Husk meg
Brukernavn
Passord

- Mesterligaen bør være en ambisjon

Det synes i alle fall Rikhardur Dadason bør være en ambisjon, men først må Fredrikstad etablere seg på øverste nivå. Islendingen gjennomgførte i dag sin første trening med sine nye lagkamerater, og FFKSupporter.net har tatt en prat med ham.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 01. September 2003 - 19:43
PS! Dadason ble intervjuet av Roger Valestrand.

Hva synes du om miljøet i klubben, og hvordan var første trening? Mottagelsen?

Miljøet virker både sterkt og godt. I dag trente jeg sammen med de som ikke spilte kamp forrige gang og merket at det var hardt, samt at det var en del kjappe, friske, unge gutter. Har ikke trent ordentlig nå på ca. en måned, og merket virkelig at jeg ble sliten etter hvert - en hard trening! Mottagelsen var helt fantasisk stort, så mye applaus og jeg har engang spilt ett eneste minutt. Jeg skal gjøre mitt beste for å leve opp til den mottagelsen.

Hva fikk deg til å ta den endelige avgjørelsen? Hadde du noen andre tilbud?

Jeg synes det kan være en like stor utfordring å gå ned ett hakk som noen synes det er å gå opp et hakk, samtidig er Fredrikstad en meget positiv klubb med mye på gang. De har en god trener, som jeg kjente litt fra før og som liker å spille fotball slik jeg synes er moro. Samtidig følte jeg meg virkelig ønsket. Noen andre tilbud var det jo, men ingenting konkret.

Mange supportere har kritisert Harry Hansen når det gjelder de store overgangene. Hvordan synes du han og klubben håndterte din overgang? La de alt til rette for deg?

Der var det ingen problemer. Jeg går jo kraftig ned i lønn i forhold til det jeg hadde i LSK, men det betyr for så vidt ingenting. Jeg har mest lyst til å sparke fotball, og fra første stund har både Harry og Knut Torbjørn vært meget fleksible i forhold til mine ønsker og min nåværende familiesituasjon, som innebærer en del pendling fra Oslo.

Hvordan synes du laget spilte går, og i hvilken rolle ser du for deg selv i?

Fredrikstad er et lag som spiller FOTBALL!! Når det lykkes er det utrolig morsomt å se på. Selv om det ble mye nesten fra FFK`s sin side, og at de slapp til Ørn veldig lett et par ganger, synes jeg Fredrikstad er et lag som spiller fotball slik jeg har lyst til å spille fotball! Min rolle i laget vet jeg jo ikke enda - først må jeg vise meg god nok, så er jo resten opp til treneren. Både Markus Ringberg og Welton Melo er meget gode spillere med kvaliteter jeg ikke har. Samtidig er jeg en god duellspiller, har masse erfaring og er god til å holde på ballen. Midtbanen til FFK var vel den som imponerte meg mest - mange gode, ballsikre spillere.

Noen spillere du synes utmerket seg under gårsdagens kamp?

Jeg er imponert over Markus Ringberg.

Hvordan er utsiktene for at du skriver en lengre kontrakt med FFK, og blir du i klubben hvis det ikke blir opprykk allerede i år?

Jeg har kontrakt ut neste år, men trivsel har så klart utrolig myeåg si. Jeg ser ikke bort fra at jeg blir lengre. Jeg har jo så klart lyst til å spille på et lag som har mye på gang, og vil mye selv.

Hvilken plass tror du er realistisk å tro på denne sesongen?

Jeg tror så absolutt det er realistisk å gå for direkte opprykk, altså blant de to beste. Det er i hvert fall et mål for meg, og jeg har jo fått inntrykk av at klubben har det samme målet. Vi har jo en liten fordel ved at vi møter både Ham-kam og Hønefoss hjemme.

Hvor mange år tror du at du har igjen på fotballbanen?

Tror det er best å si så lite som mulig om det. Jeg har vært igjennom skader og opphenting flere ganger før og vet ikke om jeg orker det en gang til. Man vet jo aldri hva som skjer, så det prater jeg ikke mye om.

Hvor mange mål kan du love oss de resterende kampene?

Jeg er alltid forsiktig med å love slikt, det har jeg aldri gjort. Jeg vil tilbake til mitt opprinnelige nivå, og da kommer måla etter hvert.

Det er en stund siden du spilte kamp sist, hvordan er formen?

Om jeg orker 90 minutter med en gang vet jeg ikke. Jeg har jo ikke spilt 90 minutter på dette nivået på aldri så lenge, så jeg håper jeg får sjansen og føler meg i godt slag.

Hvem er den den beste spilleren du noen gang har spilt sammen med?

Når alt kommer til alt må jeg nok si Gudjohnsen. Han har styrke, teknikk og ett vanvittig rykk. Samtidig gjorde tida i Viking mye med meg som fotballspiller. Jeg likte også meget godt å spille sammen med Nevland, Aase og Lunde Årsheim.

Til slutt, er du mannen som skal bringe FFK til mesterligaen?

Ha, ha, ha, ler islendingen. I fremtiden kanskje - hvis helsa holder, men det er jo absolutt en ambisjon. Først må vi jo etablere oss i tippeligaen, men mesterligaen bør jo være en ambisjon for alle som spiller på det høyeste nivået.

Helt til slutt...

...gjenstår det bare for oss her i FFKSupporter.net å ønske Rikhardur Dadason velkommen til klubben, og vi håper inderlig du er mannen som bringer FFK til tippeligaen.

Velkommen skal du være!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340