Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Hva tabellen forteller

Etter seksten runder

Velkommen tilbake til tabellhjørnet. Høstsesongen er i gang, og vi skal oppsummere de siste fire rundene og se på FFKs muligheter til å nå årets målsetting om en fjerdeplass. Ikke siden de første fire rundene har FFK holdt skjemaet med 7 poeng på fire kamper. På de siste fire kampene har FFK spilt tre kamper hjemme, uten å klare mer enn én seier og to uavgjort. Likevel er dette løpet på ingen måte kjørt!
Tekst av Atle Armstrong
Lagt ut: 10. August 2007 - 19:58
Som nevnt må vi helt tilbake til de første fire rundene for å finne at FFK tok de tilmålte syv poengene på fire kamper. Siden har det blitt henholdsvis 4, 5 og 6 poeng i hver firekampsperiode. Totalt har FFK tapt 6 poeng i forhold til skjemaet vårt. Men som vi husker, det skjemaet har litt slingringsmonn, naturlig nok ettersom vi ikke vet nøyaktig hvor mange poeng som trengs for en fjerdeplass. Hvis FFK nå klarer 14 poeng på de neste åtte kampene vil det gi 36 poeng når to kamper gjenstår. Det er for tidlig å si at det ikke kan holde, men det kan også fort bli litt lite. Dessuten venter vanskelige hjemmekamper i høst, mot bl.a Brann og Rosenborg, og avgir FFK ytterligere poeng hjemme nå ryker garantert enhver mulighet til fjerdeplass. En borteseier eller to vil således være svært kjærkomment. Kanskje den første kommer til helgen mot Viking, som i øyeblikket ligger på den fjerdeplassen vi sikter mot?

Rundt oss på tabellen har det ikke skjedd så mye om vi ser fire runder tilbake. FFK har vært det 5. beste laget og klatret fra 8. til  7. plass. Stabæk har falt litt av etter en sterk periode i vår, og har sluppet inn hele ti mål og bare tatt fire poeng på de siste fire kampene, og har med det vært seriens tredje dårligste lag i denne perioden. Bare Start, som nå ligger helt i bunn med ett stakkarslig poeng i siste periode, og Strømsgodset med respektive tre har vært svakere. Brann er tilbake på tabelltoppen etter å ha vært det sterkeste laget den siste tiden, med 9 poeng, foran Lillestrøm med 8 og Rosenborg og Aalesund med 7 poeng hver. Tapet mot FFK sist var Aalesunds største poengtap siden før sommerferien. Vi kan alltids ta med oss at vår første seier siden 3-0 over Start 17. juni kom mot et formlag.

Viking har tatt seks poeng, og således har vi holdt tritt med fjerdeplassen i det siste, mye poengfattig uavgjort til tross. Rundt oss på tabellen har både Lyn, Tromsø og nevnte Strømsgodset tapt terreng i forhold til FFK. Fortsetter den trenden så styrer FFK for tiden inn mot en trygg plassering på øvre halvdel av tabellen til slutt. Men en fjerdeplass henger høyt. Både Brann og Lillestrøm holder koken oppe, og Rosenborg nekter å la seg vippe ut av medaljekampen. Både Stabæk og Viking har vist styrke så langt i år, og FFK må altså slå to av disse fem lagene for å nå målsettingen. De to neste bortekampene nå er mot nettopp Viking og Stabæk - og resultatene her har som vi forstår stor betydning for om en fjerdeplass fortsatt vil være innen rekkevidde eller ikke.

Det begynner å snøre seg til. Neste gang vi er tilbake her fra tabellhjørnet blir etter hjemmekampen mot Brann. Da skal vi tippe hva årets sluttresultat blir basert på de gjenstående kampene. Til da ønsker vi våre lesere en spennende høst. På gjensyn!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f