Fredrikstad - Molde 1-2 (0-0)

Sarpsborg 08 venter i kvalifisering

Sarpsborg 08 sikret seg femteplassen i Adeccoligaen før i dag, og kan som FFK ikke gå opp eller ned før siste runde. Dermed blir det et realt Østfold-derby i første kvalifiseringsrunde.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 25. October 2009 - 20:35

Fredrikstad hadde alle muligheter til å sikre tre poeng hjemme mot Molde, og hadde det meste av spillet og sjansene frem til det gjenstod ti minutter. Da kom Molde på sine første farlige fremstøt i omgangen og scoret to mål med et passivt forsvar som tilskuere. Dermed hjalp det lite at Ardian Gashi reduserte på straffe like etterpå. Da ble altså kampen en blåkopi fra nest siste serierunde fra i fjor. Da sikret FFK seriesølvet med 2-1 i Molde, denne gangen var det blåtrøyene som kunne juble.

Da nesten samtlige resultater gikk mot FFK i kveldens runde kan laget verken gå opp eller ned en tabellplassering. Tidligere i kveld sikret Sarpsborg 08 seg femteplassen. Heller ikke de kan gjøre noe fra eller til egen plassering i siste runde. Dermed er det duket for et sjeldent viktig Østfold-derby.

Offensive lag fra start

Begge lag ville vinne denne kampen. Det var dermed to angrepsvillige lag som gikk ut fra start. Det skulle likevel gå 25 minutter før man kunne notere den første sjansen da Borges header ballen i bue til side for mål. Minuttet senere er det Molde som får sin første sjanse. En fiks frisparkvariant ender til slutt hos Pape Diuof som skyter fra kort hold. Stamatopoulos har få problemer med skuddet, men skulle få litt større problemer litt senere. Berg Hestad klemmer til og en god canadier står riktig plassert og gjør en god redning.

Fem minutter senere stiger jubelen på stadion. Valencia legger inn og Éverton header ballen utagbart i mål. Dessverre blåses det offside på to andre FFK-spillere som linjedommeren mener er såpass involvert i spillet at det er riktig å blåse. Ikke den klareste avgjørelsen i årets Tippeliga.

Gode åtte minutter, ti svake

Rødbuksene går ut i hundre i andreomgang og presser Molde tilbake på banen. Angrep på angrep kommer rullende, uten at de helt store sjansene kommer til syne. Ikke før det har gått ti minutter og Valencia får ballen på høyrekanten. Han tar med seg ballen og avslutter fra skrått hold, men ballen treffer stolpen og ut og ikke hjertene til de på tribunen.

Molde hadde knapt skapt noe som helst i andreomgang da Thioune får ballen på venstresiden. Vidar Martinsen gir senegaleseren masse tid og rom og kan altfor enkelt sette inn 0-1. Da gikk mye av luften ut av hjemmelaget og Molde fikk mer puste- og spillerom. Få minutter senere er Ophaug både klønete og uheldig på et langt oppspill og sender Mota igjennom alene mot Stamatopoulos. Den duellen vinner Mota og det står brått 0-2.

Ardian Gashi reduserer på straffe nesten omgående da Andersson blir hindret i feltet, men en god og underholdende kamp ender med tap og kvalifisering for fjorårets sølvvinnere. Nå venter først én kamp mot Sarpsborg 08 før vi forhåpentligvis får hjemme/bortekamp mot den andre vinneren av "semifinalen".