Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

-KOM DERE PÅ STADION!

Ramberg med oppfordring til publikum!

FFKs veteran og visekaptein, Hans Erik Ramberg, går for tiden skadet med en vond lyske. Derfor blir han å se på tribunen også mot Lech Poznań. Der håper han på selskap, og oppfordrer derfor publikum til å møte opp på kampen i morgen.

Tekst av Marius Kjølstad, Foto: Morten Hauge
Lagt ut: 30. July 2009 - 01:16

Hans Erik Ramberg er den av dagens FFK-spillere med nest flest kamper. Tøffingen fra Kråkerøy har vært med på det meste. Han spilte som ungdom i Ajax, men ble alvorlig kneskadet da han kom tilbake til Norge. Mot alle odds trente han seg opp etter kneskaden og ble i 2004 en del av FFKs A-stall.

Sommeren 2007 var det mange som avskrev Hansi, da John Anders Bjørkøy hadde storspilt og klubben hentet inn Ardian Gashi og Kasey Wehrman. Hans Erik Ramberg kjempet seg derimot inn på laget igjen, og i fjor var han en av lagets viktigste brikker i jakten på seriesølvet.

Sesongen 2009 startet med storspill for lysluggen. Men etter det dabbet det litt av, og akkurat nå går Ramberg skadet med en plaget lyske. Vi ringte Hans Erik for et lite intervju.

Betennelse i lysken

-Jeg sliter med en betennelse i lysken. Jeg håper det går bedre nå snart, men det er umulig å si når jeg er tilbake. Likevel håper jeg å være tilbake på fotballbanen snart, svarer Ramberg på spørsmål om hans skadesituasjon. Han legger samtidig til at det klør i beina, spesielt når laget sliter på banen.

-Såklart man blir nervøs av å sitte på tribunen. Man føler på en måte at man har mindre kontroll, fortsetter Ramberg alvorlig.

-Jeg skulle gjerne vært på treningsfeltet også. Det er klart at vi trenger alle vi har på trening. Det er også optimalt å ha flest mulig tilgjengelig for konkurransenivået, det er det ingen tvil om.

Udyktige foran måla

Hans Erik er uenig med de som legger skylda for tabellplasseringen på marginer og uflaks.

-Selvfølgelig har vi hatt uflaks, men vi må også erkjenne at vi har vært for dårlige. Spesielt foran begge måla har vi sviktet. Vi har ført flere hjemmekamper, men ikke klart å få med oss tre poeng.

Han har ingen forklaring på hvorfor laget presterer så mye dårligere enn i fjor.

-Det er det som er så merkelig med fotballen. Uforklarlige ting skjer. Det er sikkert mange forskjellige grunner, men det blir vanskelig for meg å spekulere noe nærmere i.

-Tror du trenersituasjonen eller noen av de andre uheldige episodene har hatt noe å si?

- Det kan ha noe med trenersituasjonen å gjøre, ja. Det har vært litt uroligheter i klubben i år, men det blir som jeg sa umulig for meg å spekulere i noen årsak, sier Ramberg og tar en liten pause.

- Humøret i spillergruppa er uansett bra. Det er sjeldent noe problem. Man blir jo preget av situasjonen, men må uansett bare tenke fremover hele tiden.

Håper på fulle tribuner

-Kampen i morra blir svært viktig. Ja, dette er faktisk en av våre viktigste kamper i år. Jeg håper at publikum strømmer til. Det er jo kun solgt 5.000 billetter, men jeg hadde håpet på fullsatt Stadion.

Ramberg er klar på at morgendagens kamp blir særdeles tøff.

-Vi møter et godt lag. Polen er et land med 40 millioner mennesker, så det sier seg selv at de har litt flere å velge mellom. Lech er jo et godt internasjonalt lag, så jeg regner med at de kommer til å spille klokt på bortebane. De kommer nok til å satse på et greit resultat i Norge, for så å gi alt på hjemmebane. Uansett blir det spennende å møte et lag med litt annen spillestil, de spiller nok mer "posession"fotball enn hva vi er vant med.

Hans Erik Ramberg oppfordrer altså alle der hjemme til å dra på Stadion i kveld!

Mye skader

Over halvparten av spillerne i FFKs stall har denne sesongen vært skadet på en eller annen måte. Mange av skadene har oppstått i kamp, men det er allikevel høye tall. Ramberg tror ikke det har noe med treningsopplegget i vinter å gjøre.

-Treningsopplegget kan alltid forbedres, men jeg føler ikke at det er grunnen til alle skadene. Fotball er en kontaktidrett, og man må regne med noen smeller. Treningene kan som sagt alltid forbedres, men jeg føler at det er en utvikling der også,
sier "Hansi" uten å ville utdype noe nærmere.

Tror ikke på nedrykk

-Hvor mange år til får vi se Hans Erik Ramberg på fotballbanen?

-Det er umulig å svare på. Jeg har skrevet under en toårs-kontrakt, og skal hvertfall fullføre den. Så får vi se etter det. Det kommer litt an på motivasjonen og helsa. Har jeg lyst da, så tar jeg gjerne flere år.

Ramberg har tatt noen trenerkurs, men er langt fra sikker på om det er noen fremtid etter fotballkarrieren.

-Det er en grei erfaring å ha med seg. Jeg får se an situasjonen når jeg legger opp. Uansett er det en fin ting å gjøre, og jeg vil tipse andre fotballspillere om å gjøre det samme, sier den sympatiske Kråkerøy-gutten.

På spørsmål om FFK rykker ned, er Hans Erik klokkeklar.

-Nei, det tror jeg ikke. Vi får håpe at marginene og uflaksen utjevner seg, og samtidig bli dyktigere foran målene. Likevel føler jeg meg sikker på at vi ikke rykker ned.


ffksupporter.net ønsker Hans Erik Ramberg god bedring med lyskeplagene!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340