Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

CELSO BORGES REPRESENTERER COSTA RICA

Borges på landslaget!

Mandag 1.juni spiller FFK mot Start på Fredrikstad Stadion. Det blir uten vår nye midtbaneelegant Celso Borges og Starts stjerneskudd Christian Bolaños. Begge er tatt ut i Costa Ricas landslagstropp som skal spille kamp 3.juni.

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 22. May 2009 - 15:50

Aftenposten kunne i dag melde at Tippeligaens for øyeblikket kanskje beste spiller, Cristian Bolaños, er tatt ut til Costa Ricas kamper mot USA(3.juni) og Trinidad&Tobago(6.juni).

Vår nye midtbanespiller med samme nasjonale opprinnelse, Celso Borges, er imidlertid også tatt ut til å representere samme landslag i CONCACAF Gold cup. Dette bekrefter Anders Grönhagen i en sms til ffksupporter.net

- Borges er også tatt ut, 3-6 juni. Han mister kampen mot Start.


Celso Borges har etter kun noen få kamper i FFK-drakta vist at han har kvaliteter som få andre spillere i Tippeligaen besitter. I sin debut mot Viking hadde han en assist, og i sin hjemmedebut mot Tromsø hadde han to baller i nettet. Det ene ble dog annullert for offside.

Borges har klart å danke ut Kasey Wehrman fra laget, og mye tyder på at han nå har erobret en av de to plassene på FFKs sentrale midtbane. At han nå er tatt ut på landslaget er fullt fortjent!

Det spekuleres nå i om noen av klubbene vil søke om utsettelse av oppgjøret på Fredrikstad Stadion.

NFFs regler for utsettelse pga. representasjon på lands- eller kretslag er som følgende(§12-4):


(1) Med de begrensninger som følger av (3) har en klubbs førstelag etter søknad krav på utsettelse av kamp dersom:

a) to av lagets faste spillere deltar på J-17/G-18 eller høyere rangert landslag, eller

b) tre eller flere av lagets faste spillere deltar i samling/kamp arrangert av krets eller forbund.

(2) Med fast spiller menes en som har spilt fra start i minst 2 av de 3 siste obligatoriske kampene for klubbens førstelag som spilleren har vært tilgjengelig for. Spilleren regnes ikke for å ha vært tilgjengelig i kamper der han har vært ilagt karantene eller har vært ute med dokumentert langtidsskade. I de første kampene i sesongen og når spilleren er ny i klubben, skal det i stedet legges vekt på deltakelse fra start av i forutgående privatkamper eller andre relevante forhold.

(3) Utsettelse kan kun gis dersom det er mulig å omberamme kampen uten at motstanderlaget må spille flere enn to kamper innenfor en seksdagersperiode, og den omberammede kampen kan spilles før nest siste serierunde i sesongen. Klubber kan ikke på dette grunnlag få utsatt mer enn én kamp på rad. Dersom vedkommende lands- eller kretslag deltar i turneringsspill, kan det kun gis utsettelse i den første kampen i den perioden spillerne er borte.


Dette betyr altså at det kun er Start som kan søke om utsettelse av kampen. Dette avhenger imidlertid av om sørlendingenes Clarence Goodson blir å finne i USAs tropp. Om han blir tatt ut kan Start søke om å få kampen flyttet.

ffksupporter.net ønsker Celso Borges lykke til med landslagskampene!

Send dine gratulasjoner og diskutér uttaket i forumet.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340