Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Jan Rafn:

Spennende innspurt

Vi går mot en spennende avslutning av TL 2011. Kanskje mer spennende enn en ihuga supporter setter pris på.

Tekst av Jan Rafn
Lagt ut: 25. October 2011 - 10:53

Det eneste man med 100% sikkerhet kan si er klare for Adecco er våre "bødler" fra høstkvelden 6.november 2009. En kveld de aller fleste av oss ikke har lyst til å oppleve på nytt. Resultatet av denne kvelden var alt annet en hyggelig, men dog så var det faktisk startskuddet for en helt annen satsning og kultur i klubben i forhold til tiden før 6.11.2009. Før dette så brukte klubben mer penger enn det kom inn i klubbkassen, og satset over evne for kanskje å oppnå en suksess ved enden av regnbuen.

Regnbuen i 2009 var fortsatt sikret Tippeligaplass 2010. Nå gikk det dessverre ikke slik og regningen for denne satsningen var nær ved å sette en strek over hele fotballklubben FFK. Og prisen vi må betale for dette vil fortsatt prege klubben i mange år fremover. Vi har vært nødt til å stake ut en helt annen kurs i forhold til veldig mange ting.

Publikum reddet klubben 

Kjøp av etablerte spillere betyr automatisk både høye investerings- og driftskostnader. Heldigvis har klubben vært flinke til å hente uslipte diamanter, men ulempen er at man gjennom denne filosofien i en periode selvfølgelig vil oppleve at det svinger litt resultatmessig. Og det er der vi er akkurat nå. En lovende vår har blitt erstattet av en rufsete høst. Og det får følelsene frem i de fleste som mener noe om klubben vår.

Det er helt greit at man viser engasjement rundt klubben., men negativitet avler negativitet. Positivitet derimot smitter like bra, og jeg setter meg inn i tidsmaskinen og reiser tilbake til en høstkveld 2010 for å bevise dette.

Jeg lander på første kvalifiseringskamp mot Løv-Ham. Dette var en midtukekamp og kun litt over 4000 på tribunen. Vinn eller forsvinn, så enkelt var det. FFK startet rufsete og Løv-Ham hadde oss i kne de første 15 min. Så skjer det noe med publikum. Plutselig fremstod stadionpublikumet som en positiv vitamininnsprøytning på gutta. De ble manet frem av et stadig mer engasjert publikum og laget responderte umiddelbart. Der og da var det publikum som reddet klubben. Og alle spillerne sa i etterkant at de ble nærmest løftet frem.

Sesongen 2009 fikk frem mye negativitet i byen og der og da var det en forsoning mellom klubb og by. Alt var tilgitt og atmosfæren i byen var plutselig forandret. "Dette klarer vi" var plutselig parolen man ble møtt med. Så kom den magiske bortekampen. Hønefoss skulle bekjempes. Plutselig skulle alle igjen være med. Av 2700 tilskuere så var det over 2000 av dem fra Fredrikstad. Og hvis noen tror at dette ikke påvirket kampen, så tar de helt feil. Hønefoss sine spillere måte fått bakoversveis da de entret banen og så flaggborgen og et meget entusiastisk bortepublikum. Og for et sjokk vi ga dem.

Selv satt jeg i fiendeland på hovedtribunen. Oppdraget var å formidle følelsene via Cover-it live. Flere 1000 fulgte sendingen på vår hjemmeside til tross for at kampen gikk direkte på TV. Det ble kort sagt en magisk kveld. Noe av det største jeg har opplevd fra tribuneplass. Og jeg er sikker på at mange tusen av dere er enige i akkurat det. På indre bane traff jeg Kosten etter kamp, og ingen av oss trengte å skjule tårene som sprengte seg frem i øyekroken. Veien hjem gikk som en lek.

Hjemmekampen ble en festaften, og i forkant spådde Snåsamannen at de rødhvite ville seire. Ikke verdens dristigste spådom dog, men han fikk rett. Under 15 minusgrader og imponerende 9200 skapte en ramme rundt kampen som fortsatt gir frysninger nedover ryggen. Ikke på grunn av kulda, men den fantastiske stemningen dere klarte å lage. Og følelsen når dommeren blåste av kampen var rett og slett helt fantastisk og forløsende.

Frem med positiviteten

Og så er vi der igjen hvor vi trenger å tenne entusiasmen og gleden i byen igjen. Ja, FFK har underprestert i høst. Ingen tvil om det. I tillegg har vi hatt litt stang ut, hvor vi i våres hadde stang inn.

Det vil svinge når laget er såpass ungt og urutinert som det er, men vi trenger din støtte. 80 % av en idrettsutøvers prestasjoner sitter mellom ørene. Og ørene sitter merkelig nok ganske nærme kroppens styringssystem hjernen. Vi trenger at nettopp du hjelper oss med positivitet og oppbakking. Spillerne trenger at du oppildner og oppmuntrer hvis det butter imot.

Det er to viktige hjemmekamper igjen. Kampen mot Start 5.11 og kampen 20.11 mot Ålesund må settes av i kalenderen. Det er et spennende lag vi har, og jeg er overbevist om at dette laget vil gi byen mye glede i form av gode prestasjoner fremover. Men som deg håper jeg de gledene skal skje i Tippeligaen.

Og da snakker vi igjen mobilisering. I tillegg til de to hjemmekampene fremstår både kampene mot VIF og LSK som kamper vi kan vinne. Men da trenger vi en supportergjeng som gjenskaper Hønefoss 2010. Vi kan slå både Enga og LSK, men vi klarer det ikke uten dere.

La boikott være boikott. Det er nå vi trenger støtte.

De som ønsker Tippeligaspill i 2012 må kjenne sin besøkelsestid nå. Jeg tar opp hansken og kaster den i din retning. Men betingelsen er at det i utfordringen ligger et "krav" om oppbacking av laget 100 %.


Så spørsmålet mitt blir: Plukker du den opp?

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340