Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Krav om 14 lokalt utviklede spillere

Nye krav til antall norskutviklede spillere i Tippeligaen

Forbundsstyret i NFF vedtok i dag at klubber i Tippeligaen og Adeccoligaen må ha minst 14 norskutviklede spillere i en 25 manns tropp. Dette kan få konsekvenser for FFKs spillerjakt.
Tekst av Raymond Bråthen, Foto: Ståle Tvete
Lagt ut: 10. December 2007 - 18:44
FFK har i dag en tropp på 25 spillere. Av disse er 14 utviklet i norske klubber. Fem av disse er utviklet i FFK. Vedtaket kan derfor få konsekvenser for den videre spillerjakten til FFK i og med at flere av de norske spillerne kan være på vei vekk fra klubben.

Spillere som Anders Stadheim og John Anders Bjørkøy er blant de som kan være på vei bort fra klubben. Forsvinner disse må de på grunn av det nye vedtaket erstattes med andre norskutviklede spillere.

På bakgrunn av NFFs definisjon, vil Ismael Beko Fofana og Serge Konan Kouadio bli sett på som klubbutviklede etter tre sesonger i FFK.

Vedtaket trer i kraft fra 15. januar 2008

Definisjoner lokalt utviklet spiller
(fra fotball.no)

En klubbutviklet spiller er en spiller, som uavhengig av nasjonalitet og alder, har vært registrert hos sin nåværende klubb for en periode, sammenhengende eller ikke, på minimum tre hele sesonger (en sesong starter med den første offisielle kamp i den relevante nasjonale/regionale serien og slutter med den siste offisielle kamp i den samme serien) eller 36 måneder i perioden fra spilleren er 15 år (eller starten på sesongen hvor spilleren fyller 15 år) og 21 år (eller slutten på sesongen hvor spilleren fyller 21 år).

En forbundsutviklet spiller er en spiller, som uavhengig av nasjonalitet og alder, har vært registrert hos klubb som er/har vært medlem av Norges Fotballforbund, for en periode, sammenhengende eller ikke, på minimum tre hele sesonger eller 36 måneder i perioden fra spilleren er 15 år (eller starten på sesongen hvor spilleren fyller 15 år) og 21 år (eller slutten på sesongen hvor spilleren fyller 21 år).

En spiller som fyller 16 eller 17 år i løpet av inneværende år, blir regnet som enten ”klubbutviklet” eller ”forbundsutviklet” dersom spilleren har vært registrert i NFFs medlemsklubb/klubber i minimum de tre forutgående årene.

En spiller som ikke faller inn under definisjonene nevnt i punktene ovenfor, regnes som såkalt ”fri” spiller.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f