvilen ble Simen Rafn bokset ned av Hammarby-keeperen. En soleklar straffe som dommeren overså, ifølge rapportene.

Nesten umiddelbart etter at dommeren hadde blåst i gang kampen, fikk Lalawele "Lala" Atakora frispark mot seg etter en takling. Togoloseren fikk også rødt kort etter å ha dyttet motspilleren i skuldra. Som om ikke det skulle være nok, scoret også svenskene på det påfølgende frisparket.

Kun få minutter senere skulle Erlend Thorvaldsen blokkere et innlegg fra kanten. Ballen traff ham i armen, og det ble dømt straffe. Hammarby scoret, og var plutselig oppe i 3-0 mot ti FFK-spillere.

Men ungguttene nektet å gi seg! Sakte, men sikkert, kjempet de seg inn i kampen igjen, og Simen Standerholen reduserte. FFK skapte flere store sjanser mot slutten, men det ville seg virkelig ikke for de rød-hvite talentene.

Nok en gang må FFK se seg slått ut av en cup av Hammarby. De fleste husker sikkert cup-exiten for A-laget i 2007, men dette tapet var nesten like bittert å svelge for juniorlaget.

-Vi er selvsagt utrolig skuffet nå. Alt ble ødelagt i løpet av fem minutter av 2.omgang, sa en tydelig skuffet juniortrener etter kampen.

Ungt lag

Likevel er det absolutt mye positivt å ta med seg til tross for at man røk ut av den gjeve turneringen. Med flere 93- og 92spillere stilte FFK med et ungt mannskap i årets JET-cup.

At man da klarer å spille god fotball mot andre gode juniorlag, og holde trykket oppe mot Hammarby med ti mann og tre baklengsmål, er imponerende. Even Juliussen skrøt av guttene sine etter at de røk ut.

- Vi har et ungt lag med stort potensiale. Turneringen har vært veldig lærerik, og vi skal komme sterkere tilbake, sa rockegitaristen til FFK sine hjemmesider.

I morgen, torsdag klokken 16.00, spiller FFK plasseringskamp. Motstander er foreløpig ukjent.