Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Ønsker å selge Wallace:

FFK budsjetterer med gigantisk spillersalg

I dag avslører VG at Fredrikstad Fotballklubb har budsjettert med 20 millioner kroner i brutto spillersalg. En sannhet med modifikasjoner, påstår ffksupporter.net.

Tekst av Øystein Holt, Foto: Ken-Thomas Nilsen
Lagt ut: 17. April 2009 - 18:16

Overfor VG begrunner Runar Henriksen budsjettkrumspringet på følgende vis:

- Ja, det stemmer at vi har budsjettert med spillersalg. Noen sum får du ikke av meg. Men vi følte at det var rett tid for budsjettering av et nettosalg nå. Vi må ha tro på det å utvikle spillere og selge dem, det er en del av gamet.

ffksupporter.net har lenge vært klar over klubbens budsjetterte spillersalg, men har valgt å legge lokk på saken for å skåne klubben. Nå som VG avslører at et stort budsjettert spillersalg er et faktum, velger vi gå ut med informasjonen vi sitter på.

Årsaken til det budsjetterte spillersalget skal være interesse rundt Wallace Fernando Pereira. Til tross for at agenter og eksperter spår en sommer med få overganger har FFK valgt å inkludere ekstraordinære inntekter i budsjettet.

VG hevder at klubben har budsjettert med et brutto spillersalg på 20 millioner kroner.

ffksupporter.net vet at dette er en sannhet med visse modifikasjoner. Etter våre kilder skal klubben ha budsjettert med et netto spillersalg på åtte millioner kroner.

Et netto spillersalg vil i dette tilfelle tilsvare summen FFK sitter igjen med etter at Fredrikstad Spillerinvest og Pereiras tidligere arbeidsgiver (FC Sheriff) har fått sitt. Det er ikke skatt på spilleroverganger.

FFK skal prise seg lykkelige for Fredrikstad Spillerinvest ikke hadde like stor tro på Pereira da FFK hentet venstrebacken til klubben. Takket være investorenes manglende tro eier klubben hele 72% av brasilianeren. Det betyr at investorene andel avviker fra normalen på 50% eierskap.

Etter det ffksupporter.net erfarer skal FC Sheriff har 10% ved videresalg. VG hevder at denne andelen er så høy som 20%.

Dersom våre opplysninger stemmer må FFK selge Pereira for rundt 12,5 millioner kroner for å nå det budsjetterte nettosalget. Ved 20% videresalg stiger summen til rundt 14 milloner kroner. Da har vi ikke tatt høyde for eventuelle solidaritetsmidler eller agentkostnader ved salget.

Overfor VG nekter FFK-direktøren for at summen er plassert på én spiller:

- Nei, men Wallace er én av dem som er aktuelle. Vi har to mann mer i stallen enn vi skal ha, så et salg vil være rett i neste vindu, sier Henriksen.

ffksupporter.net vet at VGs opplysninger stemmer: Klubben har valgt å budsjettere med spillersalget grunnet et håp om å selge brasilianeren.

Mange interessenter

Heldigvis er det fortsatt stor interesse rundt Pereira. Etter det ffksupporter.net erfarer skal flere nederlandske, tyske og russiske klubber ha vist interesse for frisparkkongen. Under oppgjøret mot Stabæk var nederlandske Feyenoord på plass på stadion.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340