Husk meg
Brukernavn
Passord

Sterke reaksjoner mot billettpriser

På fredag fikk vi vite hva vi må ut med for å følge FFK på Stadion neste sesong. Og det var ikke rent lite. Nå har det gått to dager, og vi har forsøkt å fordøye inntrykkene litt...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 23. November 2003 - 14:38
På fredag kom sjokkmeldingen. Billettprisene for neste sesong ble offentliggjort av Fredrikstad Fotballklubb. Alle var klar over at Tippeligaspill ville bety økning i billettprisene, og det er forståelig. Og sjokket var ikke at prisene ikke var satt opp, men at de var satt helt vanvittig mye opp – hinsides all fornuft. For saken er at nyopprykkede Fredrikstad skal ha de dyreste billettene i Tippeligaen 2004. Forstå det den som kan.

Mer om billettprisene kan du lese her.

Klubben flyter på en medgangsbølge og entusiasmen i byen er like vanvittig som prisene klubben nå har presentert. Men er det fair av klubben å regelrett utnytte denne medgangsbølgen på denne måten? Det er hvertfall helt sikkert at klubben tar en sjanse her. For hvordan vil oppmøtet på Stadion blir dersom resultatene uteblir nå? Og hvordan vil prisene bli på den nye Stadion når den står klar? 600 kroner for sitteplass, 300 for ståplass og 8000 for sesongkort? Det høres hvertfall skremmende fornuftig ut dersom man tar utgangspunkt i neste års priser.

For i 2004 må man betale over dobbelt så mye for sesongkort på Fredrikstad Stadion vs. Nye Molde Stadion (f-b.no). Når man legger til grunn at Fredrikstad Stadion ble bygd i mellomkrigstiden og har Tippeligaens desidert dårligste fasiliter og anlegg, samt at Molde Stadion var ferdigbygd i 1998 og går for å være av Nord-Europas fineste stadionanlegg, så sier det seg selv at noe skurrer. På Åråsen, som også er en Stadion i en helt annen klasse enn den vi har, så koster sesongkortene på langsiden i 2004 2100 kroner. På Stadion må du altså punge ut med 2800.

Noe skurrer også når man får glimrende sitteplasser på langsiden på Lerkendal til 130-140 kroner (!), mens man må betale 210 kroner på Fredrikstad Stadion... På de nevnte, moderne anleggene er det også tak over så å si alle sitteplassene. På stadion har vi ikke slik luksus. Da holder det ikke at Robert Nilsson agumenterer om at "setene er de samme". Det er ikke engang noe argument.

Det som skremmer spesielt er å se hvordan ledelsen i FFK ser ut til å distansere seg fra sitt eget publikum. Har suksessen ført til at enkelte på klubbhuset har mistet bakkekontakten? Ting tyder dessverre på det, og det er ingen tjent med. Det er i beste fall provoserende å høre Robert Nilsson svare på spørsmål når han blir konfrontert med de stive prisene på sesongkort på Radio Fredrikstad. "Nei, da får folk heller gå på enkeltkamper, da". Slike uttalelser, i meget arrogant toneleie, vitner ikke akkurat om en klubb som setter pris på sine mest trofaste tilskuere. Når Nilsson i tillegg påstår at klubben har sjekket hva de andre klubbene ligger på av priser, og at FFK har lagt seg i midtsjiktet, er ikke det noe annet enn et dårlig forsøk på å lure folk i håp om at de selv ikke aktivt undersøker.

Det er ikke rart man blir provosert. Og det har mange blitt. I løpet av helga har det vært stor aktivitet på diverse forum. Her på ffksupporter.net, fredrikstadfk.no (klubbens offisielle nettsider) og f-b.no har det vært mange som har brukt forumene til å ytre sin misnøye og skuffelse - for å bruke milde ord. Tilbakemeldinger fra supportere for andre klubber bekrefter også vårt syn:

"Svindyrt. Nesten dyrest og Tippeligaens dårligste stadion" hevder en Sogndal-supporter. "Skremmende høyt prisnivå. Jeg betaler 2300,- for sesongkort til meg OG guttungen på en tribune på Åråsen som er mange ganger bedre en det beste man kan oppdrive i Fredrikstad", sier en Lillestrøm-supporter. En Viking-supporter sammenligner sesongkortprisene med de prisene på nye Viking Stadion (se www.vikingstadion.no for mer) og hevder "Det er kun de aller dyreste setene på Viking Stadion som vil ha en pris som overskrider disse (FFK). Alt annet vil være betydelig lavere". Det på en stadion til 160 mill. som står klar våren 2004...

Som følge av den enorme prisøkningen, på enkelte billetter ca 100% økning (!), så tar som nevnt også FFK et stort sjansespill. Mange har allerede signalisert at de rett og slett ikke har råd til sesongkort nå. Flere påpeker at de kun vil velge seg ut enkeltkamper. Det kan med andre ord fort bli mer glissent på Stadion til året i enkelte kamper enn det var i 1. divisjon i år. Hvorfor kunne man ikke heller gått for en moderat, fornuftig prisøkning og dermed mer eller mindre sikret seg for at stadion fylles opp hver runde, at folk er fornøyde, man hadde sluppet all denne kritikken, og ikke minst; ledelsen ville ikke virket så distansert fra "mannen i gata", men bekreftet at her i FFK evner vi å holde beina på bakken selv om ting har gått veldig bra - veldig fort.

FFKSupporter.net ønsker å spille på lag med Fredrikstad Fotballklubb, men av og til klarer vi rett og slett ikke å være enig, uansett hvor sterkt man prøver å forstå ting fra klubbens side. Dette er en av de gangene, og vi stiller oss uten tvil inn i den lange rekken av kritikerne som hevder at dette viser en frekk holdning fra klubbens side ovenfor sine supportere.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340