Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Kraftig kritikk av styreleder i FFK Sport AS

Klubben må tilbake til folket

Jan Rafn har i dag gitt beskjed om at han trekker seg fra FFKs styre med umiddelbar virkning og kommer samtidig med kraftig kritikk av styreleder i FFK Sport AS, Karl Anders Følstad. Les hele hans avskjedsmelding her.

Tekst av Jan Rafn
Lagt ut: 04. September 2012 - 18:44

Etter mange dager i tenkeboksen har jeg i dag tatt en vanskelig beslutning og meldt meg ut av FFKs klubbstyre med umiddelbar virkning.

For snart 3 år siden jeg sa ja til å sitte i styret og dette var fordi jeg ønsket å bidra med å gjenreise en klubb som lå nede med brukket rygg. Det har vært en spesiell reise som kanskje ikke har blitt som forventet. Skapene i klubben har vært overfylt av skjeletter, og det ene etter det andre har ramlet ut. Klubben er i ferd med å miste fotfestet og entusiasmen ute hos folket. Og det er veldig alvorlig. Likegyldighet er livsfarlig for en klubb som sliter sterkt økonomisk. Skal FFK igjen bli en klubb å regne med så er det prioritet nr 1 å gjennoppstå som en folkelig klubb.

Jeg sitter i utgangspunktet frem til neste årsmøte og kunne gjort det enkelt å bare avgått i stillhet. Når jeg likevel ønsker å gå av allerede nå så er dette for å adressere en alvorlig bekymringsmelding.

Når man sitter i dagens klubbstyre så har man tilnærmet null påvirkninger på viktige beslutninger som blir tatt i klubben. All makt er blitt plassert i AS Styret. Det vil igjen si at klubbens medlemmer som velger klubbstyret ikke lenger har noen makt over hva som skjer i klubben. I mine øyne er dette helt feil, og garantert ikke intensjonene ved opprettelsen av et AS styre. Det er mye kompetanse i dagens klubbstyre som overhodet ikke blir benyttet.

På generalforsamlingen ble det vedtatt at klubbstyret og AS styret skulle ha fellesmøter. Dette har vært mildest talt en katastrofe. Styreleder i AS styret vil jeg beskrive som maktsyk, arrogant og helt uten alminnelig norsk folkeskikk. Alle kritiske spørsmål stilt fra klubbstyret blir møtt med en arroganse og en påfølgende overhøvling jeg aldri har opplevd maken til. Det er kort og godt en oppførsel som ikke skal finne sted i et styrerom, eller andre steder for den saks skyld.

Når all makt plasseres på denne personen roper jeg et høyt varsko om at dette er riv ruskende galt og veldig uheldig for FFK som klubb. Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at samarbeidet mellom de 2 styrene lider sterkt under dette. Det er ikke til å stikke under en stol av at man som medlem av klubbstyret henges ut i media/forum/kommentarfelt uten å egentlig ha hatt nevneverdig påvirkning på tingenes tilstand. Folk vet kort og godt ikke forskjell på hva de forskjellige styrene gjør.

Vi i klubbstyret "nektes" innsyn i regnskapstallene. I hele 2011 ble vi fortalt at vi styrte mot sågar et lite overskudd, men tallene fikk vi aldri presentert, til tross for at dette ble etterlyst gang på gang. Når det smalt ble vi alle sittende som uvitende idioter, og ble selvfølgelig hengt ut som udugelige på folkemunne.

I år har vi fått sett regnskapstall kun 1 gang. Dette etterlyses i hvert styremøte, men dette uteblir  gang på gang. Overgangssummer får vi ikke greie på da dette åpenlyst heller "ikke er viktig" for oss i klubbstyret. Skal man sitte i et klubb-styre og ta avgjørelser på spillere inn/ut så er det ganske viktig å være informert om økonomien. Dette så vi vel allerede eksempler på  i vintervinduet.

Jeg hadde mer enn gjerne tatt kjeften for ting jeg hadde kunnet påvirke. Slik er det dessverre ikke i dag, og jeg tar derfor konsekvensen av dette.

Mitt ønske for fremtiden er at klubben overlever Tippeligaen 2012, og at klubben igjen vinner folkets tillitt. Skal dette skje er min mening at dagens system med 2 styrer aldri har eller vil fungere. Det blir alt for mye intern maktkamp. Slik det er nå er det en langpining mot den sikre død som toppklubb.

AS styret bør avvikles og det bør opprettes kun  et styre.  Valgt av medlemmene.
Klubben må gis tilbake til folket.

 

Innlegget er gjenngitt fra http://rafn1962.blogspot.co.uk med tillatelse fra Jan Rafn

Diskuter saken i forumet

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340