Husk meg
Brukernavn
Passord

Hvor mye trener Tippeligalagene?

Det er på denne tiden av året man legger grunnlaget for sesongen. Eggen kaller det gjerne for å "sette litt i banken". Aftenbladet har tatt en titt på hvor mye Tippeligalagene setter i banken i januar-måned.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 18. January 2004 - 14:11
Er det samsvar mellom antall treningsøkter og sportslig suksess? Rosenborg har sjeldent vært i toppen av antall treninger, og heller prioritert mye fotballspill, og de har som kjent hatt mest suksess.

Hvor mye trener FFK i forhold til de andre lagene?

Her er oversikten over hvor mye Tippeliga-lagene trener nå:

Bodø/Glimt: 10-11 økter i uka. - Når kampene kommer, blir det om lag ti treninger pluss kamp i uka. Av disse øktene er to økter styrkeøkter, sier trener Øystein Gåre.

Brann: Ni økter i uken. Fem fotballøkter, tre styrke og litt løpstrening. - Vi har bare sju fellestreninger, men noen av øktene er veldig lange. Opp mot tre timer. Dessuten er de pålagt å trene noe for seg selv, sier trener Mons Ivar Mjelde.

Fredrikstad: Ni økter i uken, pluss fast søndagskamp. - Vi har et samarbeid med bryteklubben og har trent tre ganger i uken fast med dem. Meget god styrketrening, slår Knut Thorbjørn Eggen fast overfor Aftenbladet.

Ham-Kam: Ni økter totalt. To med styrke. - I tillegg trener en del spillere styrke individuelt, sier Ham-Kam-trener Ståle Solbakken til Aftenbladet.

Lillestrøm: 11 økter i uken. Tre av dem er styrke kombinert med utholdenhet. - Dette nivået har vi vært på de siste fem årene, sier trener Arne Erlandsen til Aftenbladet.

Lyn: 10-11 økter i uken. Tre av dem er kombinert styrke og kondisjon. - Styrke og kondisjonsøktene er noe nytt fra Toppidrettssenteret. Høyintensitet-trening, forklarer direktør Morgan Andersen til Aftenbladet.

Molde: Ti økter i uken. To styrke. - Vi har sju fotballøkter. I tillegg har vi en økt med mental trening, forteller trener Reidar Vågnes i Molde Fotballklubb.

Odd Grenland: Ni økter og én kamp i uken. Fem rene fotballøkter, to styrke/kondisjonsøkter og to økter der spillerne jobber individuelt. - Vi har to økter i uken der spillerne jobber med det fysiske i helsestudio, men det er også viktig å tilpasse dosene til hver enkelt spiller, sier Odd-trener Arne Sandstø.

Rosenborg: Én økt til dagen. Rosenborg er for tiden på treningsleir på Tenerife hvor det også er innlagt kamper. - De siste ti årene i Rosenborg har vi alltid ligget på nederste halvdel blant elitelagene når det gjelder antall treningstimer. Vi prioriterer høy intensitet og kvalitet, sier trener Ole By Rise. - Vi trener styrke når vi har muligheten til det mellom kampene, men har ingen rene styrkeøkter.

Sogndal: 11-12 økter i uka. To av øktene er vekttrening i helsestudio. - Vi har omtrent de samme treningsdosene som i fjor, men har en eller to treninger i uken der spillerne får trene individuelt på det de ønsker, sier Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen.

Stabæk: Ti økter i uka. Fem fotballøkter, fire styrke/kondisjon og en lagbygging. - Vi startet med et opplegg med mye styrketrening i fjor, og har økt dosene litt i år. I tillegg har vi en økt i uka med ikke-fysisk aktivitet, der spillerne får trene hodet, sier Stabæk-trener Gaute Larsen.

Tromsø: Ti økter i uken. Seks fotballøkter, to løpeøkter og to styrkeøkter. - Dosene har gått litt opp i forhold til i fjor, sier Tromsøs hovedtrener Per-Mathias Høgmo.

Viking: Ti økter i uken. Av disse er seks fotballøkter, to styrketreningsgøkter og to utholdenhetsøkter. - Styrkeøktene er også balanse- og smidighetstrening, sier trener Kjell Inge Olsen.

Vålerenga: Ti økter i uken. - To er rene, isolerte styrkeøkter. Vi har åtte fotballøkter innendørs i Valhall, sier assistenttrener Geir Bakke i Vålerenga.


Kilde: aftenbladet.no

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340