Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

NY MANN I TRENERTEAMET

Lars Tjærnås ny analysesjef

Tirsdag kunne FFK overraskende melde at Lars Tjærnås inntrer i FFKs trenerteam som analysesjef. Dette gir et ungt trenerteam mer rutine, og avlaster samtidig Joacim Jonsson som også er scout.

Tekst av Marius Kjølstad Foto: fredrikstadfk.no
Lagt ut: 21. July 2009 - 12:32

Det var for de fleste overraskende at Canal+kommentatoren Lars Tjærnås(49) ble presentert som analysesjef i FFK i dag. Det er klubbens nettsider som melder dette. Det har vært mange spekulasjoner rundt nye spillere, men desto færre om nye trenere. At det i tillegg ble Lars Tjærnås kom nok på mange som en overraskelse.

Tjærnås skal jobbe i en 60%stilling, og har signert en avtale ut 2010. Motstanderanalyse, spilleranalyse av eget lag, kartlegging og speiding etter spillere -helst og mest unge spillere som klubben selv sikter mot å utvikle og "ballvegg" /diskusjonspartner for trenerne, er det han skal jobbe med.

Analysesjefen selv er ydmyk, men innrømmer at det er morsomt å komme til en klubb som FFK.

-Når jeg kommer inn i en klubb som FFK gjør jeg det med ydmykhet overfor en ærerik historie, og glemmer aldri at jeg er gjest i klubben. Samtidig kommer jeg inn med nysgjerrighet og energi, med ambisjon om å bidra med alt jeg kan for å betale tilbake tilliten fra klubben og fra trenerne som tok initiativet til en slik funksjon, sier han til fredrikstadfk.no

Lang trenerkarriere

49-åringen fra Oslo har en lang trenerkarriere bak seg. Årvoll, Grei, Mercantile, Bærum, Stabæk, Vålerenga, Hønefoss og Kongsberg er klubbene han har ledet. I tillegg har han vært Egil "Drillo" Olsens assistent i Vålerenga og Wimbledon. Han har også jobbet åtte år i NFF, blandt annet som trener for aldersbestemte landslag.

De siste årene har han vært sportssjef i Ham-Kam. For de fleste er han nok imidlertid mest kjent som ekspertkommentator hos Canal+.


Tilknytning til Fredrikstad

Tjærnås hadde som unggutt familie i Fredrikstad, og oppgir det som noe av grunnen til at han valgte klubben som ny arbeidsgiver.

-Jeg føler jeg kommer  til en klubb og en by jeg på en måte vokste opp litt sammen med. Med en farfar fra Kirkøy og med familiehytte på Vikane i nesten 20 år, var barndomssomrene ofte lagt hit. En fotballgal pappa sørget alltid for at hjemturen til Oslo foregikk så sent søndag at vi rakk hjemmekamp på gamle Fredrikstad stadion. Jeg har fått med meg mange FFK-scoringer og håper jeg kan få med meg mange flere, sier han til samme nettsted.

Trenerkabalen blir da seende slik ut for øyeblikket:

Tom Freddy Aune- Hovedtrener
Joacim Jonsson- Assistenttrener/scout
Lars Tjærnås- Analysesjef

Med dårlig økonomi, blir det spennende å se hva FFK gjør når Anders Grönhagen kommer tilbake. Det er ikke til å stikke under en stol at fire trenere etter all sannsynlighet er for mange når man sliter økonomisk. Må en ut?

ffksupporter.net ønsker Lars Tjærnås velkommen til klubben!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340