Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Ingen store avsløringer

Anders Grönhagen ny hovedtrener

I dag ble det klart at Anders Grönhagen blir Fredrikstads nye hovedtrener. Grönhagen var ifølge Morgan Andersen klubbens førstevalg og har signert for tre år. Videre sier Morgan at valget er godt forankret i sportsutvalget og at det har bred oppslutning i hele klubben. Oppdatert: 22:11
Tekst av Søren Gangfløt, Foto: Heidi Y. Knudsen
Lagt ut: 28. January 2007 - 14:56
Relaterte nyheter:
- Intervju med Grönhagen
- Skal vi aldri slå Moss?


Startet med 30 kandidater

Når klubben startet sonderingen etter en ny hovedtrener så hadde de 30 kandidater på blokka. Etter en stund stod de igjen med 4 kandidater hvor de endte opp med å kjøre intervjuer med 3 av dem. Morgan sier at den ene av de tre var en kroat, den andre en danske, men valget falt altså på den tredje; Anders Grönhagen, som visstnok også skal ha vært klubbens førstevalg fra starten av. Avgjørelsen om å ansette Grönhagen ble enstemmig vedtatt i sportsutvalget og skal også ha bred oppslutning i klubben som helhet.

Oppfyller klubbens kriterier

I prosessen med å finne ny hovedtrener har klubben lagt vekt på å finne en trener som kan videreføre FFK-stilen. Morgan sier det har vært av stor betydning å finne en trener som står for en fotballfilosofi som vi liker å spille i FFK. Samtidig er det viktig at den nye treneren er flink med media, da det som kjent er et spesielt trykk rundt en klubb som FFK.

Morgan føler at Grönhagen er en utadvendt og inkluderende person som i så måte vil takle den biten godt. Dessuten var det viktig å finne en trener som går godt sammen med de trenerne vi allerede har i klubben. Morgan mener det er mange trenere som har kunnskapen, men ikke alle har personligheten til å formidle det. I Grönhagen har vi fått en trener som har kunnskapen og samtidig har en veldig god personlighet. Morgan mener Grönhagen har en empati og forståelse for spillerne som er veldig viktig.

Ydmyk Grönhagen

FFK blir Grönhagens første utenlandsjobb som trener, og han sier at han er ydmyk i forhold til den jobben han står ovenfor. Samtidig gleder han seg veldig og ser på det som en stor utfordring å få trene en klubb som FFK. Grönhagen sier videre at han har forhørt seg noe og alle han har snakket med prater positivt om klubben og det som følger med rundt.

Har snakket om forsterkninger

Selv om Grönhagen akkurat har signert for klubben så røper Morgan at de allerede har diskutert spillerforsterkninger. Han ønsker ikke å si noe om hvilke spillere det er snakk om, men sier at de kan komme opp med penger til å forsterke der det er behov for det. Nå skal først Grönhagen vurdere spillerne sammen med Aune og Haugen, så får vi gjøre opp status etter det og forsterke laget der vi ser det nødvendig.

Legger om til 4-4-2

Til tross for at Grönhagen ikke har sett laget på video og vet lite om spillerne, virker han bestemt på at det høyst sannsynlig blir en 4-4-2 formasjon neste sesong. Han skal se kampen i Østfoldhallen i dag og video av tidligere kamper, noe som vil hjelpe han til å danne seg et bildet av hva slags spillere han rår over og hvordan FFK spiller som lag. Uansett regner han med at de vil satse på å spille 4-4-2, da det er hva både han og assistenttrenerne foretrekker.

Første trening torsdag.

Grönhagen reiser i kveld hjem til Sverige, hvor det venter en tur til tannlegen mandag formiddag. Onsdag kveld kommer han ferdig pakket tilbake til Fredrikstad og allerede torsdag tar han fatt på sin første trening. Etter en halvannen time lang prat med Aune og Haugen tidligere i dag føler Grönhagen at de har et ganske likt syn på hvordan fotball bør spilles og han sier videre at trenerteamet kjennes rett.

Ønsker høyere intensitet på treninger og mer defensiv trygghet

Grönhagen har registrert at FFK tidligere har sluppet inn alt for mange mål. Han ser det som en nødvendighet om laget skal utvikle seg at de blir tryggere defensivt. Vi kan ikke gi fra oss 2,8 mål i snitt per kamp hvis vi skal vinne fotballkamper, så det må vi gjøre noe med. Han gleder seg til å ta fatt på jobben som han ser som en stor utfordring og sier videre at han ønsker å øke intensiteten på treningene.

Vi i ffksupporter.net ønsker Anders Grønhagen velkommen og lykke til i FFK.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f